Masovna priznanja Palestine
Masovna priznanja Palestine
Svjedoci smo nazalost već duže vremena desavanja u Gazi i genocida i golgote koju proživljava palestinski narod.
Sta bi po vašem misljenju ova priznanja palestinske drzave od strane svjetskih i europskih drzava mogla polučiti?
Izraelci su jučer i prekjucer poručili da bi priznanja mogla poluciti njihov odgovor u obliku sile i aneksije palestinske teritorije. Šta vi mislite? Ocigledno su Židovi izgubili kompas i od naroda zrtve drugog svjetskog rata pretvorili se u progonitelje palestinskih naroda.
Želi li svijet ovim priznanjima Palestine poručiti kako ne puši vise priču o Hamasu i židovskoj borbi protiv Hamaša ili pak igraju kao i do sada licemjernu ulogu? I peru svoju savjest. Evo vam priznanje kao moralna potpora jer je dosta židovskog iživljavanja nad vama, no ništa drugo necete dobiti?
Sta bi po vašem misljenju ova priznanja palestinske drzave od strane svjetskih i europskih drzava mogla polučiti?
Izraelci su jučer i prekjucer poručili da bi priznanja mogla poluciti njihov odgovor u obliku sile i aneksije palestinske teritorije. Šta vi mislite? Ocigledno su Židovi izgubili kompas i od naroda zrtve drugog svjetskog rata pretvorili se u progonitelje palestinskih naroda.
Želi li svijet ovim priznanjima Palestine poručiti kako ne puši vise priču o Hamasu i židovskoj borbi protiv Hamaša ili pak igraju kao i do sada licemjernu ulogu? I peru svoju savjest. Evo vam priznanje kao moralna potpora jer je dosta židovskog iživljavanja nad vama, no ništa drugo necete dobiti?
1
1
A sad adio 
Re: Masovna priznanja Palestine
Bas to sto su porucili. A ovi koji ih priznaju jednako to isto i potajno, hinjski i iziskuju.
Bez padanja na lijepe rijeci ni u ljubavi, kamoli u ratu.
Bez padanja na lijepe rijeci ni u ljubavi, kamoli u ratu.
1
1
Priča o Hamašu kao opravdavanju židovskih divljanja postaje izlizana fora. I za ljude koje takve stvari apsolutno ne zanimaju na dnevnopolitičkih bazi. Pa se licemjerni “civilizirani” svijet sada dosjetio kako da sebi stvori alibi ovim licemjernim priznanjima. Kao eto podrzavamo vas, ali ništa necemo konkretno poduzeti da spriječimo vaše istrebljenje. Medjutim, priznanjima cemo sebi stvoriti privid podrske i ujedno alibi jer smo skratenih ruku posmatrati šta Zidovi rade.
0
A sad adio 
Mišljenja sam da za palestinski genocid prvo treba optuziti USA i Donalda, pa onda Zidove. Znaci prvo da lete glave zbog podrske i pokušaja iznude palestinske teritorije, a onda Zidove zbog izvršavanja i brutalnosti. I to treba uvesti obavezno jao praksu u buducim sukobima. Prvo da se detektira krivac i logistika s podrškom, a onda izvršitelj.
A dozvoliti svijetu da opere savjest ovim priznanjima takodjer bi bio debilizam. Bez konkretnih mjera. I to teški.
A dozvoliti svijetu da opere savjest ovim priznanjima takodjer bi bio debilizam. Bez konkretnih mjera. I to teški.
0
Zadnja izmjena: Sarajka, dana/u 23 sep 2025, 00:40, ukupno mijenjano 1 put.
A sad adio 
Citav taj sukob i scena se mogu gledati kroz prizmu religijske i politicke strane, kako kome odgovara. A moglo bi u nekoj korelaciji 
Prve koje su priznale su mahom svjetske sile koje ne traze alibi niti se kome pravdaju, vec poticu i ove manje da se ukljuce, sto znaci da ce uz afirmacije dolaziti i negacije, a to u pravilu znaci nove sukobe, ne samo na zaracenoj teritoriji nego i sire.
Volio bih da grijesim, ali, nekako se mora iscenirati sve.
Prve koje su priznale su mahom svjetske sile koje ne traze alibi niti se kome pravdaju, vec poticu i ove manje da se ukljuce, sto znaci da ce uz afirmacije dolaziti i negacije, a to u pravilu znaci nove sukobe, ne samo na zaracenoj teritoriji nego i sire.
0
Cijela priča izgleda i jao neko podgebavanje Donalda. Koji je dokazano ludi egomanijak i budaletina. Pa kao eto i njega ce iziritirati priznanjima.Xeno je napisao/la: ↑23 sep 2025, 00:40 Citav taj sukob i scena se mogu gledati kroz prizmu religijske i politicke strane, kako kome odgovara. A moglo bi u nekoj korelaciji
Pri tome mislim i da se donekle amnestiraju, odnosno pokusavaju amnestirati dogadjanja u Gazi. Predstavljajući cijelu priču pozitivom nekom. A ustvari od supljaka njihovih onaj jadni palestinski narod nema ništa.
