United States of America
Re: United States of America
Nije to stvar izbora, nego svjetonazora.
Navijački oko rata nije baš nešto
Ja nikako ne zastupam ni američku stranu, uvijek ću naći kritiku... uostalom, gore stalno kritiziram upravo USA, Ruse uopće ne, jer od njih ništa drugo nije ni za očekivati.
Dok kod Putinoljubaca toga nema ni u tragovima
Nisu uzalud od njih pobjegli glavom bez obzira svi koji su mogli.
Na Balkanu je uočljiva poprilična podrška, jer narodu nedostaje kult ličnosti... valjda genetski neki kod, ne znam.,
Navijački oko rata nije baš nešto
Ja nikako ne zastupam ni američku stranu, uvijek ću naći kritiku... uostalom, gore stalno kritiziram upravo USA, Ruse uopće ne, jer od njih ništa drugo nije ni za očekivati.
Dok kod Putinoljubaca toga nema ni u tragovima
Nisu uzalud od njih pobjegli glavom bez obzira svi koji su mogli.
Na Balkanu je uočljiva poprilična podrška, jer narodu nedostaje kult ličnosti... valjda genetski neki kod, ne znam.,
1
1
- radostan dan
- Etablirani član

- Reactions: 6668
I da preživimo ako bog da, pa u miru sa troje očiju da gledamo četverosise djevojčice.Šabović Adis je napisao/la: ↑19 nov 2024, 16:35
Jooo, da se hoće popucat voliob više neg pare...da vidim i ja te nuklearne pečurke.![]()
Valjda djevojčice...
0
Nalupa se ti dobro sad
I zašto mi stalno imputuraš Bidena?
Za mene je idiot.
Ako si ušao u pomoć Ukrajini, idi da valja...
Idioti vode i EU.
Da, Rusi su najmanje slični imperijalisti kao i ostali od velesila, ali to je nekima sasvim ok.
Pun je k država bilo u sastavu SSSR, a i sad su neke u RF...
Što ćemo sa Čečenijom, Gruzijom, Bjelorusijom, Moldavijom, a da ne idem na istok u manje poznate....
Ali to je vama ok, jer je rus
Pitaj Baltik bi li nazad
Pitaj poljake bi li opet pod kontrolu Moskve.
Radi farma trolova odličan posao, to moram priznati.
Banderu ne negiram, ali treba krenuti od početka, zašto se pojavio bandera...
Holodomor za početak
Nije to počelo 2014
Već su pogazili dogovor, da u zamjenu za teritorijalnu nedodirljivost Ukrajina isporuči nuke arsenal...kakav zajeb rusu vjerovati
Pa onda jebbanje majke svjetonazora, je li tako?
Mene uopće ne čudi da su nacisti i komunisti bili u početku, a i u principu bliski....isti je to obrazac funkcioniranja...
Žao mi je ako u putnu, trumpu i njima sličnoj žgadiji danas, masa ne prepoznaje ogavni fašizam
Ali uživajte, sve se sredilo, pa će se i ovo...
Kolika će biti cijena, vidjeti ćemo tek.
Ugodno navijanje želim.
I zašto mi stalno imputuraš Bidena?
Za mene je idiot.
Ako si ušao u pomoć Ukrajini, idi da valja...
Idioti vode i EU.
Da, Rusi su najmanje slični imperijalisti kao i ostali od velesila, ali to je nekima sasvim ok.
Pun je k država bilo u sastavu SSSR, a i sad su neke u RF...
Što ćemo sa Čečenijom, Gruzijom, Bjelorusijom, Moldavijom, a da ne idem na istok u manje poznate....
Ali to je vama ok, jer je rus
Pitaj Baltik bi li nazad
Pitaj poljake bi li opet pod kontrolu Moskve.
Radi farma trolova odličan posao, to moram priznati.
Banderu ne negiram, ali treba krenuti od početka, zašto se pojavio bandera...
Holodomor za početak
Nije to počelo 2014
Već su pogazili dogovor, da u zamjenu za teritorijalnu nedodirljivost Ukrajina isporuči nuke arsenal...kakav zajeb rusu vjerovati
Pa onda jebbanje majke svjetonazora, je li tako?
