Odnos s roditeljima

Te sve što ide uz to...
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 10087

Re: Odnos s roditeljima

Post Postao/la WhiskeyPete »

Samo raditi na masi, roditelji će to prepoznati i cijeniti.
2
1 slika 1 slika
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Desperado
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1722

Post Postao/la Desperado »

Meni je mati vazda vikala sine tebe i brata volim najviše na svijetu, ali nemoj sine nikad uzeti mikrofon u ruke da pjevaš jer ne znaš pjevati :meha3

I et poslušao sam je, a mogao sam biti muzička zvijezda uz Mirsadu i jarane. Et kako roditelji mogu sputavati djecu
3
2 slika 1 slika
Desperado
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1722

Post Postao/la Desperado »

Šabović Adis je napisao/la: 12 jun 2025, 12:38 Da ti je samo znati koliko si flaša u glavu iz publike izbjego...:o
Moguće brate

Jel ti to iz iskustva?
1
1 slika
Duh
PRObehar
PRObehar
Reactions: 5231

Post Postao/la Duh »

samo se seljoberi svadjaju i tuku sa muzicarima.
gospoda sa stilom u slucaju nesporazuma sa muzicarima-skoci u bubnjeve...
1
1 slika
Bella_
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 8296

Post Postao/la Bella_ »

Šta da kažem sto već nije rečeno..
Ništa se nije promjenilo, uvjek isto..valjam kad trebam a ja željna ljubavi pa uvjek sam tu.
Jedino sto se promjenilo sam ja, nedam vise ni sekunde svoga života na one koji nisu vrijedni moje paznje i moje ljubavi. Volim ih i poštujem i uvjek ću biti tu za njih.
Ali da boli, boli.. Još vise boli kad čujem frase ne treba praviti razliku među djecom a upravo to rade godinama.
Ne vrijedi govoriti, govorila sam i ništa se nije promjenilo.
To je možda moja kušnja da je tako kako je.
Ja imam njega i on je moja famelija, moje sve a oni….eto ih tamo.
5
2 slika 3 slika
"Kimsenin fark edemeyeceği detayları görmeyi çok severim."
Lana
Moderator
Moderator
Reactions: 24969

Post Postao/la Lana »

Bella_ je napisao/la: 23 sep 2025, 08:26 Šta da kažem sto već nije rečeno..
Ništa se nije promjenilo, uvjek isto..valjam kad trebam a ja željna ljubavi pa uvjek sam tu.
Jedino sto se promjenilo sam ja, nedam vise ni sekunde svoga života na one koji nisu vrijedni moje paznje i moje ljubavi. Volim ih i poštujem i uvjek ću biti tu za njih.
Ali da boli, boli.. Još vise boli kad čujem frase ne treba praviti razliku među djecom a upravo to rade godinama.
Ja imam njega i on je moja famelija, moje sve a oni eto ih tamo.
@Bella_ :srce

Samo nek znas da su oni ipak tvoji roditelji,kakvi god da su.
Ali roditelji ne mogu da budu losi to sigurno :srce
Nepravda moze da boli i ja ti vjerujem.

Ali vjeruj mi vise boli kada ih vise nema :ljubi
0
Moraš da istreniraš svoj um da bude jači od tvojih osjećanja,ili ćeš izgubiti samog sebe.
Spock
Moderator
Moderator
Reactions: 690

Post Postao/la Spock »

Znaju odnosi sa roditeljima biti jako komplikovani, a roditelji znaju u neka doba biti jako bezobrazni i sebicni. Ima taj neki balkanski mentalitet u kojem roditelji u stvari prave djecu kao ulaganje u svoju buducnost, odgajaju djecu da bi njih imao ko izdrzavati i paziti u starosti, sto je po meni totalno pogresan motiv da se radjaju djeca i jako sebicno. Ne kazem da djeca ne trebaju pomoci roditeljima, ali ima nekih koji imaju prevelika ocekivanja i koji bukvalno iskoristavaju svoju djecu, a ima i djece koja ne znaju postaviti granice i ne mogu organizovati svoj zivot kako treba jer ih roditelji stalno opterecevaju svojim problemima u kojim su se sami nasli jer ih nisu rjesavali na vrijeme, te onda ocekuju da im njihova djeca rjesavaju to.
Znam dosta slucajeva gdje roditelji bukvalno nista ne zasluzuju jer su gotovo cijeli zivot samo iskoristvali svoju djecu, tako da se ne mogu sloziti da roditelji ne mogu biti losi, itekako mogu. Jos ako tome dodamo ekstremne slucajeve gdje neko fizicki zlostavlja i maltretira djecu, ali to je tek posebna prica.

