Premier League
Re: Premier League
Ako ne nogiraju Artetu još danas počeću da sumnjam da im je (vlasnicima) cilj da ispadnu iz Lige.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
Chelsea bio dosta bolji do penala i isključenja. Vjerovatno bi dobili utakmicu da je bilo 11 na 11 do kraja. U drugom poluvremenu su se fantastično branili sa igračem manje i stvorili par šansi na kontru. Osim ovog baksuza što je isključen, svaki Chelsijev igrač je bio bez greške. Kante se povrijedio, pa ih možda to bude koštalo, ali Kovačić je drugo poluvrijeme odlično odigrao. Odbrana im je bila fantastična.
Liverpool je imao slabih tačaka. Ne vjerujem da mogu nadoknaditi odlazak Wijnalduma na sredini terena, i to će biti vidljivo protiv jačih timova. Keita nije ni igrao, i mislim da Klopp nema povjerenje u njega. Matip je bio slaba tačka u odbrani u prvom poluvremenu, i Lukaku ga je ciljano koristio redovno. Generalno, ako Liverpool ne može dominirati sredinu terena i posjed lopte, jači protivnici će im naći rupe u odbrani. Mislim da je Chelsea ove sezone jači. Chelsea je jači, čini mi se, i od Citija. Ako City ne dovede jačeg klasičnog napadača, a zasad ga u klubu nikako nemaju, vjerovatno neće moći sa Chelsijem i Unitedom kroz čitavu sezonu.
Na drugim terenima, West Ham United nastavlja gdje je prošle sezone stao, bez obzira na neriješen rezultat danas protiv Crystal Palace. WHU je još doveo Zoumu iz Chelsija i mislim da će biti dosta neugodan protivnik svakom. Leicester mi se čini slabiji nego prošle sezone. Brentford skuplja bodove i u gostima.
Liverpool je imao slabih tačaka. Ne vjerujem da mogu nadoknaditi odlazak Wijnalduma na sredini terena, i to će biti vidljivo protiv jačih timova. Keita nije ni igrao, i mislim da Klopp nema povjerenje u njega. Matip je bio slaba tačka u odbrani u prvom poluvremenu, i Lukaku ga je ciljano koristio redovno. Generalno, ako Liverpool ne može dominirati sredinu terena i posjed lopte, jači protivnici će im naći rupe u odbrani. Mislim da je Chelsea ove sezone jači. Chelsea je jači, čini mi se, i od Citija. Ako City ne dovede jačeg klasičnog napadača, a zasad ga u klubu nikako nemaju, vjerovatno neće moći sa Chelsijem i Unitedom kroz čitavu sezonu.
Na drugim terenima, West Ham United nastavlja gdje je prošle sezone stao, bez obzira na neriješen rezultat danas protiv Crystal Palace. WHU je još doveo Zoumu iz Chelsija i mislim da će biti dosta neugodan protivnik svakom. Leicester mi se čini slabiji nego prošle sezone. Brentford skuplja bodove i u gostima.
0
Kud se wh raspistoljio baš u sezoni kad treba dinamo s njima u grupi igrati 
Ali neka, i oni su moji...
Arsenal no comment, ono je baš smijurija postala.
Ali neka, i oni su moji...
Arsenal no comment, ono je baš smijurija postala.
0
Tri utakmice, devet bodova, 3:0 gol razlika. Prvi na tabeli do nastavka prvenstva.
Death, taxes, and Sonny.
Ni u jednom trenutku u drugom poluvremenu pobjeda nije dolazila u pitanje. Privođenje utakmice kraju, to nas je koštalo prošle sezone.
Nuno počeo fantastično.
Death, taxes, and Sonny.
Ni u jednom trenutku u drugom poluvremenu pobjeda nije dolazila u pitanje. Privođenje utakmice kraju, to nas je koštalo prošle sezone.
Nuno počeo fantastično.
0
Ovaj puk'o načisto. 
Vjerovali ili ne, Arteta nakon Cityja tvrdi da je Arsenal kontrolisao igru
Navijači Arsenala ne pamte gori period u klubu nego ovaj na početku nove sezone.