Mene uopće ne čudi da su nacisti i komunisti bili u početku, a i u principu bliski....isti je to obrazac funkcioniranja...
Žao mi je ako u putnu, trumpu i njima sličnoj žgadiji danas, masa ne prepoznaje ogavni fašizam
Ali uživajte, sve se sredilo, pa će se i ovo...
Kolika će biti cijena, vidjeti ćemo tek.
Ugodno navijanje želim.
0
Svaku vecer molim se, da se ljudi prestanu ubijati...
I nista.
Sve vrste rade ono sto su naucile.
I nista.
Sve vrste rade ono sto su naucile.
0
Ja ti ovo nisam ni pročitao do kraja...Šabović Adis je napisao/la: ↑20 nov 2024, 13:18 Ukurac, sat vremena ispravljo tipfelere.
U trokurac!
Toliko sranja ni happy TV ne isporuči dnevno...
Ljutio se ne ljutio...
0
Ovako izgleda kada se jagomirski Seselj i Canak sretnu u hodniku ludnice.
Vojvoda ga oduvao odgovorima.
Vojvoda ga oduvao odgovorima.
1
1
Kako se pise "Ti si idiot"?
- radostan dan
- Etablirani član

- Reactions: 6668
U redu je da se kad tad izađe iz ormana.
Previše sam sa štovateljima vojvode, putina, sad i trumpa i sličnih, vodio potpuno besmislene dijaloge na drugim mrežama.
Da ima smisla, ne bi bilo ni potrebno...
Previše sam sa štovateljima vojvode, putina, sad i trumpa i sličnih, vodio potpuno besmislene dijaloge na drugim mrežama.
Da ima smisla, ne bi bilo ni potrebno...
0
Licemjerje i to poprilično, a i moj savjet ti je da ne ulaziš u ove diskusije sa komunjarama tipa Adisa i sličnih. To su ljudi koje je vrijeme pregazilo kad ikad i nikad se nisu prilagodili novim vremenima. Odatle je jasno zašto ima ovako blage stavove po pitanju Rusije, jer po doktrinama i ostalom nisu plaho odmakli od Sovjetskog saveza iako isti više ne postoji. Te doktrine su samo poprimile ruske nacionalističke boje putem Dugina i sličnih likova. Ali zato po Americi i ostatku zapada hrak pljuc i drvlje i kamenje, jer demokratija i kapitalizam su mortal enemy
Putin ovo radi jer želi, po njemu, ispraviti greške koje je pravio Lenjin prilikom formiranja Sovjetskog saveza jer je ipak ostavio neku vrstu samoodlučivanja i autonomije članicama istog, pa kad je došlo do raspada mnogi dijelovi sa ruskom većinom su ostali u drugim zemljama i to sad vraća nazad. Kakav NATO i ostalo... njemu je to samo opravdanje da vrati te teritorije nazad, pa da prije smrti bude upamćen kao neki veliki lider kao neki prethodnici koji su vladali Rusijom. Gdje smo to još vidjeli na Balkanu i od koga... ista ideologija 1/1.
Mi u Bosni nemamo taj luksuz da budemo proruski orijentisani, već samo proamerički bez obzira na sve mane te iste Amerike. Nije to svima jasno, ali biće vremenom i doći će vrijeme kad ćemo morati izabrati stranu i nadam se istu tamo gdje je Amerika. U suprotnom Bosne, Bošnjaka i Bosanaca će biti sve manje i manje, a to znaju i ptice na granama. A ko spada u ove kojima to nije jasno? Pa ovi koje je pregazilo vrijeme i uglavnom jedan dio braće muslimana kojima je ummet važniji od Bosne i njenog naroda. Važnija mu Palestina od vlastite sudbine, pa pljuje po Americi što podržava Izrael umjesto da šuti. Ima ko će na njih pljuvati - koji imaju pravu državu, a ne protektorat kao mi i kojeg Amerika najviše garantuje putem njenih ugovora kao Dejton.
