Kako se to znanje uči?Iskra je napisao/la: ↑05 jan 2022, 14:31Crvena Nit je napisao/la: ↑05 jan 2022, 13:55
Brak je poput prijateljstva, ali i zona obaveza. Prijateljstva sa krizama je lakše prebroditi, jer su fleksibilnija. Brak kao obaveza nije tamo savitljiv. Mnogi ostanu u braku jer su prijatelji, ali se udalje od tog bračnog dijela.
Relacije sa ljudima njegujemo svaki dan, to nije novitet u međuljudskim odnosima.
Znam osobe koje su prevarile, nisu uopće loši ljudi, dobri su prijatelji, nisu monstrumi, jer su napravili prevaru u svom braku.
Ma svi imamo svoje interne transformacije (bolje mi zvući od borbe).![]()
Nisam.ja ni tvrdila da su monstrumi. Samo su , nevjerni.![]()
Imaš milion slučajeva gdje je neko mnogo bolji prijatelj, brat, sestra...nego sto je muz / supruga.
Treba znati trajati u dvoje.![]()
Razlozi preljube
- Crvena Nit
- Etablirani član

- Reactions: 2219
Re: Seksualni trendovi koji će biti apsolutni hit u 2022.god.
0
Re: Razlozi preljube
Jedno pitanje za ove sto su protiv svrljanja.
Ako radite znate da mnoge zene imaju muske prijatelje sa kojima dosta cesto razgovaraju mnogo intimnije nego.sa suprugom, nema tu fizickog seksa ali ima puno vise emotive konekcije....jel to prevara za vas?
Ako radite znate da mnoge zene imaju muske prijatelje sa kojima dosta cesto razgovaraju mnogo intimnije nego.sa suprugom, nema tu fizickog seksa ali ima puno vise emotive konekcije....jel to prevara za vas?
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

Meni je prije dva tjedna jedan oženjen prijatelj rekao da je zaljubljen, i da pati radi toga. Ona je sad živi van BiH.
Meni je žao jer nije u potpunosti sretan, iako tvrdi da mu je brak dobar, presretan je i kao otac.
0
Misliš na flert? Kako intimnije nego sa suprugom? Ne moze biti intimnije , zna se s kim se intima dijeli
0
Nepostoji to u potpunosti sretan....nemozes biti sretan stalno, sreca je nesto sto te motivise ali nemozes uvijek biti sretan jer to onda prelazi u dosadu...bila je dobra rasprava Zizeka I jednog kanadskog doktora Peterson kad kaze Zizek sreca se pojavi povremeno I to je svrha srece...Crvena Nit je napisao/la: ↑05 jan 2022, 15:59Meni je prije dva tjedna jedan oženjen prijatelj rekao da je zaljubljen, i da pati radi toga. Ona je sad živi van BiH.
Meni je žao jer nije u potpunosti sretan, iako tvrdi da mu je brak dobar, presretan je i kao otac.
Nego jedno drugo pitanje za zesnku populaciju koja je udata...dal vam.se desilo da.sretnete nekog musko s kojim.imate onaj zivotinjski nagon za odnos...meni se desilo, upoznao curu u subway na put na posao...ja ozenjen ona udata..kao da nas je grom udario, ne emotivno nego samo zivotinjska seksualna privlacnost.
0
Moze I te kako...ne samo fleet nego kad sa njim pocne.djelit neke stvari a koje sa muzem nedjeli...nemoj mi reci da toga nema, licno mi se desilo
0
Čekaj da razdvojio
Misliš li na saljivi razgovor sa sexualnim konotacijama ili misliš na ozbiljne intimne razgovore sa explicitnim sex konotacijama?
0
Pa odgovorila sam na tvoje ironisanje tipa oj boze, prevara je samo ako muz ne zna.Iskra je napisao/la: ↑05 jan 2022, 06:23MunDzi je napisao/la: ↑04 jan 2022, 22:16
Necemo laznog moralisanja.
Ako je neciji brak vec propao, probali ga spasiti, vidjeli da nema od toga nista, fakticki priznali da oboje zele razlaz......onda je taj brak svakako nepostojeci. Ostalo su tehnikalije odraditi papirologiju i ozvaniciti razvod.
Sta sad treba neko da sjedi i cami cekajuci da se sve ozvanici.
Jasta ce.
Ako je bio/bila nesretan/a u tom braku, sasvim je logicno da ce posvetiti paznju svijetu oko sebe u potrazi za srecom.
O kakvom.laznom moralosanju pričaš? Nisi pratila sta sam.pisala, ja sam u potencijalnoj situaciji poput ove od Crvene, upravo i zagovarala takav pristup...reci mu / joj, iznosi problem, razgovaraj, pokusaj...ako uspijete popraviti super ako ne onda svako sebi i cao. Ali razgovaraj prvo. Pokusaj, potrudi se...lako je pribjeci najlaksoj opciji tj varati.
Zivot nije crn i bijel, ima i nemal broj sivih nijansi.
1
1
Nisam ironisala nego se od srca nasmijala.MunDzi je napisao/la: ↑05 jan 2022, 16:24Pa odgovorila sam na tvoje ironisanje tipa oj boze, prevara je samo ako muz ne zna.Iskra je napisao/la: ↑05 jan 2022, 06:23
O kakvom.laznom moralosanju pričaš? Nisi pratila sta sam.pisala, ja sam u potencijalnoj situaciji poput ove od Crvene, upravo i zagovarala takav pristup...reci mu / joj, iznosi problem, razgovaraj, pokusaj...ako uspijete popraviti super ako ne onda svako sebi i cao. Ali razgovaraj prvo. Pokusaj, potrudi se...lako je pribjeci najlaksoj opciji tj varati.
Zivot nije crn i bijel, ima i nemal broj sivih nijansi.
I opet kazem, nisi citala sta sam.pislaa i u vezi te sive...a meni nešto mrsko da ponavljam.
0
Ma nebitno na kraju krajeva.
Svaki par ima svoje definicije prevara.
Neko moze biti cistunac/cistunica u smislu da nikad nisu partnera fizicki prevarili.......ali zato emotivno jesu mali milion puta. Tako da....previse se idealizuje cestitost i ljubav.
2
2
Ne sex....sta vise nema razgovora o sexu nego sa tobom djeli svoja razmisljanja, dileme, trazi savjete koje netrazi od muzak...cak I po pitanju odgoja djece...jel to gora prevara od fizicke?
0
Nabava ti se. Dakle, emotivno je već prevarila cojka
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

