Evo ja da ti odgovorim na ovo. Ja sebe ne smatram kao poznavaoca medicine niti sam neko ko moze da tvrdi nesto sto se toga tice. Nisam ja doneo odluku da ne primim to jer sam znao nesto o tome vec sam svojim ocima video gomilu lazi, jer sam pitao par doktora koji su mi rekli da ne cinim to, jer sam video oko sebe mnogo ostecenih nakon toga. I ja kada to govorim, ne pricam ti bajke. E sada, ne mogu ni tvrditi da su osteceni radi toga jer se gotovo nigde nista nije ni radilo da se ispita da li je ili nije. Moj ujak je recimo par dana nakon primljene vakcine dobio cetri tromba u plucima i umro. Moj drugar je primio vakcinu da bi sa zenom isao na more u Tursku, vratio se sa mora razboleo se i umro. Moja sestricina (cerka od rodjene sestre) dobila je astmu, sada nosi pumpicu sa sobom. Sestra mi je medicinska sestra u bolnici, nije htela da primi ali joj je glavni doktor rekao da je primio i tako su svi sledili njegov primer. Na kraju, kada je sve proslo saznalo se da glavni doktor nije primio vec imao korist ako drugi prime.I ne zelim jos da nabrajam. Znas li ti kralju da se u Srbiji u bolnicama nije mogao unositi mobilni telefon? Dakle ako si imao koronu i odes u bolnicu, nemas kontakt sa tvojima. Oduzimaju ti tel. Raspitaj se,proveri da li je tako bilo. I da li bi tebi to bilo sumnjivo? Ovde se ne radi o necijem znanju o medicini vec o desavanjima. Na osnovu toga su mnogi donosili zakljucak. I sada ja znam gomilu koji su se vakcinisali i rekli nikada vise. I opet ti kazem, ne moze se tvrditi nista jer se nista nije ni ispitivalo. A danasnje vreme kakvo je,sve je podmitljivo pa ti dodje da nikome ne verujes. Ali propaganda je ucinila svoje gde cim neko i malo posumnja u nesto odmah ga napadnu,vredjaju itd. Mora da vlada jednoumljeDesperado je napisao/la: ↑24 okt 2025, 07:32U nekim drugim vremenima si imao mnogo gore mjere pa je to narod izdržao, vjerovao je onima koji ih vode i ev isplivali smo živi i zdravi.Spock je napisao/la: ↑23 okt 2025, 08:45
Ja ne pricam o propagandi vec o licnim iskustvima, a znam da nisam jedini, cuo sam za slicna iskustva iz provjerenih izvora.
Jasno je da su ovakve nuspojave dosta rijetke, i vrlo vjerovatno da je sve ukupno bilo vise koristi od vakcina nego stete, kad se sagleda kompletna populacija, ali kao sto sam naveo problem je netransparentnosti i nedostatak prave analize ko treba primiti a ko ne, kakve god da su nuspojave uvijek je preporuka da se primi druga, da ne govorim da moje uspojave niko nigdje nije zabiljezio, a nema kome se sve nisam obratio i prijavljivao, jednostavno su se nuspojave makar bile i rijetke, ignorisale i prikrivale.
Mjere su posebna prica, i ja sam isto tako tad pisao o tome i nikad nije dovoljno puta ponoviti da su mjere bile idiotske. Ne tvrdim ja da korona nije bila opasna i da nije veliki broj ljudi umro, ali mjere nisu imale smisla i pravile su vise stete nego koristi.
Pa jbt zabranili ljudima da izlaze, starim i djeci, kada hara virus i kada treba raditi na imunitetu i zdravo zivjeti, zabraniti djeci i starima da izlaze vani, koji idiot se mogao toga sjetiti? Onda policijski sat zbog kojeg se skratilo radno vrijeme svemu i onda umjesto da se smanjuje guzva u prodavnicama bude haos guzva pred zatvaranje, maske na otvorenom, zabrana ljudima da rade i slicno, bjezi samo se iznerviram kad god se sjetim svih idiotskih mjera i onda kazes da su trebale biti jos strozije...