0
Još kad Adis skonta, da u slučaju ruskog sveta - srpskog sveta, neće više biti Adis, nego AleksaDesperado je napisao/la: ↑21 nov 2024, 07:58Licemjerje i to poprilično, a i moj savjet ti je da ne ulaziš u ove diskusije sa komunjarama tipa Adisa i sličnih. To su ljudi koje je vrijeme pregazilo kad ikad i nikad se nisu prilagodili novim vremenima. Odatle je jasno zašto ima ovako blage stavove po pitanju Rusije, jer po doktrinama i ostalom nisu plaho odmakli od Sovjetskog saveza iako isti više ne postoji. Te doktrine su samo poprimile ruske nacionalističke boje putem Dugina i sličnih likova. Ali zato po Americi i ostatku zapada hrak pljuc i drvlje i kamenje, jer demokratija i kapitalizam su mortal enemy![]()
Putin ovo radi jer želi, po njemu, ispraviti greške koje je pravio Lenjin prilikom formiranja Sovjetskog saveza jer je ipak ostavio neku vrstu samoodlučivanja i autonomije članicama istog, pa kad je došlo do raspada mnogi dijelovi sa ruskom većinom su ostali u drugim zemljama i to sad vraća nazad. Kakav NATO i ostalo... njemu je to samo opravdanje da vrati te teritorije nazad, pa da prije smrti bude upamćen kao neki veliki lider kao neki prethodnici koji su vladali Rusijom. Gdje smo to još vidjeli na Balkanu i od koga... ista ideologija 1/1.
Mi u Bosni nemamo taj luksuz da budemo proruski orijentisani, već samo proamerički bez obzira na sve mane te iste Amerike. Nije to svima jasno, ali biće vremenom i doći će vrijeme kad ćemo morati izabrati stranu i nadam se istu tamo gdje je Amerika. U suprotnom Bosne, Bošnjaka i Bosanaca će biti sve manje i manje, a to znaju i ptice na granama. A ko spada u ove kojima to nije jasno? Pa ovi koje je pregazilo vrijeme i uglavnom jedan dio braće muslimana kojima je ummet važniji od Bosne i njenog naroda. Važnija mu Palestina od vlastite sudbine, pa pljuje po Americi što podržava Izrael umjesto da šuti. Ima ko će na njih pljuvati - koji imaju pravu državu, a ne protektorat kao mi i kojeg Amerika najviše garantuje putem njenih ugovora kao Dejton.
Dovoljno je samo pogledati tko se oduševljava putlerom i kolegama, stvar je jasna.
Ostalo potpis!
1
1
Jugoslavija je umrla i ista više ne postoji, a vas je maksimalno 5% na cijelom Balkanu. Isto tako, glavu dajem da ste gotovo svi u pedesetim i kasnijim godinama. Ove ostale gluposti su smor za komentarisanje. Od Hegela odaberi šta hoćeš. Možemo i o njegovoj Estetici.Šabović Adis je napisao/la: ↑21 nov 2024, 10:40Izvinte, kolega,Desperado je napisao/la: ↑21 nov 2024, 07:58
Licemjerje i to poprilično, a i moj savjet ti je da ne ulaziš u ove diskusije sa komunjarama tipa Adisa i sličnih. To su ljudi koje je vrijeme pregazilo kad ikad i nikad se nisu prilagodili novim vremenima. Odatle je jasno zašto ima ovako blage stavove po pitanju Rusije, jer po doktrinama i ostalom nisu plaho odmakli od Sovjetskog saveza iako isti više ne postoji. Te doktrine su samo poprimile ruske nacionalističke boje putem Dugina i sličnih likova. Ali zato po Americi i ostatku zapada hrak pljuc i drvlje i kamenje, jer demokratija i kapitalizam su mortal enemy![]()
koje, tačno, vrijeme me pregazilo: Anno Domini, Po Hristu, Ljeto Gospodnje, Hidžra...preciziraj!
Što se tiče Nove ere, to smo mi izmislili, to je naše vrijeme, još uvijek je jedino validno i ne može me pregaziti jer mu nismo dali noge...a i nije subjekt pa ne može da vrši radnju gaženje, za razliku od nas koji jesmo subjekt, i to politički, i koji imamo noge ter smo pregazivši gorespomenute hronotome stvorili svoje vrijeme, prozvali ih grupno Stara era iliti Prije nove ere, jer vremena inače ne bismo ni imali - trošili bismo tuđe vrijeme poput vas. Parazitski, jel.
