Nisam mogao pronaći dobru sliku sa imenima reprezentacija, pa pogađajte sastav grupe po zastavama.
Pošto imamo jasnu i neupitnu grupu smrti, mislio sam se koja grupa zaslužuje da bude proglašena grupom života. Mada, sve to treba uzimati sa određenom dozom opreza, jer život u grupi ne znači mnogo u ovakvom formatu takmičenja.
Odlučio sam se za Grupu E, iz par razloga. Prvo, osim izrazitog favorita grupe i domaćina tri utakmice Španije, ostale reprezentacije su mi podjednako moguće i da naprave iznenađenje i da potpuno krahiraju. Ako je, recimo, Poljska, po kvalitetu, favorit da prođe kao druga, da li treba uzeti u obzir da osim utakmice u Španiji igraju ostale dvije utakmice u Rusiji, gdje ne mogu baš očekivati prijateljsku atmosferu? Poljska i inače, i pored toga što ima najboljeg igrača planete trenutno, nikad ne prođe dobro na velikim takmičenjima, ako se i kvalificira. Šveđani su čvrsti i teški za igrati, a Slovačka je možda najslabija reprezentacija grupe. Da li je?
Interesantna stvar oko ove grupe je da je originalno trebala biti igrana u Dublinu i Bilbau, ali je domaćinstvo ovim gradovima oduzeto jer nisu mogli garantirati prisustvo gledalaca na utakmicama. Tako da će se utakmice Grupe E igrati na Estadio Olimpico La Cartuja u Sevilji i Gazprom Areni u Saint Petersburgu.
Raspored utakmica;
14. jun 2021
Poljska - Slovačka
Španija - Švedska
18. jun 2021
Švedska - Slovačka
19. jun
Španija - Poljska
23. jun 2021
Slovačka - Španija
Švedska - Poljska

2