I pored svih mjera, virus je odradio svoje i to se nije moglo sprijeciti takvim mjerama, odnosno moglo je da se reagovalo na vrijeme, kad se virus vec pojavi tad je kasno. Ko je htio da se cuva, mogao je to bez obzira na mjere, kome je bilo svejedno hoce li se zaraziti do njega je virus dosao opet i sa svim mjerama. Na zalost, oni ciji imunitet nije mogao da se izbori sa virusom su umrli i to mjere nisu mogle sprijeciti ni umanjiti, samo su ljudima bezveze unistili poslove, zivote, nekima oduzeli par godina zivota i unistili mladost koju im nista ne moze nadoknaditi, samo zato da pokazu da nesto rade nakon sto nisu reagovali na vrijeme i kad su dopustili da virus udje, govorim generalno o zapadnim zemljama.
Mnogi nisu ni svjesni kako su sve te mjere uticale na psihicko zdravlje ljudi i kakve sve posljedice mnogi imaju danas.
Problem sa time što ti radiš, ali i mnogi koji su puno agresivniji u kritikama, jeste što su vam demokratija i slobode stvorile privid da su vaša mišljenja jako bitna za one koji vas vode ili bitna generalno. Nisu. Tvoje mišljenje o tim mjerama je bitno koliko i moje i istim možeš obrisati guzicu. Bitno je možda tvojoj ženi, djeci, roditeljima, braći i sestrama i tu se i završava. Slušaj malo više autoritet, malo manje bunta, gubljenja vremena o vriskama protiv autoriteta na forumima i društvenim mrežama i bićeš prije svega mnogo zadovoljniji generalno. Ovo se kod nas izgubilo sa novim generacijama ljudi, a što je porazno. Nije bilo nikad više sebičnosti, otuđenosti od društva, bunta i razmaženosti nego što je prisutno kod današnjih generacija ljudi koji i jesu uglavnom najglasniji kad su ove situacije u pitanju. Svi se ponašaju kao da su pokupili svu pamet svijeta, a ne znaju odakle su šuplji. Od radnika u dragstoreu, taksiste pa do svih ostalih kao da svi imaju po 3-4 diplome i doktorate.
Da se pohvalim
- BeogradjanIN
- Etablirani član

- Reactions: 1388
Re: Da se pohvalim
0
Znam ja da je vlastima moje misljenje nebitno.Desperado je napisao/la: ↑24 okt 2025, 07:32U nekim drugim vremenima si imao mnogo gore mjere pa je to narod izdržao, vjerovao je onima koji ih vode i ev isplivali smo živi i zdravi.Spock je napisao/la: ↑23 okt 2025, 08:45
Ja ne pricam o propagandi vec o licnim iskustvima, a znam da nisam jedini, cuo sam za slicna iskustva iz provjerenih izvora.
Jasno je da su ovakve nuspojave dosta rijetke, i vrlo vjerovatno da je sve ukupno bilo vise koristi od vakcina nego stete, kad se sagleda kompletna populacija, ali kao sto sam naveo problem je netransparentnosti i nedostatak prave analize ko treba primiti a ko ne, kakve god da su nuspojave uvijek je preporuka da se primi druga, da ne govorim da moje uspojave niko nigdje nije zabiljezio, a nema kome se sve nisam obratio i prijavljivao, jednostavno su se nuspojave makar bile i rijetke, ignorisale i prikrivale.
Mjere su posebna prica, i ja sam isto tako tad pisao o tome i nikad nije dovoljno puta ponoviti da su mjere bile idiotske. Ne tvrdim ja da korona nije bila opasna i da nije veliki broj ljudi umro, ali mjere nisu imale smisla i pravile su vise stete nego koristi.
Pa jbt zabranili ljudima da izlaze, starim i djeci, kada hara virus i kada treba raditi na imunitetu i zdravo zivjeti, zabraniti djeci i starima da izlaze vani, koji idiot se mogao toga sjetiti? Onda policijski sat zbog kojeg se skratilo radno vrijeme svemu i onda umjesto da se smanjuje guzva u prodavnicama bude haos guzva pred zatvaranje, maske na otvorenom, zabrana ljudima da rade i slicno, bjezi samo se iznerviram kad god se sjetim svih idiotskih mjera i onda kazes da su trebale biti jos strozije...
