I s tobom dobri čovječe.
Bog - vjerujete li ili ne? Sta je najvise uticalo na to da vjerujete ili ne vjerujete?
Re: Bog - vjerujete li ili ne? Sta je najvise uticalo na to da vjerujete ili ne vjerujete?
0
Re: Bog - vjerujete li ili ne? Sta je najvise uticalo na to da vjerujete ili ne vjerujete?
Ima vam razlike, pisao sam već...
Bok! Je starozagrebacki pozdrav, korijena u njemačkom jeziku... Mein bocken
Dok ostatak hrvatske Bog! Koristi sa vjerskim predznakom...
Inače kad se ulazi u kuću... Pozdravlja se Hvaljen Isus!
Iznenadjeni ukucani promrse u bradu... Uvijek hvaljen... Et
Bok! Je starozagrebacki pozdrav, korijena u njemačkom jeziku... Mein bocken
Dok ostatak hrvatske Bog! Koristi sa vjerskim predznakom...
Inače kad se ulazi u kuću... Pozdravlja se Hvaljen Isus!
Iznenadjeni ukucani promrse u bradu... Uvijek hvaljen... Et
0
Iritira me samo kad nekom moram.ponavljati više puta. Inpute prepoznam na prvu.
Sellam
0
To ti samo mislish da prepoznajesh - tvoji odgovori - ne potvrdjuju.
bye
0
A vidi...možda trebaš uzeti u obzir da nisi sugovornik radi kojeg bi se zahmetila. Izvini.
0
Iskra je napisao/la: ↑31 aug 2020, 16:11
E hvala ti, cijeli dan hoću napisati isto ali ne stižem. Moja najbolja prijateljica je katolkinja, na njeno Bok redovno odgovorim Bok!
To Bok je izvedenica od Bog s tobom, ki je se pripisuje vokabularu katoličkog građanstva , i lično smatram da je to vrlo lijep.pozdrav. poželjeti nekom da je Bog uz njega
Sellam ti i bokic![]()
Već sam to napisala al je ocito post prijavljen i obrisan.
Meni u prodavnici u Kiseljaku prodavačica kaže Bok a ja je ne ruzim sto nije rekla Dobar dan, kao sto rekoh kad nemas fobiju onda sve poštuješ.
Bokić i tebi frendice
Sellam ahbabice moja
1
1
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

a zasto joj govoris selam na kraju svakog odgovora?
mislis da je to ok?
0
- Heidi
- Lemon Addict

- Reactions: 27348
Ne znam sto vam smeta nesto sto ima lijepo znacenje. Ja pozdravim I otpozdravim ljude I na njihov nacin, iz postovanja. Namaste je rijec iz Sanskrita, najstarijeg jezika Veda, religija prenosena usmeno I kroz tekstove.
1
1
ako ti ne smeta njeno bok nemas ni potrebu da je ruzisMiss Y. je napisao/la: ↑31 aug 2020, 16:23Iskra je napisao/la: ↑31 aug 2020, 16:11
E hvala ti, cijeli dan hoću napisati isto ali ne stižem. Moja najbolja prijateljica je katolkinja, na njeno Bok redovno odgovorim Bok!
To Bok je izvedenica od Bog s tobom, ki je se pripisuje vokabularu katoličkog građanstva , i lično smatram da je to vrlo lijep.pozdrav. poželjeti nekom da je Bog uz njega
Sellam ti i bokic![]()
Meni u prodavnici u Kiseljaku prodavačica kaže Bok a ja je ne ruzim sto nije rekla Dobar dan, kao sto rekoh kad nemas fobiju onda sve poštuješ.
Bokić i tebi frendice
Sellam ahbabice moja![]()
sve je do tebe
0
Miss Y. je napisao/la: ↑31 aug 2020, 16:23Iskra je napisao/la: ↑31 aug 2020, 16:11
Sellam ti i bokic![]()
Bokić i tebi frendice
Sellam ahbabice moja![]()
Za neke stvari trebaš imati širinu, ljudskosti, duše, htijenja.. pa je onda lako shvatiti. Ko hoće i ima kapaciteta logično.
Ja sestri Sanji svako jutro nazovem selam i ona redovno uzvrati. Nekad selam, nekad "djes lutko", upravo joj rekoh hajde bokic, vidimo se ujutro...
1
1
Zadnja izmjena: Iskra, dana/u 31 aug 2020, 16:52, ukupno mijenjano 1 put.
Želim mir njenoj duši. Iz dna svog srca. Jel.to.lose?
0
ma meni ne smeta pozdrav nego licemjerstvo sto se namece kroz to
evo utvrdili smo da selam ili kako vec ide citava pozdrav znaci mir s vama
zar je tesko reci mir s vama a i da kazes to vjerniku ovdje gledao bi te poprijeko jer nije izreceno na arapskom turskom ili kojem je vec jeziku selam pozdrav
odmah bi te svrstali u hrvate i sl a kad bi rekao pomoz bog sto je u biti kako rekoste na arapskom elhamdulilah ili kako vec svrstali bi te u srbe
1
1
- Heidi
- Lemon Addict

- Reactions: 27348
Kad covjek ne odmakne dalje od kuce I ne zna sta ima u svijetu. Tabiriti o pozdravu, hallo, haha.
1
1
Pa zasto bi onda tebi ili nekome drugom smetao Sellam, a garantujem da ti ga niko nece nazvati ako ne zna da ces odgovoriti tj da nisi musliman.
Što ljude nerviraju ti pozdravi, elhamdullilah, subhanallah itd.
Pa ni Bok nije sluzbeni pozdrav pogotovo u Kiseljaku/BIH kako ti reče sto bi mi ga onda govorila prodavačica...?!
Šta sam trebala, da pravim dramu?
Al rekla je, ja se nasmijala rekla Zdravo i sve ok. Nije me uopšte uznemirila, al samo navodim primjer da toga ima svugdje.
Što ljude nerviraju ti pozdravi, elhamdullilah, subhanallah itd.
Pa ni Bok nije sluzbeni pozdrav pogotovo u Kiseljaku/BIH kako ti reče sto bi mi ga onda govorila prodavačica...?!
Šta sam trebala, da pravim dramu?
Al rekla je, ja se nasmijala rekla Zdravo i sve ok. Nije me uopšte uznemirila, al samo navodim primjer da toga ima svugdje.
1
1
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran