Hoću da kažem! (2020. - 2025.)
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

- Reactions: 10175
Re: Hoću da kažem!
Kada se sjetim kada je LPG bio 0,80 KF, sada je 1.61. Što pandemija bude duže trajala kupovat ćemo suho meso na grame, hljeb vjerovatno od 1.4 KM po vekni, litar ulja 3.70 itd, i to sve do kraja 2022 godine.
1
1
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Ni političari ne znaju šta da rade.
Značajna je ovo "šta da rade", a ne "šta rade". Ono što sam ja primjetio je neznanje i neodlučnost, što znači da, u principu, biramo ljude koji su mediokriteti i što se tiče razumijevanja problema, i što se tiče potencijala da vode ljude (države).
To ima drugačiju konotaciju kad se porede po svemu različite države (recimo Kanada i BiH), ali, vjerovatno, na kraju, vodi do istog rezultata.
U principu, nije Trudeau kriv što ništa ne razumije, i što sa pola srca pristupa ovom produženom problemu pandemije, ekonomije i svega ostalog. Ne znam ni ko će biti kriv kad počnu ljudi nasrtati jedni na druge. U svakom slučaju, jasno je da ljudi pokazuju veliki otpor prema vraćanju na staro nakon ovakve pandemije.
Stvar je da ni većina ovih koji su na kraju lanca prehrane (maloprodaja i restorani, recimo), a koji su morali, po svemu sudeći, propadati već decenijama nisu nevini. I stvar je da vlade decenijama već podržavaju ovakve takozvane vlasnike biznisa. I stvar je da se i sada nadaju da će ih uspjeti održati. A to neće ići, ni kratkoročno, ni dugoročno.
Značajna je ovo "šta da rade", a ne "šta rade". Ono što sam ja primjetio je neznanje i neodlučnost, što znači da, u principu, biramo ljude koji su mediokriteti i što se tiče razumijevanja problema, i što se tiče potencijala da vode ljude (države).
To ima drugačiju konotaciju kad se porede po svemu različite države (recimo Kanada i BiH), ali, vjerovatno, na kraju, vodi do istog rezultata.
U principu, nije Trudeau kriv što ništa ne razumije, i što sa pola srca pristupa ovom produženom problemu pandemije, ekonomije i svega ostalog. Ne znam ni ko će biti kriv kad počnu ljudi nasrtati jedni na druge. U svakom slučaju, jasno je da ljudi pokazuju veliki otpor prema vraćanju na staro nakon ovakve pandemije.
Stvar je da ni većina ovih koji su na kraju lanca prehrane (maloprodaja i restorani, recimo), a koji su morali, po svemu sudeći, propadati već decenijama nisu nevini. I stvar je da vlade decenijama već podržavaju ovakve takozvane vlasnike biznisa. I stvar je da se i sada nadaju da će ih uspjeti održati. A to neće ići, ni kratkoročno, ni dugoročno.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
U principu, da li mi možemo već sada govoriti o post-pandemija "generaciji, koja neće biti neophodno generacija zbog godina rođenja, nego zbog toga što su živjeli (manje ili više zajedno) kroz pandemiju?
Koje bi bile karakteristike te generacije?
Koje bi bile karakteristike te generacije?
0
Tražili smo se po prethodnim životima
D.j.
Naspavani ?
Okupani ?
Ko je ono govorio "podaprao se " umjesto tusirao....
Svašta...
Naspavani ?
Okupani ?
Ko je ono govorio "podaprao se " umjesto tusirao....
Svašta...
1
1
- lejlamo
- Komorebi

- Reactions: 13993
možda čovjeku nije radio tuš, ili nije imao tekuće vode, ili je ekološki osviješten pa štedi vodu
podapirete li se vi?
podapirete li se vi?
2
1
1
1
U Bosni jesam jedne godine imala 1l vode za ličnu higijenu...
Dva dana bez tekuće vode, kao vječnost su bila...
Zaista ne cijenimo vodu koliko bi trebali, to shvatimo kada nestane na par sati....
1
1
- lejlamo
- Komorebi

a, fakat... eto ako se istuširamo/okupamo naveče i legnemo, ujutro bismo se mogli samo umiti i podaprati
nema potrebe za rasipanjem..
a biti bez tekuće vode je katastrofa.
nedavno mi se pokvario hidrofor u vikendici i nemam tekuće vode iz česme, a nisam u mogućnosti odmah otkloniti kvar.
milion stvari mi se poremetilo zbog toga iako su mi blizu dvije rijeke...
nedavno mi se pokvario hidrofor u vikendici i nemam tekuće vode iz česme, a nisam u mogućnosti odmah otkloniti kvar.
0
Ima vode redovno,placa gazda.Samo odvrni
Salu na stranu,vodu treba cuvati i trositi koliko je potrebno
Salu na stranu,vodu treba cuvati i trositi koliko je potrebno
1
1
Dobro jutro i lijep dan
Kod mene pada snješko, cijelu noć je padao i napadao i još pada
Biti će lopatanja :face
Hajmo se gibat gibat

Kod mene pada snješko, cijelu noć je padao i napadao i još pada
Biti će lopatanja :face
Hajmo se gibat gibat

6
6
"Kimsenin fark edemeyeceği detayları görmeyi çok severim."
- lejlamo
- Komorebi

Seneka kaže : Ako želimo da naš um raste, moramo raditi na sebi tako što ćemo si postavljati sljedeća pitanja:
• Koju ste lošu naviku danas ispravili?
• Kojoj ste se mani suprotstavili?
• Na koji način ste bolji?
e haj da nam umovi rastu
3
2
1
1
- Crvena Nit
- Etablirani član

- Reactions: 2219
Kako se podapire? Lončićemlejlamo je napisao/la: ↑28 dec 2021, 09:32 a, fakat... eto ako se istuširamo/okupamo naveče i legnemo, ujutro bismo se mogli samo umiti i podapratinema potrebe za rasipanjem..
Ja uvijek pod tuš, minuta posla.
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

po pipu
nisam odavde nemam pipe
1
1
I say what I think, I think what I say
- Crvena Nit
- Etablirani član

Pod pipu, česmu, slavinu, glavu tuša, iz bokala, lončića
A mi žene, jedna opcija, ispod tuša.
0
- lejlamo
- Komorebi

simpa
Nakon maestralnog dirigovanja Filharmonijom Narodnog pozorista u Sarajevu, nasa dirigentica Tijana Vignjević pjeva sa svojim drustvom ispred Vjecne vatre
Nakon maestralnog dirigovanja Filharmonijom Narodnog pozorista u Sarajevu, nasa dirigentica Tijana Vignjević pjeva sa svojim drustvom ispred Vjecne vatre
3
2
1
1