0
A sad adio 
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31158
a i nas su priznali pa nam stavili embargo na naoruzanje. nema od ovog prizanja nista, palestina ce nestat.
1
1
1811
Kao sto rekoh, prvo treba sankcionirati USA, pa ove koji priznaju trenutno, a ništa ne poduzimaju. I onda Zidove. I uvesti to kao praksu za ubuduce.
Jer ne bi Zidovi radili to sto rade da ih retalj Donald i USA ne podrzavaju, a i ovaj licemjerni civilizirani svijet. Koliko već gledaju genocid i sada se nasli prepucavati s Zidovima kao nekim priznanjima. Stoka.
0
A sad adio 
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31158
a ko ce sankcionisat brt, nemoj zezatSarajka je napisao/la: ↑23 sep 2025, 00:50Kao sto rekoh, prvo treba sankcionirati USA, pa ove koji priznaju trenutno, a ništa ne poduzimaju. I onda Zidove. I uvesti to kao praksu za ubuduce.
Jer ne bi Zidovi radili to sto rade da ih retalj Donald i USA ne podrzavaju, a i ovaj licemjerni civilizirani svijet. Koliko već gledaju genocid i sada se nasli prepucavati s Zidovima kao nekim priznanjima. Stoka.
1
1
1811
Naravno da nema. Saveznistva iza zavjese ostaju kakva god se prica predstavljala javnosti. Igrom prilika znam dobro sta su jedni Francuzi, a zna i istorija, kako dalja, tako i ova bliza. Za pocetak samo.Sarajka je napisao/la: ↑23 sep 2025, 00:45Cijela priča izgleda i jao neko podgebavanje Donalda. Koji je dokazano ludi egomanijak i budaletina. Pa kao eto i njega ce iziritirati priznanjima.Xeno je napisao/la: ↑23 sep 2025, 00:40 Citav taj sukob i scena se mogu gledati kroz prizmu religijske i politicke strane, kako kome odgovara. A moglo bi u nekoj korelaciji
Pri tome mislim i da se donekle amnestiraju, odnosno pokusavaju amnestirati dogadjanja u Gazi. Predstavljajući cijelu priču pozitivom nekom. A ustvari od supljaka njihovih onaj jadni palestinski narod nema ništa.
0
Pa postoje medjunarodni sudovi za ovo. Promjena vlasti naravno u USA, ovog majmuna valjda drmne neki mozdani uskoro. A onda ih sve po redu postaviti na optuznice. Za nesprecavanje. A USA za podrsku i pomoc. Bukvalno sufliranje. Ne mislim ja da se sudi USA narodu ili cijeloj Francuskoj.Hannibal je napisao/la: ↑23 sep 2025, 00:51a ko ce sankcionisat brt, nemoj zezatSarajka je napisao/la: ↑23 sep 2025, 00:50
Kao sto rekoh, prvo treba sankcionirati USA, pa ove koji priznaju trenutno, a ništa ne poduzimaju. I onda Zidove. I uvesti to kao praksu za ubuduce.
0
A sad adio 
Mislim da je ovo trenutno strasno. Tom napaćenom narodu pružaju neke nade i neku verbalnu podporu pa ce se izmaknuti i nastaviti posmatrati kako ih ubijaju i ravnaju.Xeno je napisao/la: ↑23 sep 2025, 00:52Naravno da nema. Saveznistva iza zavjese ostaju kakva god se prica predstavljala javnosti. Igrom prilika znam dobro sta su jedni Francuzi, a zna i istorija, kako dalja, tako i ova bliza. Za pocetak samo.Sarajka je napisao/la: ↑23 sep 2025, 00:45
Cijela priča izgleda i jao neko podgebavanje Donalda. Koji je dokazano ludi egomanijak i budaletina. Pa kao eto i njega ce iziritirati priznanjima.
0
A sad adio 
Ne zna taj narod ni sta se desava niti objavljuje po medijima niti se imaju kad time baviti u rusevinama.
Ovo je prica za sav ostali svijet
0
Genocid koji Izrael cini i svijet duze vremena posmatra a ne cini nista.
Bas nista.
Sramota za nase potomke.
Bas nista.
Sramota za nase potomke.
1
1
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Ma prate se vijesti, kao i kod nas sto je bilo. To je vrlo mala teritoriija. Gdje su ljudi zbijeni. Jednostavno ne mozes ostati imun, na ova priznanja, koja im ne donose nikakvu korist. Sad ne znam da li u oravnom smislu ovo moze nesto pomoci. Odnosno kad se Zidovi budu pozivali na odgovornost.