Licno nemam nekih tako velikih problema, ali dobrim dijelom je to i zbog toga sto sam na vrijeme postavio granice, a nije da nije bilo pokusaja iskoristavanja od strane jednog od njih, i to u najgore moguce vrijeme, sreca pa sam bio dovoljno pametan da to prepoznam i postavim granice, pa je doslo do povlacenja rucne sa druge strane. Trenutno je taj odnos OK, povrsan ali OK.

Na zalost, druge osobe koja mi je bila pravi roditelj vise nema vec dugo vremena.
5
1 slika 2 slika 2 slika
Namazana
Maza
Maza
Reactions: 6981

Post Postao/la Namazana »

Moj odnos sa roditeljima bih pozeljela svima! Neka mi ih Bog pozivi! ❤️
10
7 slika 3 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17331

Post Postao/la Ommadawn »

Lana je napisao/la: 23 sep 2025, 08:33

Ne mogu qurac.
Zaposli se kao nastavnik ili socijalni radnik pa ces tek vidjeti.
2
1 slika 1 slika
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17331

Post Postao/la Ommadawn »

Ja sam ok sa svojima, mada sam morao postaviti granice.
Pogotovo sto sam napravio neke izbore u zivotu koji su se pokazali dobri za mene ali s kojima se oni ne slazu u potpunosti.
S majkom tu i tamo, a sa ocem je situacija mnogo bolja, pogotovo kada smo imali par ozbiljnih razgovora.

S druge strane ima tu i onog da se ja uvijek nekako sam snadjem, da sam kao macka, da se uvijek docekam na noge pa onda se oni manje i brinu.
Desilo se tih nekih stvari i ja se uvijek izvukao.
Ali ni to uvijek nije dobro.
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
grunf
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 1052

Post Postao/la grunf »

Spock je napisao/la: 23 sep 2025, 09:09 Znaju odnosi sa roditeljima biti jako komplikovani, a roditelji znaju u neka doba biti jako bezobrazni i sebicni. Ima taj neki balkanski mentalitet u kojem roditelji u stvari prave djecu kao ulaganje u svoju buducnost, odgajaju djecu da bi njih imao ko izdrzavati i paziti u starosti, sto je po meni totalno pogresan motiv da se radjaju djeca i jako sebicno. Ne kazem da djeca ne trebaju pomoci roditeljima, ali ima nekih koji imaju prevelika ocekivanja i koji bukvalno iskoristavaju svoju djecu, a ima i djece koja ne znaju postaviti granice i ne mogu organizovati svoj zivot kako treba jer ih roditelji stalno opterecevaju svojim problemima u kojim su se sami nasli jer ih nisu rjesavali na vrijeme, te onda ocekuju da im njihova djeca rjesavaju to.
Znam dosta slucajeva gdje roditelji bukvalno nista ne zasluzuju jer su gotovo cijeli zivot samo iskoristvali svoju djecu, tako da se ne mogu sloziti da roditelji ne mogu biti losi, itekako mogu. Jos ako tome dodamo ekstremne slucajeve gdje neko fizicki zlostavlja i maltretira djecu, ali to je tek posebna prica.

Licno nemam nekih tako velikih problema, ali dobrim dijelom je to i zbog toga sto sam na vrijeme postavio granice, a nije da nije bilo pokusaja iskoristavanja od strane jednog od njih, i to u najgore moguce vrijeme, sreca pa sam bio dovoljno pametan da to prepoznam i postavim granice, pa je doslo do povlacenja rucne sa druge strane. Trenutno je taj odnos OK, povrsan ali OK.

Na zalost, druge osobe koja mi je bila pravi roditelj vise nema vec dugo vremena.
Ommadawn je napisao/la: 23 sep 2025, 14:19 Ja sam ok sa svojima, mada sam morao postaviti granice.
Pogotovo sto sam napravio neke izbore u zivotu koji su se pokazali dobri za mene ali s kojima se oni ne slazu u potpunosti.
S majkom tu i tamo, a sa ocem je situacija mnogo bolja, pogotovo kada smo imali par ozbiljnih razgovora.

S druge strane ima tu i onog da se ja uvijek nekako sam snadjem, da sam kao macka, da se uvijek docekam na noge pa onda se oni manje i brinu.
Djeca vole roditelje kad su mali i bespomocni.

