Mitovi o SFRJ
Re: Mitovi o SFRJ
Ja whiskey picim direktno a voda je pored.
Jäger ide bez mijesanja, obicno dva.
Mada Vlahov i Lavov preferiram radije. I tu vec se vezemo na SFRJ...
Jäger ide bez mijesanja, obicno dva.
Mada Vlahov i Lavov preferiram radije. I tu vec se vezemo na SFRJ...
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Piva i jeger/višnjevača... nema bolje kombinacije.
I to uporedo pivo i jedno od ovog ostalog.
I to uporedo pivo i jedno od ovog ostalog.
0
Pivo i napolitanke/jadro-keks.
Haveru....
Haveru....
1
1
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
-
John Cleese
- Moderator

- Reactions: 2354
Primijetio - gdje tacno?Duh je napisao/la: ↑06 dec 2024, 15:05 primjetio sam inace, da su jugosloveni postali itekako nacionalisti i fasisti.
ni makac od definicije.
ostaje naravno njihova tvrdnja da-nisu. nego samo hoce da drugih nema. neki su grublji, pa bi rijesili i metkom.
ako pak tvrde da jugosloven ne moze biti nacionalista, samim tim i negiraju svoju naciju.
ps. ovaj materijal mozete koristiti za referate ili diplomske...
Mozes li reci nesto vise o statistickom uzorku na koji se primjedba, valjda, odnosi? (Vjerujem da bi bilo odvec optimisticno pretpostaviti da poznajes sve "Jugoslovene" ili barem njihovu politicku prijentaciju.)
I ko bi uopce bili ti "Jugosloveni"?
Jugonostalgici, u najboljem slucaju - to nekoga cini "Jugoslovenom", iz tvoje vizure?
Ili krace - o cemu ili o kome tacno pises u citiranom postu?
0
-
John Cleese
- Moderator

Gledao sam svojevremeno Makedonce kako uz nekakvu njihovu brlju meze domace kolace sa pekmezom i orasima - tacno mi nije bilo dobro
1
1
Možda bi gore bolji primjer kod Duha bio da je rekao staljinisti (ono u ljutnji ovakvi kao Adis na temi), jer nacionalisti i fašisti je neka vrsta oksimorona.
0
Ma dobro, to slatko i nekako uz jak alkohol.John Cleese je napisao/la: ↑16 dec 2024, 12:38Gledao sam svojevremeno Makedonce kako uz nekakvu njihovu brlju meze domace kolace sa pekmezom i orasima - tacno mi nije bilo dobro![]()
Ali uz pivo mi nekako ne ide.
A prijatelj mi prica da su to njima davali za marendu.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
-
John Cleese
- Moderator

Sto se mene tice, nisam bas siguran da Jugosloveni uopce i postoje, osim kao statisticka greska u zadnjim popisima, pa me zanimalo o cemu ili kome zapravo covjek pise.
0
Čak su i u Jugoslaviji u nekim periodima bili skoro kao statistička greška u nekim ex yu državama.John Cleese je napisao/la: ↑16 dec 2024, 12:58Sto se mene tice, nisam bas siguran da Jugosloveni uopce i postoje, osim kao statisticka greska u zadnjim popisima, pa me zanimalo o cemu ili kome zapravo covjek pise.
0
-
John Cleese
- Moderator

Pa jeste, casicu ili dvije, ali bas zasjest cugat i mezit samo kolace - ne ide.Ommadawn je napisao/la: ↑16 dec 2024, 12:52Ma dobro, to slatko i nekako uz jak alkohol.John Cleese je napisao/la: ↑16 dec 2024, 12:38
Gledao sam svojevremeno Makedonce kako uz nekakvu njihovu brlju meze domace kolace sa pekmezom i orasima - tacno mi nije bilo dobro![]()
Ali uz pivo mi nekako ne ide.
A prijatelj mi prica da su to njima davali za marendu.
Osim ako si Makedonac
Za pivo si u pravu potpuno - meni su cak i oni kojekakvi radleri i slicni aromatizirani buckurisi odvratni.
0
-
John Cleese
- Moderator

