Ti si unaprijed postavila za svoj brak granice do kojih češ se boriti?Iskra je napisao/la: ↑05 jan 2022, 10:11Crvena Nit je napisao/la: ↑05 jan 2022, 08:31
Realno, nisam sklona da se brak popravlja, to je forsiranje, takvim aljkavim popravkama mnogi brakovi prežive krize, jer je to dio bračne obaveze, ali potom se počnu dešavati prevare. Tad je takva opcija oboma "prečutno" prihvatljiva, jer nema više ljubomore i posesivnosti, jer nestala je erotska komponenta braka.
Kad su oba partnera suglasna da saslušana jedno drugo dakle kad ima volje i želje za očuvanje odnosa onda nikakvo forsiranje nije u pitanju. Forsiranje je kad jedna strana insistira a druga ne želi.
Ali si me podsjetila na nesto sto je nas na medicinskom učio jedan veliki kirurg, otprilike ovako :
" djeco, desiti ce vam se da izgubite pacijenta. I plakat ćete za njim kao za najrodjenijim, njegovu smrt doživljavati ćete kao svoj vlastiti neuspjeh ono šta trebate i morate da uraditi ukoliko želite da i dalje budete ljakari jeste da date od sebe 110% da spasiti pacijenta. Ako u toj nakani ne uspijete, pomiriti se s tim ali, stanite pred ogledalo i kažete: dao sam.svoj maximum borio sam se , dao sam zadnji atom snage. Za uspjeh i pacijent treba da surađuje. "
E ja na taj način shvatam i svaki drugi odnos u zivotu, i brak i vezu i prijateljstvo...Bitno je dati sve od sebe da to uspije, njegovati partnerski odnos, ne dozvoljavati da se toliko pokvari da nema nazad . A ako se i desi da vise ne ide, onda je savjest mirna, učinila sam sve sta sam mogla, pa i više od toga. Ja sam.neko npr ko ne odustaje lahko ( eto ti @storm nek mi ne da lagati) , fajter sam po prirodi, čak i onda kad radim na svoju štetu ako smatram da vrijedi ja se borim.
DakleM, nije to tema emisije vec PREVARA NEMA OPRAVDANJA.
NEMA.![]()
Kako znaš koje su to granice, ako ih još nisi doživjela?
U mom svijetu, prevara može nekad biti opravdana.