I pored svih mjera, virus je odradio svoje i to se nije moglo sprijeciti takvim mjerama, odnosno moglo je da se reagovalo na vrijeme, kad se virus vec pojavi tad je kasno. Ko je htio da se cuva, mogao je to bez obzira na mjere, kome je bilo svejedno hoce li se zaraziti do njega je virus dosao opet i sa svim mjerama. Na zalost, oni ciji imunitet nije mogao da se izbori sa virusom su umrli i to mjere nisu mogle sprijeciti ni umanjiti, samo su ljudima bezveze unistili poslove, zivote, nekima oduzeli par godina zivota i unistili mladost koju im nista ne moze nadoknaditi, samo zato da pokazu da nesto rade nakon sto nisu reagovali na vrijeme i kad su dopustili da virus udje, govorim generalno o zapadnim zemljama.
Mnogi nisu ni svjesni kako su sve te mjere uticale na psihicko zdravlje ljudi i kakve sve posljedice mnogi imaju danas.
Problem sa time što ti radiš, ali i mnogi koji su puno agresivniji u kritikama, jeste što su vam demokratija i slobode stvorile privid da su vaša mišljenja jako bitna za one koji vas vode ili bitna generalno. Nisu. Tvoje mišljenje o tim mjerama je bitno koliko i moje i istim možeš obrisati guzicu. Bitno je možda tvojoj ženi, djeci, roditeljima, braći i sestrama i tu se i završava. Slušaj malo više autoritet, malo manje bunta, gubljenja vremena o vriskama protiv autoriteta na forumima i društvenim mrežama i bićeš prije svega mnogo zadovoljniji generalno. Ovo se kod nas izgubilo sa novim generacijama ljudi, a što je porazno. Nije bilo nikad više sebičnosti, otuđenosti od društva, bunta i razmaženosti nego što je prisutno kod današnjih generacija ljudi koji i jesu uglavnom najglasniji kad su ove situacije u pitanju. Svi se ponašaju kao da su pokupili svu pamet svijeta, a ne znaju odakle su šuplji. Od radnika u dragstoreu, taksiste pa do svih ostalih kao da svi imaju po 3-4 diplome i doktorate.
Inace, nisam sad nesto toliko buntovan i postujem struku generalno, problem je sto se u tom momentu slusala samo jedna struka koja je gledala sve iz svog ugla, a potpuno je zanemarila sve druge struke i sve druge aspekte zivota.
Kod mene nije u pitanju sebicnost, bio sam u takvoj situaciji da mi sve to nije toliko tesko palo, nisam bio u zivotnoj fazi da su mi bili bitni izlasci i druzenje sa ljudima, dijete mi je bilo malo pa je i ono usmjereno vise bilo na nas nego na drustvo, pa mu ni to nije tesko palo, nasli smo nacin da mu nista ne fali. Isto tako nam nije uticalo na posao, odnosno nije puno, nismo ostali bez poslava i nije nam smanjena plata, tako da se za sebe ne zalim, osim oko problema koje sam imao sa vakcinama a koje su svi ignorisali, srecom i to je u neka doba proslo.
Zao mi je ljudi koje su mjere puno vise pogodilo, toliko slucajeva gdje je ljudima zabranjen rad, ili nije zabranjen ali zbog mjera su morali staviti kljuc u bravu, zamisljam samo kako je nekom ko je ulozio novac i vrijeme u neki biznis koji propada jer su vlasti odlucile da nametnu nebulozne mjere od kojih nije bilo koristi i koje gotovo niko nije htio.
Pogotovo mi je zao omladine, sticajem okolnosti sam upucen u to koliko danasnja omladina kojoj su neke najosjetljivije godine prosle u izolaciji danas ima psihickih problema, koliko ce to ostaviti trag za cijeli zivot. Zao mi je i mnogih drugih ljudi koji su bili na samim granicama i jedva gurali zbog raznih psihickih problema, a koje je izloacija totalno gurnula u ponor. Strasno je kakve je to posljedice ostavilo na ljude, mnogi nisu svjesni toga.
Zdravtstvo je bilo nedostupno za obicne stvari, koliko ljudi je zapustilo svoje zdravlje zbog mjera i sad ima drugih problema, opet ne zbog objektivnih razloga vec zbog mjera.
Znam slucajeve ljudi koji su umirali, od drugih bolesti, a porodica se nije mogla oprostiti od njih jer su bile zabranjene posjete, more je takvih primjera.