Kužim, ali to je dio koji mu žena ne zna, to si pitao , zar ne?exliberal je napisao/la: ↑05 jan 2022, 16:14Nepostoji to u potpunosti sretan....nemozes biti sretan stalno, sreca je nesto sto te motivise ali nemozes uvijek biti sretan jer to onda prelazi u dosadu...bila je dobra rasprava Zizeka I jednog kanadskog doktora Peterson kad kaze Zizek sreca se pojavi povremeno I to je svrha srece...Crvena Nit je napisao/la: ↑05 jan 2022, 15:59
Meni je prije dva tjedna jedan oženjen prijatelj rekao da je zaljubljen, i da pati radi toga. Ona je sad živi van BiH.
Nego jedno drugo pitanje za zesnku populaciju koja je udata...dal vam.se desilo da.sretnete nekog musko s kojim.imate onaj zivotinjski nagon za odnos...meni se desilo, upoznao curu u subway na put na posao...ja ozenjen ona udata..kao da nas je grom udario, ne emotivno nego samo zivotinjska seksualna privlacnost.
Zašto pitaš samo osobe u braku? Životinjska privlačnost se može desiti, razumljivo.
Da tebe pitam , da li istu doživio tako kad su upoznao ženu?
0
Nabava ti se?.....
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

Ooo Iskra, da li moj prijatelj sad vara ženu jer mi se ispovjedio ?
0
Pitas dali sam imao taj osjecaj kad sam upoznao ovu moju?...ne...kad smo se upoznali (radili u istoj firmi) plan mi je bio ...znas vec sta ali vremenom mi usla pod kozu bolje nego I jedna druga...Crvena Nit je napisao/la: ↑05 jan 2022, 16:43Kužim, ali to je dio koji mu žena ne zna, to si pitao , zar ne?exliberal je napisao/la: ↑05 jan 2022, 16:14
Nepostoji to u potpunosti sretan....nemozes biti sretan stalno, sreca je nesto sto te motivise ali nemozes uvijek biti sretan jer to onda prelazi u dosadu...bila je dobra rasprava Zizeka I jednog kanadskog doktora Peterson kad kaze Zizek sreca se pojavi povremeno I to je svrha srece...
Zašto pitaš samo osobe u braku? Životinjska privlačnost se može desiti, razumljivo.
Da tebe pitam , da li istu doživio tako kad su upoznao ženu?
0