Jesu.Desperado je napisao/la: ↑16 dec 2024, 13:03Čak su i u Jugoslaviji u nekim periodima bili skoro kao statistička greška u nekim ex yu državama.John Cleese je napisao/la: ↑16 dec 2024, 12:58
Sto se mene tice, nisam bas siguran da Jugosloveni uopce i postoje, osim kao statisticka greska u zadnjim popisima, pa me zanimalo o cemu ili kome zapravo covjek pise.
0
Probao sam i ja - ne ide.John Cleese je napisao/la: ↑16 dec 2024, 13:05Pa jeste, casicu ili dvije, ali bas zasjest cugat i mezit samo kolace - ne ide.
Osim ako si Makedonac
Za pivo si u pravu potpuno - meni su cak i oni kojekakvi radleri i slicni aromatizirani buckurisi odvratni.
Doduse jesam znao iscijediti limun u svijetlo pivo tokom vrucih dana i meni prija.
Medjutim ovi uzmu limunadu, koja je posecerena, pomijesaju u pivo - ma jok.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Nema nista ljepse nego ljeti na zvjezdanu popiti hladan radler. MmmmmmmmmmmJohn Cleese je napisao/la: ↑16 dec 2024, 13:05Pa jeste, casicu ili dvije, ali bas zasjest cugat i mezit samo kolace - ne ide.
Osim ako si Makedonac
0
-
John Cleese
- Moderator

Tacno mi dodje da sad obilato namazem krisku kruha bestiljem i da odozgo nasjeckam luka, cesnjaka i persuna, pospem parmezanom i postavim selfi kako se davim tom grozotom, samo da vidis kako je...MunDzi je napisao/la: ↑16 dec 2024, 16:01Nema nista ljepse nego ljeti na zvjezdanu popiti hladan radler. MmmmmmmmmmmJohn Cleese je napisao/la: ↑16 dec 2024, 13:05
Pa jeste, casicu ili dvije, ali bas zasjest cugat i mezit samo kolace - ne ide.
Osim ako si Makedonac
0
Bolje ti je odozgo staviti kajmak. Ja bih tako spucala krisku hljeba sa bastiljem. MmmmmmJohn Cleese je napisao/la: ↑16 dec 2024, 16:08Tacno mi dodje da sad obilato namazem krisku kruha bestiljem i da odozgo nasjeckam luka, cesnjaka i persuna, pospem parmezanom i postavim selfi kako se davim tom grozotom, samo da vidis kako je...![]()
A to ako volis luk i persun, pa jos i parmezan - bujrum brate, uzivaj. Obavezno se selfuj.
0
gdje?John Cleese je napisao/la: ↑16 dec 2024, 12:35Primijetio - gdje tacno?Duh je napisao/la: ↑06 dec 2024, 15:05 primjetio sam inace, da su jugosloveni postali itekako nacionalisti i fasisti.
ni makac od definicije.
ostaje naravno njihova tvrdnja da-nisu. nego samo hoce da drugih nema. neki su grublji, pa bi rijesili i metkom.
ako pak tvrde da jugosloven ne moze biti nacionalista, samim tim i negiraju svoju naciju.
ps. ovaj materijal mozete koristiti za referate ili diplomske...
Mozes li reci nesto vise o statistickom uzorku na koji se primjedba, valjda, odnosi? (Vjerujem da bi bilo odvec optimisticno pretpostaviti da poznajes sve "Jugoslovene" ili barem njihovu politicku prijentaciju.)
I ko bi uopce bili ti "Jugosloveni"?
Jugonostalgici, u najboljem slucaju - to nekoga cini "Jugoslovenom", iz tvoje vizure?
Ili krace - o cemu ili o kome tacno pises u citiranom postu?
- na mjestima gdje su price protiv ostalih nacija , a ovdje eto cak i prijeti 'trebljenjem'.
sto se tice statistike-u svakom kukolju ima zita...itd, cast izuzecima.
ko su jugosloveni?
-za mene svi koji se tako izjasne. tocne cifre su uglavnom u popisu stanovnistva. e sad, ako se bas neko upise ovako, a govori onako...sta ces im.
pisao sam o jugoslovenim, a ne o jugonostalgicarima.
ne postavljaj vise ovakva pitanja, jer neces dobiti odgovora.
ps. pisao sam o jugoslovenima. nisam o amerima. bar to ti je trebalo biti jasno.
0