Što se socijalizma tiče, nabaciću ti samo ovo:
To što si ti kao bivši socijalista faktički odabrao barbarizam, samo te svrstava u istu ravan s Putinom, koji za razliku od tebe nije i bivši Jugosloven već bivši Sovjet pa mu se izdaja jugoslovenstva i Jugoslavije ne može spočitati. Znaš, bile su tu neke zakletve, pa putevi s kojih se zaklinjalo da se neće skretati itd, itd. Može biti da poput miliona drugih bivših Jugoslovena imaš opštu amneziju pa misliš da si kul upravo iz tog razloga ali to kad na vrbi grožđe rodi. I kad kiša počne uvis da pada. Niste vi dosegli demokratiju i kapitalizam nego ste spali na njih, ovo apropo licemjerja.
Generalno, kad već prozivaš, preporučujem da sa mnom ne ulaziš u ozbiljnu debatu ukoliko nisi savladao makar Hegelovu dijaletiku, ako nisi klasnu svijest razvio i posvetio se klasnoj borbi protiv klasnog neprijatelja. Zadrži te napibirčene parole pune demagoškopoetskog naboja za sebe jer ćeš u protivnom samo skončati kao Grunfov pacijent. Jel tako, Grunfe?
Nemoj ni ti mislit da si nejasan.
I šta fali Aleksi, Aleksa je Šantić bio, štaje!![]()
0
odat cu vam jednu tajnu!
Jugoslavija nije propala zbog onih koji nisu vjerovali u nju, nego zbog onih koji su u nju vjerovali.
Jugoslavija nije propala zbog onih koji nisu vjerovali u nju, nego zbog onih koji su u nju vjerovali.
1
1
Ti si baš religiozno komunist hehe
Ja nemam protiv juge ništa, ali sto puta ponovljeno već - da je valjalo, ne bi se raspalo.
Odlična ideja, ali katastrofa od izvedbe...
Da je bilo vizionara, da sa socijalizma na vrijeme šalta na tržišnu ekonomiju tj mrski kapitalizam...
Zadržati neke dobre stvari, uvesti još bolje.
Ustvari juga i jest bila projekt velikih sila, ali je pogrešno govoriti da su je uništili stranci...oni su samo u jednom trenutku digli ruke...urušilo se samo od sebe
Ostalo su bajke za malu djecu
Ja nemam protiv juge ništa, ali sto puta ponovljeno već - da je valjalo, ne bi se raspalo.
Odlična ideja, ali katastrofa od izvedbe...
Da je bilo vizionara, da sa socijalizma na vrijeme šalta na tržišnu ekonomiju tj mrski kapitalizam...
Zadržati neke dobre stvari, uvesti još bolje.
Ustvari juga i jest bila projekt velikih sila, ali je pogrešno govoriti da su je uništili stranci...oni su samo u jednom trenutku digli ruke...urušilo se samo od sebe
Ostalo su bajke za malu djecu
1
1
Ja sam bio sasvim jasan
Krivi smo si sami
Možda si mlad, koliko se oklijevalo tada sa priznanjem
Ponuda EU, da sa Markovićem uđemo komplet u EU plus izdašna financijska injekcija
Razna embarga
To tvoje sprdanje od posta me ne dotiče, nego samo govori, kad nemaš argument, praviš se lud.
Da, urušila se sama u sebe, jer je prestankom hladnog rata izgubila smisao i financijske podrške.
Jesam bio klinac u 80im, ali se jako dobro sjećam redukcija struje, par nepar vožnje, bonova za gorivo, prodaje maraka po haustorima, danas nema kave, sutra ulja, prekosutra brašna, ako nisi danas pretopio plaču u dm, sutra je pola nema....i još bi se dalo nabrajati ljepote samoupravnog socijalizma, nakon što je ostao sam sa sobom...
E tu nacionalizam dolazi na plodno tlo...
Zato te bez ljutnje molim...ne seri.
Krivi smo si sami
Možda si mlad, koliko se oklijevalo tada sa priznanjem
Ponuda EU, da sa Markovićem uđemo komplet u EU plus izdašna financijska injekcija
Razna embarga
To tvoje sprdanje od posta me ne dotiče, nego samo govori, kad nemaš argument, praviš se lud.
Da, urušila se sama u sebe, jer je prestankom hladnog rata izgubila smisao i financijske podrške.
