C0AF4775-6B26-4392-83A2-BD1160D2D950.jpeg
Alija Izetbegović- prvi predsjednik BiH
Re: Alija Izetbegović- prvi predsjednik BiH
0
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Nemam povjerenja u ljude koji su prosli kroz ruke vojne i civilne obavjestajne sluzbe.
0
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31079
ovo boli nase dusmane
150 000 ljudi na alijinoj dzenazi
dok su njihove vodje crkavale po evropskim kazamatima
zato im je trn u oku
150 000 ljudi na alijinoj dzenazi
dok su njihove vodje crkavale po evropskim kazamatima
zato im je trn u oku
0
1811
- hani_jong_un
- Pjur seks

150 000 ljudi
80 stranih delegacija
islamska licnost godine
80 stranih delegacija
islamska licnost godine
0
1811
- hani_jong_un
- Pjur seks

"Naknadna pamet je poput lanjskog snijega, ali, začudo, dobro se prodaje. Svi su generali poslije bitke, svaku večer slušate ljude koji u kritičnim danima nisu ništa učinili, ali sada dijele lekcije o svemu i svačemu, o miru, ratu, pregovorima, Dejtonu."
~ Alija Izetbegović
~ Alija Izetbegović
1
1
1811
Valo dobro je i rekao.
Uzimajuci u obzir kakve su mu karte bile dodjeljenje, cudo nismo izumrli.
Uzimajuci u obzir kakve su mu karte bile dodjeljenje, cudo nismo izumrli.
1
1
- hani_jong_un
- Pjur seks

Nije da nije grijesio, ali i da nije imao greski isto bi nam bilo. Trebalo je da nas vise ne bude. To su bile karte dodjeljenje nama - sa Alijom ili bez Alije, tako da.....
3
2
1
1
- hani_jong_un
- Pjur seks

Sačuvana Saborna crkva u Sarajevu i srušena Ferhadija džamija u Banjaluci – to nisu samo građevine, to su svjedoci vremena.
Kamen ne zna lagati.
Oni stoje (ili ne stoje) kao tihi dokaz o tome ko je čuvao različitost, a ko ju je rušio.
Ne treba mnogo riječi – historija govori sama.
( Alija Izetbegović)
Kamen ne zna lagati.
Oni stoje (ili ne stoje) kao tihi dokaz o tome ko je čuvao različitost, a ko ju je rušio.
Ne treba mnogo riječi – historija govori sama.
( Alija Izetbegović)
0
1811
On nije bio sposoban da vodi državu.
Sin mu nije ni uniforme obukao a kamoli puške uzeo da mu čuva guzicu. Zato jesu tuđi sinovi i tuđi očevi.
A to što on priča za Banjaluku - trebali ste samo čuti poruku njegove stranke kada su Bošnjaci Banjaluke pitali šta će.
Bila je, ako me sjećanje ne vara “Ne znamo, snađite se nekako”.
Čelnici njegove stranke SDA su prvi zbrisali iz Banjaluke.
Beograd ga je postavio jer time je učinio Bosnu politički slabom. Prije toga se riješio jačih političara poput Džemala Bijedića (januar 1977 namještena avionska nesreća), braće Hamdije i Hakije Pozderca (namještena afera Agrokomerc 1987, Hakija “izvršio samoubistvo”) a gdje su Bogić Bogičević i Nijaz Duraković, koji su jedini imali muda reći “ne” Miloševiću.
Sin mu nije ni uniforme obukao a kamoli puške uzeo da mu čuva guzicu. Zato jesu tuđi sinovi i tuđi očevi.
A to što on priča za Banjaluku - trebali ste samo čuti poruku njegove stranke kada su Bošnjaci Banjaluke pitali šta će.
Bila je, ako me sjećanje ne vara “Ne znamo, snađite se nekako”.
Čelnici njegove stranke SDA su prvi zbrisali iz Banjaluke.
Beograd ga je postavio jer time je učinio Bosnu politički slabom. Prije toga se riješio jačih političara poput Džemala Bijedića (januar 1977 namještena avionska nesreća), braće Hamdije i Hakije Pozderca (namještena afera Agrokomerc 1987, Hakija “izvršio samoubistvo”) a gdje su Bogić Bogičević i Nijaz Duraković, koji su jedini imali muda reći “ne” Miloševiću.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Sabovic rastura Jagomir u paramparcad kao Vojo Haski tribunal.
0
Kako se pise "Ti si idiot"?
Dosta je griješio. Bilo je boljih opcija od njega da nas vode. Treba uzeti i kontekst vremena i situaciju u kojoj se nalazio koja ni malo nije bila jednostavna.
Isto tako, nema neke razlike između SDA kmetova i komunjara tipa Adisa i pravljenja kulta ličnosti oko Alije slično kao što su komunjare uvijek radili u vezi Tita.
Isto tako, nema neke razlike između SDA kmetova i komunjara tipa Adisa i pravljenja kulta ličnosti oko Alije slično kao što su komunjare uvijek radili u vezi Tita.
2
2
To dvoje je povezano kao kornjača i njen oklop.
Sletovi, njegova slika u svakoj sobi, ustanovi, razredu…
U svakoj republici po nekoliko kuća i to luksuznih.
Najveća rock-zvijezda Jugoslavije bio je Tito.
1
1
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Lik je sebe vidio kao vođu a da uopšte nije bio sposoban za to. Nije bio politički školovan niti iskusan.Desperado je napisao/la: ↑20 okt 2025, 15:37 Dosta je griješio. Bilo je boljih opcija od njega da nas vode. Treba uzeti i kontekst vremena i situaciju u kojoj se nalazio koja ni malo nije bila jednostavna.
Za razliku od svojih protivnika koji su svoj zanat skovali u komunističkoj partiji Jugoslavije.
No mene interesuje poraće.
Alija aman baš ništa nije uradio da bi Bosna nakon rata uspjela napredovati.
Ono malo industrije što ratom nije uništeno - uništeno je poraćem.
Lik dovodi nekakvog kralja da mu podigne džamiju u sred grada, kao da baš u Sarajevu nije bilo nijedne džamije dovoljne za toliko vjernika.
Nije ulagao u sposobne ljude, u naučnike, stvarajući jedan entitet koji bi bio daleko prosperitetniji od RS-a do te mjere da ljudi iz RS-a bi koliko sutra jebavali mater Karadžiću i Mladiću i skinuli one kurčeve simbole i zastave.
A vidimo da mu ni potomci nisu ništa bolji.
I yebo ga Recep Tayyib Erdogan onog trenutka kad mu je ovaj rekao “Čuvaj mi Bosnu, Redžepe brate…” baš kao da mu se radi o babovini.
2
2
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Vlasnik?Šabović Adis je napisao/la: ↑21 okt 2025, 12:22U Titovoj Jugoslaviji Tito najveća rok-zvijezda?
Nemoguće.
1
1
Ne samo da je bio, već je sam sistem nametnuo da on to bude. Ako se sa time nisi slagao tad te taj aparat procesuirao, slao na goli otok itd.
Kult ličnost u vezi Alije se pravi u onom dijelu kad SDA poistovjećuju sa odbranom Bosne, te da nije bilo njih ne bi bilo ni Bosne. Onda to slobodno povezuju sa Alijom kao osnivačem te stranke i dođe se na isto - kult ličnosti i pravljenje svete krave od jedne osobe, a koja je bila puna mana. Isto tako i Tito samo što je njemu bio privržen čitav sistem u toj bivšoj državi pa je to bilo mnogo intenzivnije, a posljedice kritika na njegov račun bile su mnogo gore i teže.
0