Ja bih prije rekao da su oni koji su donosili mjere sebicni, donosili su ih zbog sebe, oni su bili u poziciji da im nikad nista nije falilo, pa ni tokom izolacije. Njima nije bio ugrozen posao, egzistencija, mogli su krsiti svoja vlastita pravila. Njima je ostati kuci znacilo ostati u vilama sa ogromnim imanjima gdje imaju sta god im treba, u vikendicama i ko zna gdje, obicni ljudi su sjedili u stanu od 50-60 kvadrata, neki ni balkon nisu imali, tako da su mjere pogodile obicne ljude koji su se snalazili da izvedu djecu bar na krov zgrade da udahnu malo zraka i poigraju se.
0
jucer sam oprala vanjske kante za smece, taman završila kad dolazi smecar. 
0
"Kimsenin fark edemeyeceği detayları görmeyi çok severim."
- BeogradjanIN
- Etablirani član

Upravo ja o tome govorim. Dakle samo se jedna strana pitala a za drugacije misljenje se nije smelo cuti. Cak sta vise, automatski su odstranjivali sa interneta. I sto kazes ti, nisu lecili ljude od drugih bolesti pa kad neko ne daj Boze umre pisu da je umro od korone. Samo su uvelicavali brojeve. Ma toliko nelogicnosti je imalo u tome da je to strasno.Spock je napisao/la: ↑24 okt 2025, 08:47Znam ja da je vlastima moje misljenje nebitno.Desperado je napisao/la: ↑24 okt 2025, 07:32
U nekim drugim vremenima si imao mnogo gore mjere pa je to narod izdržao, vjerovao je onima koji ih vode i ev isplivali smo živi i zdravi.
Inace, nisam sad nesto toliko buntovan i postujem struku generalno, problem je sto se u tom momentu slusala samo jedna struka koja je gledala sve iz svog ugla, a potpuno je zanemarila sve druge struke i sve druge aspekte zivota.
Kod mene nije u pitanju sebicnost, bio sam u takvoj situaciji da mi sve to nije toliko tesko palo, nisam bio u zivotnoj fazi da su mi bili bitni izlasci i druzenje sa ljudima, dijete mi je bilo malo pa je i ono usmjereno vise bilo na nas nego na drustvo, pa mu ni to nije tesko palo, nasli smo nacin da mu nista ne fali. Isto tako nam nije uticalo na posao, odnosno nije puno, nismo ostali bez poslava i nije nam smanjena plata, tako da se za sebe ne zalim, osim oko problema koje sam imao sa vakcinama a koje su svi ignorisali, srecom i to je u neka doba proslo.
Zao mi je ljudi koje su mjere puno vise pogodilo, toliko slucajeva gdje je ljudima zabranjen rad, ili nije zabranjen ali zbog mjera su morali staviti kljuc u bravu, zamisljam samo kako je nekom ko je ulozio novac i vrijeme u neki biznis koji propada jer su vlasti odlucile da nametnu nebulozne mjere od kojih nije bilo koristi i koje gotovo niko nije htio.
Pogotovo mi je zao omladine, sticajem okolnosti sam upucen u to koliko danasnja omladina kojoj su neke najosjetljivije godine prosle u izolaciji danas ima psihickih problema, koliko ce to ostaviti trag za cijeli zivot. Zao mi je i mnogih drugih ljudi koji su bili na samim granicama i jedva gurali zbog raznih psihickih problema, a koje je izloacija totalno gurnula u ponor. Strasno je kakve je to posljedice ostavilo na ljude, mnogi nisu svjesni toga.
Zdravtstvo je bilo nedostupno za obicne stvari, koliko ljudi je zapustilo svoje zdravlje zbog mjera i sad ima drugih problema, opet ne zbog objektivnih razloga vec zbog mjera.
Znam slucajeve ljudi koji su umirali, od drugih bolesti, a porodica se nije mogla oprostiti od njih jer su bile zabranjene posjete, more je takvih primjera.
Ja bih prije rekao da su oni koji su donosili mjere sebicni, donosili su ih zbog sebe, oni su bili u poziciji da im nikad nista nije falilo, pa ni tokom izolacije. Njima nije bio ugrozen posao, egzistencija, mogli su krsiti svoja vlastita pravila. Njima je ostati kuci znacilo ostati u vilama sa ogromnim imanjima gdje imaju sta god im treba, u vikendicama i ko zna gdje, obicni ljudi su sjedili u stanu od 50-60 kvadrata, neki ni balkon nisu imali, tako da su mjere pogodile obicne ljude koji su se snalazili da izvedu djecu bar na krov zgrade da udahnu malo zraka i poigraju se.
