Ovo bi mogao biti...
Re: Ovo bi mogao biti...
@Crvena Nit izmislila toplu vodu 
6
5
1
1
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Mladi @Ommadawn
4
4
- Crvena Nit
- Etablirani član

- Reactions: 2219
@dmr@storm

Što raditi ako je slab pritisak vode? Čekati duže da se napuni bojler, ili zbog nižeg pritiska se ne može dovoljno napuniti?
Što raditi ako je slab pritisak vode? Čekati duže da se napuni bojler, ili zbog nižeg pritiska se ne može dovoljno napuniti?
0
A koliko je slab?Crvena Nit je napisao/la: ↑09 nov 2021, 09:36 @dmr@storm
![]()
Što raditi ako je slab pritisak vode? Čekati duže da se napuni bojler, ili zbog nižeg pritiska se ne može dovoljno napuniti?![]()
Meni se sve čini da je tebi bojler pun kamenca
3
3
@Crvena Nit kad joj majstor montira ljuljačku
4
4
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
- Crvena Nit
- Etablirani član

Joj pitam narod u zgradi o svemu, godine pravljenja zgrade, pumpa za vodu, starost cijevi je u skladu sa godinama zgrade, a ako ima kamenca, za to je kriv Sarajevski Vodobod koji ne zna razmrkšati vodu , ali hlorišu je, nešto dobro. Ovih dana tresu busilice na 10. i 15. spratu, a oko cijele zgrade Sarajevo put renovira parking. Zgrada još ima oštećenja gelera. Da rezimiram Radna Akcija.storm je napisao/la: ↑09 nov 2021, 17:09A koliko je slab?Crvena Nit je napisao/la: ↑09 nov 2021, 09:36 @dmr@storm
![]()
Što raditi ako je slab pritisak vode? Čekati duže da se napuni bojler, ili zbog nižeg pritiska se ne može dovoljno napuniti?![]()
Meni se sve čini da je tebi bojler pun kamenca![]()
Dok dam surfala o bojlerima, otkrila sam da postoje keramički grijaći , nema problema sa kamencem.
0
Trebalo bi očistiti mrežice na pipama, malo ventile procackati, ako se radi... Zašto?Crvena Nit je napisao/la: ↑09 nov 2021, 18:03Joj pitam narod u zgradi o svemu, godine pravljenja zgrade, pumpa za vodu, starost cijevi je u skladu sa godinama zgrade, a ako ima kamenca, za to je kriv Sarajevski Vodobod koji ne zna razmrkšati vodu , ali hlorišu je, nešto dobro. Ovih dana tresu busilice na 10. i 15. spratu, a oko cijele zgrade Sarajevo put renovira parking. Zgrada još ima oštećenja gelera. Da rezimiram Radna Akcija.![]()
Dok dam surfala o bojlerima, otkrila sam da postoje keramički grijaći , nema problema sa kamencem.
Kažeš busilice i slično, putem vibracija, naslage na cijevima se odvoje sa stijenke cijevi, i putuju do krajnje točke tj ventil, pipa / mrežica...
Posljedica je slab protok, pa čak i totalno zapušenje...
Slično kao infarkt u ljudskom tijelu
0
@Username i@toxic
6
5
1
1
Ja i @Iskra
6
6
- Crvena Nit
- Etablirani član

Hvala, informirat ću prijateljicu.storm je napisao/la: ↑09 nov 2021, 19:37Trebalo bi očistiti mrežice na pipama, malo ventile procackati, ako se radi... Zašto?Crvena Nit je napisao/la: ↑09 nov 2021, 18:03
Joj pitam narod u zgradi o svemu, godine pravljenja zgrade, pumpa za vodu, starost cijevi je u skladu sa godinama zgrade, a ako ima kamenca, za to je kriv Sarajevski Vodobod koji ne zna razmrkšati vodu , ali hlorišu je, nešto dobro. Ovih dana tresu busilice na 10. i 15. spratu, a oko cijele zgrade Sarajevo put renovira parking. Zgrada još ima oštećenja gelera. Da rezimiram Radna Akcija.![]()
Kažeš busilice i slično, putem vibracija, naslage na cijevima se odvoje sa stijenke cijevi, i putuju do krajnje točke tj ventil, pipa / mrežica...
Posljedica je slab protok, pa čak i totalno zapušenje...
Slično kao infarkt u ljudskom tijelu![]()
0
@vjesticanametli
1
1
- vjesticanametli
- PRObehar

- Reactions: 13716
Brt @Arslan_11 naš'o novi smještaj i novu cimericu
slažu se,
Inga ne liježe tako
rano

slažu se,
Inga ne liježe tako
rano

6