Topnici su s tri poraza otvorili prvenstvo, a da stvar bude još bolnija - nisu dali nijedan gol, primili čak devet, od čega pet jučer na Etihadu.
Manchester City je s 5.0 razbio Arsenal, koji je izgledao nemoćno od početka do kraja, ali ako pitate Mikela Artetu, njegov tim i nije tako loše izgledao?!
"Prvi gol nas je ubio. Kontrolisali smo igru, radili tačno ono što smo trebali. Njihovu prvu akciju nismo presjekli na vrijeme i Gundogan je imao sve vrijeme svijeta da postigne gol. Ako hoćete nešto napraviti na ovom stadionu, barem osnovne stvari trebate raditi na pravi način",, rekao je Arteta, te se osvrnuo na start sezone, koji je najgori za Arsenal još od 1954. godine:
"Puno loših stvari nas je pratilo od početka sezone. Imali smo problema s odsutnim i povrijeđenim fudbalerima. Dobro će nam doći reprezentativna pauza. Vjerujem da možemo popraviti stvari, da budemo puno bolji u nastavku sezone".
Dobro će Arsenalu doći ova reprezentativna pauza, a onda slijedi duel s Norwichom i najzad prilika da se osvoje neki bodovi.
Ali sudeći po uvodu šampionata, Arsenalu bi ove sezone cilj umjesto borbe za Evropu mogao da bude ostanak u ligi. Zvuči paradoksalno, ali nije daleko od istine.
Da se još jednom dotaknemo Artetine tvrdnje da je njegov tim "kontrolisao igru" i da samo obrazložimo jednu nepobitnu i nerealnu činjenicu - Pepov City je jučer u drugom poluvremenu imao posjed lopte 94 posto, što je nezabilježeno u historiji nogometne igre.
sportport.ba
0
Wolverhampton je od Uniteda napravio tim koji izgleda katastrofalno u prvom poluvremenu. Pravo je čudo da nisu poveli. Varane dobija prve lekcije iz Premier Lige. Sad je pitanje hoće li se prilagoditi.
Traore je igračina. Paratici ga ganja, i on hoće da pređe kod nas, ali sumnjam da će ga Wolverhampton pustiti.
Traore je igračina. Paratici ga ganja, i on hoće da pređe kod nas, ali sumnjam da će ga Wolverhampton pustiti.
1
1
Zaslužena katastrofa. Moglo je biti i gore. Nekoliko igrača prvog tima falilo, neki povrijeđeni, neki zbog kvalifikacija. Nekoliko igrača igralo umorno. Nije im se igralo. A Crystal Palace svjež k'o jutarnja rosa.
Tri- četiri igrača igrali izvan pozicija. Niko se nije dobro osjećao ni u ovoj formaciji, ni sa igračima pored sebe. Kad je Dier povrijeđen, već se mogla naslutiti katastrofa. Tanganga se ne osjeća dobro kao štoper, ali, svejedno, za onakav crveni je zaslužio bičevanje, čisto zbog nedostatka fudbalske inteligencije. Svi znaju da će dobiti crveni, ptice na grani cvrkuću o tome, i umjesto da stane i razmisli, on stvarno dobije crveni. Trebao ga je Nuno zamjeniti kad se skoro pobio sa Zahom prije toga, ali, tada je već Dier bio van igre, pa nije ni imao koga ubaciti. Plaćamo cijenu što nismo kupili još dva-tri igrača. Kad smo već kod Nune, ova utakmica mu je veliki minus što se tiče stručnosti. Ubij Bože utakmica. Ovo je bilo ništa ni sa čim. Meni se čini da je nedostatkom pripreme i bilo kakvog plana za ovaj meč potcjenio Crystal Palace. Ne može to tako.
Davies je zaslužio zidarski šamar zbog penala koji nas je načeo. Kane je odigrao najslabiju utakmicu u dresu Tottenhama. Tragično je što je Alli imao čak i gorih. Jedina svjetla tačka je bio Lucas Moura.
Ovo treba brzo zaboraviti jer sljedeći vikend dolazi Chelsea. Neka nam Bog dragi pomogne. Chelsea je ozbiljan klub sa ozbiljnim namjerama. Crystal Palace je prosječan, a zgazili su nas danas.