0
- BeogradjanIN
- Etablirani član

Oni ovakvima dopustaju da budu po youtube-u,internetu i slicno a strucnim licima ne. I to je sve sa ciljem da bi rekli kako je sve budalastina. Bas zato jer govori ova koja pojma nema niocemu. Znaju vodeci ljudi sta rade. Sve kontrolisu
0
A dobro nije bas tako, ima i strucnjaka na youtube. Nego ja ovu onako povremeno pratim pa kad je ovaj video objavila me malo razocarala. Na instragramu je objavila video gdje pita ljude zasto su ili nisu vakcinisali djecu, i ko god se javio sa stavom suprotnim od njenog, a njen je da nece vakcinisati djecu (kao nece odmah hoce kasnije, ali kako ona to nesto kao puno "cita" cini mi se da na kraju nece nikako, mislim boli me briga), ona odmah nesto napada, vrijedja. A kao fol pitala ljude 

1
1
Tako je, i ovdje je bilo tih slucajeva, cini mi se da je neko jednom javno priznao da se svaka smrt gdje se testom ustanovilo da je neko bio zarazen, vodila kao smrt od covida, cak i slucaj gdje je neko poginuo u saobracajnoj nesreci ali se testom utvrdilo da je bio pozitivan.BeogradjanIN je napisao/la: ↑24 okt 2025, 10:25Upravo ja o tome govorim. Dakle samo se jedna strana pitala a za drugacije misljenje se nije smelo cuti. Cak sta vise, automatski su odstranjivali sa interneta. I sto kazes ti, nisu lecili ljude od drugih bolesti pa kad neko ne daj Boze umre pisu da je umro od korone. Samo su uvelicavali brojeve. Ma toliko nelogicnosti je imalo u tome da je to strasno.Spock je napisao/la: ↑24 okt 2025, 08:47
Znam ja da je vlastima moje misljenje nebitno.
Problem je sto se svaka kritika tretirala kao neka teorija zavjere, kao i uvijek bilo je antivaksera i raznih prica o cipovanju i svasta nesto, onda se svaka normalna i opravdana kritika mjera poistovjecivala sa antivakserima i cipovanjem.
Licno nikad nisam negirao koronu, niti tvrdio da bolest nije opasna. Znam i sam slucajeve ljudi koji su umrli, cak i par slucajeva gdje su relativno mladi ljudi umrli, ne samo jako stari i bolesni. Opasnost je postojala i to se ne moze poreci, ja isto tako ne negiram da su vakcine pomogle u odredjenoj mjeri, da su neke ljude zastitile, i pored nuspojava koje su bile i pored slabe efikasnosti, vjerujem da je bilo koristi.
Samo treba biti realan da vakcine nisu te koje su zaustavile pandemiju kako neki pokusavaju prestaviti, one su mogle pomoci u ublazavanju simptoma, ali nisu sprjecavale prenosenje. Virus je morao odraditi svoje i proci kroz vecinu populacije, to se nikakvim zakasnjelim mjerama ni vakcinama nije moglo sprijeciti.
