moguce. sta bi mogla biti poenta?
Feminizam
Re: Feminizam
Pa vidis da zivimo u patrijarhalnom svijetu. Ona je snimila video kako bi izgledalo da je obrnuto. Evo lupam nikad neces cuti da neko kaze muz te i te osobe, obicno je zena od tog tog... dajem glup primjer al eto.
0
Evo kako bi izgledalo da se zene ponasaju ko muskarci
Nemojte mi pricati da ovoga nema
Nemojte mi pricati da ovoga nema
0
ništa ona ovde nije dokazala već što je snimila video za lajkeve, na koji se primaju djevojčice i djevojke....
Pregledao sam video, čak mi nije bilo mrsko da potrošim vrijedne bobe preko 4g-a..
Ništa fakat što ja već nisam čuo i doživio od žena....
0
I say what I think, I think what I say
U današnjem vremenu i težite da se ponašate kao muškarci. A još gore, muškarci teže da se ponašaju kao žene.
0
Ovo ti ne vjerujem da si dozivio od zena. Prosto nemoguce
0
ili sam se ja družio sa pogrešnim ženama ili se ti družiš sa pogrešnim muškarcima
nema treće....
0
Pa eto sta si konkretno dozivio od zena? Na sta tacno mislis?
Jesi li ista od primjera koji su navedeni u videu ili si nesto drugo?
0
sa onog videa haman sve osim vazektomije....
1
1
Pa eto ti si izuzetak, nije redovna pojava.
Evo moju kolegicu zovu Elvedinovca (tako joj se muz zove)..
0
ma dobro je to
Zamisli muž se preziva Lepić, a ženu mu zovu Lepićka
Ili Mamin amidja rahm nadimak mu bio Opica, zaključi kako su mu ženu zvali....
A da je on Aga (taj Elvedin jel) ona bi onda bila Elvedaginca, ko joj je kriv što se nije za kakvog Agu jal Bega (pa da bude Begovica) udala
1
1
Meni je to malo bezveze, meni tako zvuci kao da je ona njegovo vlasnistvoMax je napisao/la: ↑28 sep 2021, 12:26ma dobro je to
Zamisli muž se preziva Lepić, a ženu mu zovu Lepićka
Ili Mamin amidja rahm nadimak mu bio Opica, zaključi kako su mu ženu zvali....
A da je on Aga (taj Elvedin jel) ona bi onda bila Elvedaginca, ko joj je kriv što se nije za kakvog Agu jal Bega (pa da bude Begovica) udala
![]()
Ne bih voljela da mene tako neko zove... imam svoje ime
0
Zadnja izmjena: Polaris, dana/u 28 sep 2021, 12:28, ukupno mijenjano 1 put.
Mansplaining, man ovo ono... sve od navedenog dozivljavaju i muskarci, ali ne kukamo niti nam nesto posebno smeta. Ja kad uzmem malu da izadjem s njom van u setnju da ona odmori hiljadu puta me ubija u pojam sta i kako kao da sam mutav, ali znam da se brine pa ne zamjerim. To je mati jbg. Ili kad nesto pravim u kuhinji, pa se ubaci sa komentarima nemoj to, sto ovo i slicno. Kako bi bilo da i mi svog takvih sitnica i slicno vristimo kad nam smeta i na sav glas trubimo da se radi o diskriminaciji i slicno?
Kad od mene ide mansplaining to je u preko 95% slucajeva iz istog razloga ili zato sto mi je stalo da je fakat naucim, a ne sto smatram da je glupa i slicno kako to moderne feminstkinje percipiraju. Tako i ja gledam na nju kad ona meni nesto objasnjava. To je zivot, kompromis i medjusobno uvazavanje, a neke stvari treba pregrmiti i popustiti za mir u kuci. Idealna veza i brak ne postoje, ali se istom svi mozemo koliko toliko pribliziti.
Da skratim... "problemi" sa kojim se susrecu zene u razvijenim zapadnim zemljama su sve vise oni koje izmisljaju da bi feminizam opstao u vidu politike identiteta, a ne zapravo jer je stvarno potreban kao u Bosni gdje poslodavci i dan danas zene prilikom intervjua pitaju zele li djecu i slicno sto je porazno.
Kad od mene ide mansplaining to je u preko 95% slucajeva iz istog razloga ili zato sto mi je stalo da je fakat naucim, a ne sto smatram da je glupa i slicno kako to moderne feminstkinje percipiraju. Tako i ja gledam na nju kad ona meni nesto objasnjava. To je zivot, kompromis i medjusobno uvazavanje, a neke stvari treba pregrmiti i popustiti za mir u kuci. Idealna veza i brak ne postoje, ali se istom svi mozemo koliko toliko pribliziti.
Da skratim... "problemi" sa kojim se susrecu zene u razvijenim zapadnim zemljama su sve vise oni koje izmisljaju da bi feminizam opstao u vidu politike identiteta, a ne zapravo jer je stvarno potreban kao u Bosni gdje poslodavci i dan danas zene prilikom intervjua pitaju zele li djecu i slicno sto je porazno.
2
2
Pa upravu sam gledala video jedne zene, ortopedski hirurg, i kaze kad da su i nju pitali planira li djecu imati... tako da i na zapadu ima toga josMarlboroGold je napisao/la: ↑28 sep 2021, 12:27 Mansplaining, man ovo ono... sve od navedenog dozivljavaju i muskarci, ali ne kukamo niti nam nesto posebno smeta. Ja kad uzmem malu da izadjem s njom van u setnju da ona odmori hiljadu puta me ubija u pojam sta i kako kao da sam mutav, ali znam da se brine pa ne zamjerim. To je mati jbg. Ili kad nesto pravim u kuhinji, pa se ubaci sa komentarima nemoj to, sto ovo i slicno. Kako bi bilo da i mi svog takvih sitnica i slicno vristimo kad nam smeta i na sav glas trubimo da se radi o diskriminaciji i slicno?
Da skratim... "problemi" sa kojim se susrecu zene u razvijenim zapadnim zemljama u sve vise oni koje izmisljaju da bi feminizam opstao u vidu politike identiteta, a ne zapravo jer je stvarno potreban kao u Bosni gdje poslodavci i dan danas zene prilikom intervjua pitaju zele li djecu i slicno sto je porazno.
0