Tri- četiri igrača igrali izvan pozicija. Niko se nije dobro osjećao ni u ovoj formaciji, ni sa igračima pored sebe. Kad je Dier povrijeđen, već se mogla naslutiti katastrofa. Tanganga se ne osjeća dobro kao štoper, ali, svejedno, za onakav crveni je zaslužio bičevanje, čisto zbog nedostatka fudbalske inteligencije. Svi znaju da će dobiti crveni, ptice na grani cvrkuću o tome, i umjesto da stane i razmisli, on stvarno dobije crveni. Trebao ga je Nuno zamjeniti kad se skoro pobio sa Zahom prije toga, ali, tada je već Dier bio van igre, pa nije ni imao koga ubaciti. Plaćamo cijenu što nismo kupili još dva-tri igrača. Kad smo već kod Nune, ova utakmica mu je veliki minus što se tiče stručnosti. Ubij Bože utakmica. Ovo je bilo ništa ni sa čim. Meni se čini da je nedostatkom pripreme i bilo kakvog plana za ovaj meč potcjenio Crystal Palace. Ne može to tako.
Davies je zaslužio zidarski šamar zbog penala koji nas je načeo. Kane je odigrao najslabiju utakmicu u dresu Tottenhama. Tragično je što je Alli imao čak i gorih. Jedina svjetla tačka je bio Lucas Moura.
Ovo treba brzo zaboraviti jer sljedeći vikend dolazi Chelsea. Neka nam Bog dragi pomogne. Chelsea je ozbiljan klub sa ozbiljnim namjerama. Crystal Palace je prosječan, a zgazili su nas danas.
1
1
Pet utakmica koje su počele u deset ,0:0 na poluvremenu.
Ronaldo je jedini dao gol, zicer koji ni nadrogirana nena ne bi promašila. Ali je otvorio dobro novi početak.
Ronaldo je jedini dao gol, zicer koji ni nadrogirana nena ne bi promašila. Ali je otvorio dobro novi početak.
0
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31149
fora je brt sto je on znao dje ce se lopta odbit, nije fora ubacit je sa dva metra 
0
1811
Ne može United uzeti titulu ni sa Ronaldom jer nisu kupili defanzivnog veznog. Ne osvaja se titula sa Fredom, Matićem i McTominayom.
Pogba mu igra u sredini, a on se tu ulijeni.
Pogba mu igra u sredini, a on se tu ulijeni.
0
Eto, dva gola.
Sad još jedan penal i Ronaldo hattrick.
Sad još jedan penal i Ronaldo hattrick.
0
Debitantski nastup Saula za Chelsea nije dobro prošao. Najslabiji igrač na terenu i zamjenjen na poluvremenu.
Kovačić igrač utakmice. Bombona od asistencije i bombona od gola.
Kovačić igrač utakmice. Bombona od asistencije i bombona od gola.
0
Ronaldo opet dade gol. Kren'o k'o mahnit u Unitedu. Četiri gola na tri utakmice.
Dobro se West Ham nosi. 1:1 pred kraj poluvremena.
Dobro se West Ham nosi. 1:1 pred kraj poluvremena.
0
Šteta što ih dobiše. Dobar je WHU bio.
Golčina Lingarda na kraju. Na vrhu tabele, United i Liverpool.
Brighton dobio Leicester, i time se održao na samom vrhu tabele. Leicester je krenuo sezonu očajno.
Golčina Lingarda na kraju. Na vrhu tabele, United i Liverpool.
Brighton dobio Leicester, i time se održao na samom vrhu tabele. Leicester je krenuo sezonu očajno.
1
1
Nije to ništa, kako smo mi fasovali od Chelsija.
Biće ovo duuuuuuggaaaa sezona. Borićemo se za opstanak sa Arsenalom. S njima i igramo sljedeći vikend.
I ništa ne izgleda dobro.
Biće ovo duuuuuuggaaaa sezona. Borićemo se za opstanak sa Arsenalom. S njima i igramo sljedeći vikend.
I ništa ne izgleda dobro.
1
1
Nekako vam je promaklo da je Arsenal 12. na tabeli. Idemo po titulu 
2
2
Kad porastem biću Banovički behar