Kada odrastu, onda im postave granice, okrenu ledja i koji put im oproste.
0
Kako se pise "Ti si idiot"?
Spock
Moderator
Moderator

Post Postao/la Spock »

grunf je napisao/la: 23 sep 2025, 14:44
Spock je napisao/la: 23 sep 2025, 09:09 Znaju odnosi sa roditeljima biti jako komplikovani, a roditelji znaju u neka doba biti jako bezobrazni i sebicni. Ima taj neki balkanski mentalitet u kojem roditelji u stvari prave djecu kao ulaganje u svoju buducnost, odgajaju djecu da bi njih imao ko izdrzavati i paziti u starosti, sto je po meni totalno pogresan motiv da se radjaju djeca i jako sebicno. Ne kazem da djeca ne trebaju pomoci roditeljima, ali ima nekih koji imaju prevelika ocekivanja i koji bukvalno iskoristavaju svoju djecu, a ima i djece koja ne znaju postaviti granice i ne mogu organizovati svoj zivot kako treba jer ih roditelji stalno opterecevaju svojim problemima u kojim su se sami nasli jer ih nisu rjesavali na vrijeme, te onda ocekuju da im njihova djeca rjesavaju to.

Ommadawn je napisao/la: 23 sep 2025, 14:19 Ja sam ok sa svojima, mada sam morao postaviti granice.

Postaviti granice nije isto sto i okrenuti ledja, a cini mi se da to pokusavas izjednaciti. Jedno je biti tu za roditelje ako nesto stvarno treba, sasvim drugo je dopustati da te iskoristavaju i prave budalom. Ne znam jesi li svjestan kakvih sve roditelja ima, ja sam sticajem okolnosti cuo za svakakve slucajeve i to je strasno sta sve rade svojoj djeci, a strasno je i to sto mnoga odrasla djeca ne znaju postaviti granice i dopustaju da ih iskoristavaju. Ima tu i one mahalske sta ce komsiluk i rodbina reci, pa onda pod tim pritiskom pristaju na svasta.
Postaviti granice isto tako ne znaci da neko ne voli svoje roditelje.
1
1 slika
grunf
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 1052

Post Postao/la grunf »

Spock je napisao/la: 23 sep 2025, 15:00
grunf je napisao/la: 23 sep 2025, 14:44

Postaviti granice nije isto sto i okrenuti ledja, a cini mi se da to pokusavas izjednaciti. Jedno je biti tu za roditelje ako nesto stvarno treba, sasvim drugo je dopustati da te iskoristavaju i prave budalom., ja sam sticajem okolnosti cuo za svakakve slucajeve i to je strasno sta sve rade svojoj djeci, a strasno je i to sto mnoga odrasla djeca ne znNe znam jesi li svjestan kakvih sve roditelja imaaju postaviti granice i dopustaju da ih iskoristavaju. Ima tu i one mahalske sta ce komsiluk i rodbina reci, pa onda pod tim pritiskom pristaju na svasta.
Ima bar sedamdeset godina kako slusam takve price.
0
Kako se pise "Ti si idiot"?
MunDzi
PRObehar
PRObehar
Reactions: 10710

Post Postao/la MunDzi »

Šabović Adis je napisao/la: 23 sep 2025, 15:47 Mene su moji na vrijeme tukli.
Ali nisu dovoljno. :D
2
2 slika
Spock
Moderator
Moderator

Post Postao/la Spock »

grunf je napisao/la: 23 sep 2025, 15:05
Spock je napisao/la: 23 sep 2025, 15:00
Postaviti granice nije isto sto i okrenuti ledja, a cini mi se da to pokusavas izjednaciti. Jedno je biti tu za roditelje ako nesto stvarno treba, sasvim drugo je dopustati da te iskoristavaju i prave budalom., ja sam sticajem okolnosti cuo za svakakve slucajeve i to je strasno sta sve rade svojoj djeci, a strasno je i to sto mnoga odrasla djeca ne znNe znam jesi li svjestan kakvih sve roditelja imaaju postaviti granice i dopustaju da ih iskoristavaju. Ima tu i one mahalske sta ce komsiluk i rodbina reci, pa onda pod tim pritiskom pristaju na svasta.
Ima bar sedamdeset godina kako slusam takve price.
Onda je valjda jasno da to nije okretanje ledja kad neko takvim roditeljima postavi granice...
1
1 slika
Bella_
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 8296

Post Postao/la Bella_ »

Lana je napisao/la: 23 sep 2025, 08:33

Nisam ni rekla da su loši.
Samo onaj ko je dozivjeo može da me razumije.
Da su mi živi i zdravi, to im samo želim.
4
2 slika 1 slika 1 slika
"Kimsenin fark edemeyeceği detayları görmeyi çok severim."
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict
Reactions: 27201

Post Postao/la Heidi »

Otkako se moja mama preselila nisam više ista osoba
7
3 slika 3 slika 1 slika