0
Vrlo je mali broj ljudi koji su imali tako drastične reakcije na te vakcine. To je u 0,001%, a opet vakcine ne moraju biti uzrok svega toga i vrlo često nisu. Najlakše je reći primio je vakcinu eno ga umro je peti dan nakon primanja iste i onda da se toga držiš kao pijan plota, a to što su ljudi prije vakcina imali razne druge zdravstvene probleme ili se možda nikad nisu ni pregledali o tome niko ne priča. Mora biti do vakcine i tačka i nikako drugačije. U suštini, rijetki ljudi su baš zdravi. Imaš više nepregledanih nego zdravih i u tome je caka. Naravno, žao mi je što ti se to sve dogodilo, ali ne treba ulaziti u neko ludilo zbog vakcina.BeogradjanIN je napisao/la: ↑24 okt 2025, 08:24Evo ja da ti odgovorim na ovo. Ja sebe ne smatram kao poznavaoca medicine niti sam neko ko moze da tvrdi nesto sto se toga tice. Nisam ja doneo odluku da ne primim to jer sam znao nesto o tome vec sam svojim ocima video gomilu lazi, jer sam pitao par doktora koji su mi rekli da ne cinim to, jer sam video oko sebe mnogo ostecenih nakon toga. I ja kada to govorim, ne pricam ti bajke. E sada, ne mogu ni tvrditi da su osteceni radi toga jer se gotovo nigde nista nije ni radilo da se ispita da li je ili nije. Moj ujak je recimo par dana nakon primljene vakcine dobio cetri tromba u plucima i umro. Moj drugar je primio vakcinu da bi sa zenom isao na more u Tursku, vratio se sa mora razboleo se i umro. Moja sestricina (cerka od rodjene sestre) dobila je astmu, sada nosi pumpicu sa sobom. Sestra mi je medicinska sestra u bolnici, nije htela da primi ali joj je glavni doktor rekao da je primio i tako su svi sledili njegov primer. Na kraju, kada je sve proslo saznalo se da glavni doktor nije primio vec imao korist ako drugi prime.I ne zelim jos da nabrajam. Znas li ti kralju da se u Srbiji u bolnicama nije mogao unositi mobilni telefon? Dakle ako si imao koronu i odes u bolnicu, nemas kontakt sa tvojima. Oduzimaju ti tel. Raspitaj se,proveri da li je tako bilo. I da li bi tebi to bilo sumnjivo? Ovde se ne radi o necijem znanju o medicini vec o desavanjima. Na osnovu toga su mnogi donosili zakljucak. I sada ja znam gomilu koji su se vakcinisali i rekli nikada vise. I opet ti kazem, ne moze se tvrditi nista jer se nista nije ni ispitivalo. A danasnje vreme kakvo je,sve je podmitljivo pa ti dodje da nikome ne verujes. Ali propaganda je ucinila svoje gde cim neko i malo posumnja u nesto odmah ga napadnu,vredjaju itd. Mora da vlada jednoumljeDesperado je napisao/la: ↑24 okt 2025, 07:32
U nekim drugim vremenima si imao mnogo gore mjere pa je to narod izdržao, vjerovao je onima koji ih vode i ev isplivali smo živi i zdravi.
Jesu, ni ovdje nisu davali mobilne telefone. Znaš zašto? Zato što su ljudi slikali pacijente, objavljivali laži iz bolnica i sve ostalo. Zbog širena lažnih vijesti i informacija uzimali su mobitele od ljudi.
Dakle, ljudi su skloni da pretjeruju u histeriji, a pogotovo kad histerišu u sistemima u kojima misle da je njihovo mišljenje veoma bitno kad ga iznose uživo, na forumu ili na društvenim mrežama.
2
2
Samim tim što vi i dalje pristupate ovome kao da su te mjere još uvijek aktivne pa vas i dalje to toliko opterećuje je meni znak da se sa vama ne može sjediti na istoj grani po tom pitanju. Tako je kako je.
0
- BeogradjanIN
- Etablirani član

Spock je napisao/la: ↑24 okt 2025, 10:51Tako je, i ovdje je bilo tih slucajeva, cini mi se da je neko jednom javno priznao da se svaka smrt gdje se testom ustanovilo da je neko bio zarazen, vodila kao smrt od covida, cak i slucaj gdje je neko poginuo u saobracajnoj nesreci ali se testom utvrdilo da je bio pozitivan.BeogradjanIN je napisao/la: ↑24 okt 2025, 10:25
Upravo ja o tome govorim. Dakle samo se jedna strana pitala a za drugacije misljenje se nije smelo cuti. Cak sta vise, automatski su odstranjivali sa interneta. I sto kazes ti, nisu lecili ljude od drugih bolesti pa kad neko ne daj Boze umre pisu da je umro od korone. Samo su uvelicavali brojeve. Ma toliko nelogicnosti je imalo u tome da je to strasno.
Problem je sto se svaka kritika tretirala kao neka teorija zavjere, kao i uvijek bilo je antivaksera i raznih prica o cipovanju i svasta nesto, onda se svaka normalna i opravdana kritika mjera poistovjecivala sa antivakserima i cipovanjem.