Jesam bio klinac u 80im, ali se jako dobro sjećam redukcija struje, par nepar vožnje, bonova za gorivo, prodaje maraka po haustorima, danas nema kave, sutra ulja, prekosutra brašna, ako nisi danas pretopio plaču u dm, sutra je pola nema....i još bi se dalo nabrajati ljepote samoupravnog socijalizma, nakon što je ostao sam sa sobom...
E tu nacionalizam dolazi na plodno tlo...
Zato te bez ljutnje molim...ne seri.
1
1
Kad ti imaš komitet koji sam odlučuje koliko će danas koštati kila banana, a koliko kila jabuka, pa svaka takva država je osuđena da ili propadne ili da nakon nekog vremena kaska za ostatkom svijeta i to debelo. To zna svako ko je iole ekonomski obrazovan.
E isti je postojao za vrijeme Jugoslavije iliti Centralni komitet Saveza komunista Jugoslavije (CK SKJ). O inflacijama u određenim periodima da ne pričamo. Dok se živilo na grbači zapada i dok razni krediti od njih nisu došli na naplatu tad je bilo sjajno, ali kasnije truba.
Markoviću su trebali dati više vremena i mislim da bi on to sredio bar što se tiče ekonomije i danas bismo bili nešto poput Švedske ili možda blaža verzija CCCPC u Kini, ali nije mogao od nacionalističkog divljanja koje ga je preduhitrilo. Milošević prije svih. Marković je bio čovjek vizionar i znao je gdje su komunisti pravili ogromne greške.
Ideja Jugoslavije je itekako dobra i potrebna ovom regionu, ali ne kako je bilo u kontekstu ekonomije i privrede. Ali, kao što storm reče, izvedba je u mnogim segmentima bila prosječna do užasna, a što je prouzrokovalo sve veće nezadovoljstvo među običnim svijetom, pa ih je na kraju nacionalistička šapa uzela sebi devedesetih.
E isti je postojao za vrijeme Jugoslavije iliti Centralni komitet Saveza komunista Jugoslavije (CK SKJ). O inflacijama u određenim periodima da ne pričamo. Dok se živilo na grbači zapada i dok razni krediti od njih nisu došli na naplatu tad je bilo sjajno, ali kasnije truba.
Markoviću su trebali dati više vremena i mislim da bi on to sredio bar što se tiče ekonomije i danas bismo bili nešto poput Švedske ili možda blaža verzija CCCPC u Kini, ali nije mogao od nacionalističkog divljanja koje ga je preduhitrilo. Milošević prije svih. Marković je bio čovjek vizionar i znao je gdje su komunisti pravili ogromne greške.
Ideja Jugoslavije je itekako dobra i potrebna ovom regionu, ali ne kako je bilo u kontekstu ekonomije i privrede. Ali, kao što storm reče, izvedba je u mnogim segmentima bila prosječna do užasna, a što je prouzrokovalo sve veće nezadovoljstvo među običnim svijetom, pa ih je na kraju nacionalistička šapa uzela sebi devedesetih.
2
2
Kao sto mi Marks i Engels rekose na kavi-ovi tvoji Slavljani sve uneredise...te boljsevisti, te staljinizam, te titoizam.
Ajd sta ima veze...nisu ni Issa razumili.
Da je zapad patenitiro ideje, ni Tito ne bi znao o cemu ce pricati.
Jos i da su Jevreji vjeru patentirali, ni vjere ne bi mnogi imali...
U meni je nada, da cete sjebati i kapitalizam.
Ajd sta ima veze...nisu ni Issa razumili.
Da je zapad patenitiro ideje, ni Tito ne bi znao o cemu ce pricati.
Jos i da su Jevreji vjeru patentirali, ni vjere ne bi mnogi imali...
U meni je nada, da cete sjebati i kapitalizam.
0
Moja banana, moja stvar. Ja joj odredjujem cijenu. U velikodusnosti mogu je dati i dzaba.>
To je sloboda.
A sto se tice dugova i kredita. Ima samo jedna stvar gora od duga, a to je- i ne moci se zaduziti...
To je sloboda.
A sto se tice dugova i kredita. Ima samo jedna stvar gora od duga, a to je- i ne moci se zaduziti...
0