A zašto bi neko kome šta nudio?
Nema nikakve potrebe...
Djetinjasti su ti rezoni, ajd dobro...nemaš argumenata, pa budalesaš
Tačno - šta ima Ljubljana da nudi Beogradu, zna se ustavni položaj i jednog i drugog!
Ti to nisi pročitao ustav SFRJ?
Ne mogu vjerovati...razočarao si me kao komunista.
Drugo...negiranje jednom narodu pravo na samoopredjeljenje,, negiranje jednog naroda, naziva se kako?
storm je napisao/la: ↑12 sep 2025, 20:54
Tačno - šta ima Ljubljana da nudi Beogradu, zna se ustavni položaj i jednog i drugog!
Ti to nisi pročitao ustav SFRJ?
Beograd je glavni grad SFRJ, Ljubljana nije.
Ne mogu vjerovati...razočarao si me kao komunista.
Drugo...negiranje jednom narodu pravo na samoopredjeljenje,, negiranje jednog naroda, naziva se kako?
Glumac, otkako Slovenci nisu Jugosloveni ni narodom se ne mogu zvati.
P.S.
Vrijedi i za sve ostale "ex-jugoslovenske" narode.
To je to...u svakom zadriglom komunistu,čuči mali fašista.
Ja te pozivam na moje troškove ovamo, pa da objasniš ovdje ljudima, da nisu nikakav narod....
Koja debilana rasprava s tobom....osječam se sad i ja priglupo
Komunisti nisu nuzno antifasisti, to je i prakticno dokazano - Sovjeti su jako lijepo suradjivali s Rajhom dok se ovima nije prohtio drang nah osten u cilju prosirivanje lebensrauma
To je to...u svakom zadriglom komunistu,čuči mali fašista.
Ja te pozivam na moje troškove ovamo, pa da objasniš ovdje ljudima, da nisu nikakav narod....
Koja debilana rasprava s tobom....osječam se sad i ja priglupo
Šta je bilo? Ti bi nekako na silu da Dalmatinci, Međimurci, Bosanci, Srbijanci ili Slovenci budu nacije? Nacifikacija much? Malo muda pod bubrege?
De, prestani da brkaš naciju s etnijom, odmah će ti biti lakše.
Sve ti se pomiješalo
Idi da ti to vide, ja nisam stručnjak za te stvari.
Sta je trebala Ljubljana? Zagreb? Sarajevo? Skopje?
Gledati kako ovi prizivaju Dusanovo carstvo, Obilica, obiljezavaju 600 godina od Kosovskog boja (bolje receno grade mit na tome) na kojem pozivaju da se uzme oruzje u ruke?
Pa samo ovo zadnje je bilo dovoljno da se kaze "De momci da vidimo, sta je cije, pa da se razlazimo".
Sto glavni grad Jugoslavije nije bilo Sarajevo?
Ah da, nema dovoljno dvorova da se drugovi komunisti fino rasire.
1
1
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Pomenuti gradovi nisu ni spominjali Dušana i njegovo carstvo dok Beograd ga nije dovukao sa smetljišta istorije.
I počeo promovisati carstvo od Triglava do Đevđelije.
I još kad se krenuše vojvoditi…
Među prvima onaj što ga ovih dana prozivaju ustašom i udbašom, onaj što svaki minut treba da se porodi.
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Komunizam ima samo jednu sićušnu manu.
Nije za ljude.
Ljudi bi trebali biti bezgrešni, bez pohlepe, bez zavisti, i još hrpu toga, lišeni svake emocije i potrebe.
Znači propalo u startu.
Nigdje ni u jednom trenutku nije bio uspješan ni jedan pokušaj, osim ako ćemo si lagati.
Kurčimo se razvojem SFRJ, koji je postojao doduše, ali kojom su brzinom grabile naprijed ostale zemlje?
Bio sam u Češkoj devedesete, pa potom niz godina, sve do danas - tu se vidi preskok.
A najgore
Isti ste kao nacisti.
Jednoumlje i pobiti sve koji ne misle isto.
Prekrasno.
Šabović Adis je napisao/la: ↑13 sep 2025, 10:46
Netačno, nije za čovjekolike majmune.
Slicnosti izmedju zajednica covjekolikih majmuna i komunizma mogu se vidjeti kroz koncept zajednickog vlasnistva i suradnje.
U nekim slucajevima, majmuni dijele hranu i brinu se jedni o drugima, sto moze podsjecati na ideju zajednickog rada i dijeljenja resursa koja je sredisnja za komunisticku ideologiju.
Takodjer- u oba slucaja naglasak je na kolektivizmu i vaznosti zajednice nasuprot individualizmu koji se mocno pojavljuje kod majmunolikih covjekova.
Uz ovako poznavanje biologije, socijologije, istorijskih cinjenica i vjerskih dogmi , pristase sfrj dokazuju da bi bili spremni u novo vrijeme propasti bar 3 puta mjesecno