Licno nikad nisam negirao koronu, niti tvrdio da bolest nije opasna. Znam i sam slucajeve ljudi koji su umrli, cak i par slucajeva gdje su relativno mladi ljudi umrli, ne samo jako stari i bolesni. Opasnost je postojala i to se ne moze poreci, ja isto tako ne negiram da su vakcine pomogle u odredjenoj mjeri, da su neke ljude zastitile, i pored nuspojava koje su bile i pored slabe efikasnosti, vjerujem da je bilo koristi.
Samo treba biti realan da vakcine nisu te koje su zaustavile pandemiju kako neki pokusavaju prestaviti, one su mogle pomoci u ublazavanju simptoma, ali nisu sprjecavale prenosenje. Virus je morao odraditi svoje i proci kroz vecinu populacije, to se nikakvim zakasnjelim mjerama ni vakcinama nije moglo sprijeciti.
Upravo to. Cim pocnu strucni ljudi sa drugacijim misljenjem oni ne zovu njih na tv duel ili nesto nego po internetu poturaju budalastine o cipovanju itd. I takav neki pajtos osim o cipovanju prica i o ovome sto su strucni ljudi govorili. I onda naravno da ce narod misliti da je sve budalastina. Uspesno su vlasti podmetnuli narodu tu podelu na vaksere i antivaksere. Zato narod i zovu stado i govore im imunitet stada, imunitet krda.
0
sjetio sam se tradicionalne zaštite od sotone
Spoiler!
3
3
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Vec sam u jednom postu napisao, ne mislim da neko u vakcinama ubrizga virus, cip ni bilo sta slicno, problemi su vjerovatno imunoloska reakcija organizma, konkretno kod mene je sigurno to bilo, neki sto kazes mozda vec imaju druge probleme pa vakcina to samo pokrene, moguce je i da bude cista slucajnost.Desperado je napisao/la: ↑24 okt 2025, 10:54Vrlo je mali broj ljudi koji su imali tako drastične reakcije na te vakcine. To je u 0,001%, a opet vakcine ne moraju biti uzrok svega toga i vrlo često nisu. Najlakše je reći primio je vakcinu eno ga umro je peti dan nakon primanja iste i onda da se toga držiš kao pijan plota, a to što su ljudi prije vakcina imali razne druge zdravstvene probleme ili se možda nikad nisu ni pregledali o tome niko ne priča. Mora biti do vakcine i tačka i nikako drugačije. U suštini, rijetki ljudi su baš zdravi. Imaš više nepregledanih nego zdravih i u tome je caka. Naravno, žao mi je što ti se to sve dogodilo, ali ne treba ulaziti u neko ludilo zbog vakcina.BeogradjanIN je napisao/la: ↑24 okt 2025, 08:24
Evo ja da ti odgovorim na ovo. Ja sebe ne smatram kao poznavaoca medicine niti sam neko ko moze da tvrdi nesto sto se toga tice. Nisam ja doneo odluku da ne primim to jer sam znao nesto o tome vec sam svojim ocima video gomilu lazi, jer sam pitao par doktora koji su mi rekli da ne cinim to, jer sam video oko sebe mnogo ostecenih nakon toga. I ja kada to govorim, ne pricam ti bajke. E sada, ne mogu ni tvrditi da su osteceni radi toga jer se gotovo nigde nista nije ni radilo da se ispita da li je ili nije. Moj ujak je recimo par dana nakon primljene vakcine dobio cetri tromba u plucima i umro. Moj drugar je primio vakcinu da bi sa zenom isao na more u Tursku, vratio se sa mora razboleo se i umro. Moja sestricina (cerka od rodjene sestre) dobila je astmu, sada nosi pumpicu sa sobom. Sestra mi je medicinska sestra u bolnici, nije htela da primi ali joj je glavni doktor rekao da je primio i tako su svi sledili njegov primer. Na kraju, kada je sve proslo saznalo se da glavni doktor nije primio vec imao korist ako drugi prime.I ne zelim jos da nabrajam. Znas li ti kralju da se u Srbiji u bolnicama nije mogao unositi mobilni telefon? Dakle ako si imao koronu i odes u bolnicu, nemas kontakt sa tvojima. Oduzimaju ti tel. Raspitaj se,proveri da li je tako bilo. I da li bi tebi to bilo sumnjivo? Ovde se ne radi o necijem znanju o medicini vec o desavanjima. Na osnovu toga su mnogi donosili zakljucak. I sada ja znam gomilu koji su se vakcinisali i rekli nikada vise. I opet ti kazem, ne moze se tvrditi nista jer se nista nije ni ispitivalo. A danasnje vreme kakvo je,sve je podmitljivo pa ti dodje da nikome ne verujes. Ali propaganda je ucinila svoje gde cim neko i malo posumnja u nesto odmah ga napadnu,vredjaju itd. Mora da vlada jednoumlje
Jesu, ni ovdje nisu davali mobilne telefone. Znaš zašto? Zato što su ljudi slikali pacijente, objavljivali laži iz bolnica i sve ostalo. Zbog širena lažnih vijesti i informacija uzimali su mobitele od ljudi.