0
A sad adio 
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

- Reactions: 9936
Da samo prekopiram moj skromi utisak sa drugog foruma, jer mi je iznimno frustrirajuće iznova pisati. Uvijek pišem u najkraćoj formi, negdje bi dopunio, ali općenito bolje je da se posavi sub-pitanje.
---------------------------------
Nema mi nikakvog smisla da je Velika Britanija u dobroj namjeri glasala nakon nedavne posjete Hercoga, meni se sve vrti po glavi da je to manje više preinaka ono što je ranije i u Camp Davidu bilo nuđeno da prihvate Palestinci, sa tim da ne bi ništa dobili od nezavisnosti, i dalje bi pristup vanjskom svijetu išlo preko odobrenja iz Tel Aviva, granice bi bile isključivo kontrolisane od strane IDF.a, ka i granični prelazi u Rafi prema Egiptu. Sada bi bilo nemoguće da prihvate nešto manje od toga, to jeste noviju verziju bez zapadne obale, a tada su im bile nuđene separativne zone koje su prije toga planski bije iscjepkane koridorima i naseljima sa isključivom doseljeničkom većinom. I ove prijetnje da će zbog ovih odluka na UN besjedi zapravo brže anektirati zapadnu obalu mi i ima nekog smisla, kasnije bi eventualno pristali na neki kompromis u svoju korist. Ali istorijski gledano, da ovaj put ponude Palestincima "državnost" ne znači da bi Izrael zapravo odustao od ultimativnog mesijanskog cilja, jer i "pristanak" na tu iluzivnu nezavisnost bi mogla biti samo periodična, ili privremena, kao što je to u suštini Djetonski sporazum, primirje bez oružja, sve dok se Izrael iznova vojno ne oporavi i konsoliduje za daljnji nastavak. Izarel je poznat po kršenju dogovora, i ne možete se samo zadovoljiti pristankom uz šrkipu zuba i neki labavi stisak ruke, stvar je da li zaista istinski i bez unutarnjeg kolebanja i sumnje želite da nekome date njegova ljudska prava nazad u ruke. Ja lično u ovakvim uslovima ne bi pristao da sam imao prava da glasam, ali uz detaljno obrazloženje prisutnima i onima koji su napustili sjednicu. Jer, patnja Palestinaca neće prestati volontarnom raspoloženjnu Tel Aviva, već isključivo kroz suočavanje sa vlastitim istorijskim odgovornostima i pravdom, u suprotnom nikada se neće postići željeni cilj.
---------------------------------
Nema mi nikakvog smisla da je Velika Britanija u dobroj namjeri glasala nakon nedavne posjete Hercoga, meni se sve vrti po glavi da je to manje više preinaka ono što je ranije i u Camp Davidu bilo nuđeno da prihvate Palestinci, sa tim da ne bi ništa dobili od nezavisnosti, i dalje bi pristup vanjskom svijetu išlo preko odobrenja iz Tel Aviva, granice bi bile isključivo kontrolisane od strane IDF.a, ka i granični prelazi u Rafi prema Egiptu. Sada bi bilo nemoguće da prihvate nešto manje od toga, to jeste noviju verziju bez zapadne obale, a tada su im bile nuđene separativne zone koje su prije toga planski bije iscjepkane koridorima i naseljima sa isključivom doseljeničkom većinom. I ove prijetnje da će zbog ovih odluka na UN besjedi zapravo brže anektirati zapadnu obalu mi i ima nekog smisla, kasnije bi eventualno pristali na neki kompromis u svoju korist. Ali istorijski gledano, da ovaj put ponude Palestincima "državnost" ne znači da bi Izrael zapravo odustao od ultimativnog mesijanskog cilja, jer i "pristanak" na tu iluzivnu nezavisnost bi mogla biti samo periodična, ili privremena, kao što je to u suštini Djetonski sporazum, primirje bez oružja, sve dok se Izrael iznova vojno ne oporavi i konsoliduje za daljnji nastavak. Izarel je poznat po kršenju dogovora, i ne možete se samo zadovoljiti pristankom uz šrkipu zuba i neki labavi stisak ruke, stvar je da li zaista istinski i bez unutarnjeg kolebanja i sumnje želite da nekome date njegova ljudska prava nazad u ruke. Ja lično u ovakvim uslovima ne bi pristao da sam imao prava da glasam, ali uz detaljno obrazloženje prisutnima i onima koji su napustili sjednicu. Jer, patnja Palestinaca neće prestati volontarnom raspoloženjnu Tel Aviva, već isključivo kroz suočavanje sa vlastitim istorijskim odgovornostima i pravdom, u suprotnom nikada se neće postići željeni cilj.
1
1
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”