Dakle, ljudi su skloni da pretjeruju u histeriji, a pogotovo kad histerišu u sistemima u kojima misle da je njihovo mišljenje veoma bitno kad ga iznose uživo, na forumu ili na društvenim mrežama.
Opet, ako i vakcina pokrene neki problem, ne mozemo reci da nije do nje, isto kao sto covid u vecini slucajeva pokrene kod ljudi probleme sa drugim bolestima pa se opet vodi kao da su umrli od covida, jer je on taj koji je bio kap koja je prelila casu, ali su bili dvostruki arsini. Za umrle koji su bili zarazeni covidom se sve vodilo cao covid, za one koji su imali problema sa vakcinama se pripisivalo necemu drugom, ni jedno ni drugo se nije analizirao stvarni uzrok problema.
Problem i jeste u tome sto vakcine nisu dovoljno testirane i sto se nije znalo dovoljno kako uticu na razne stvari, ko moze biti u kolikom riziku i slicno, makar i taj mali procenat.
Razumljivo je da je bila takva situacija da se zbog pandemije moralo sto prije krenuti sa vakcinacijom, ali je problem sto su ljudi uslovljavani, nisi mogao putovati ako nisi vakcinisan, vrsio se pritisak na razne nacine i doktori su uvijek i pod svaku cijenu savjetovali da se ljudi vakcinisu, pa cak i u onim gdje je neko vec skoro prebolovao i samim tim ima razvijen prirodni imunitet, gdje je bilo nuspojava i razni drugi slucajevi gdje je mozda vakcina za tog pojedinca bila veci rizik nego sam covid, iako rijetko bilo je i toga.
Pri tome je jasno receno da vakcina ne sprjecava sirenje virusa vec ublazava simptome, znaci pitanje iskljucivo licne zastite i zbog toga je to trebao biti licni izbor, bez uslovljavanja. Iako su vakcine vjerovatno vise pomogle nego donijele problema, svako je trebao imati pravo sam za sebe da odluci koji rizik zeli preuzeti.
Zbog toga se te vakcine ne mogu porediti sa djecijim vakcinama koje se daju vec godinama, eventualne nuspojave su vec poznate, plus sto pomazu za odrzavanje kolektivnog imuniteta i nije samo pitanje licne zastite vec odrzavanja javnog zdravlja, te su sa razlogom obavezne osim u opravdanim pojedinacnim slucajevima.
0
- BeogradjanIN
- Etablirani član

Upravo je to ono sto je mene nerviralo. Ta ucena. Ja cim vidim ucenu i neka uslovljavanja o cemu god da je rec ja ne verujem. Kada mi je jedan doktor govorio da primim, ubedjivao me da su sigurne,da nema razloga za strah, ja sam mu rekao isto sto i jos jednom, u redu ja cu da je primim ali cu prvo da odstampam da mi vi garantujete i da to potpisete. Odmah je promenio plocu. Doktori su ovde imali novac po datoj vakcini. Tacnije 28€ po komadu. Zato je svaki doktor nudio to. Mislim i da se na testiranju dobro zaradjivalo, u svakoj supi su otvarali prostor za testiranje i postavljali satore po parkovima. Iskreno, za mene je to bio cirkus
0
Kupih sebi extra farmerke, slucajno, inace mi je tesko da nadjem odgovarajuce zbog duzine
3
3
- neodoljivi
- Moderator

- Reactions: 3812
neodoljivi je napisao/la: ↑24 okt 2025, 17:30Ma.imas ti drugih problematicnih velicina, drugo je tebi tesko potrefiti
0