Kompleks spasitelja
Re: Kompleks spasitelja
One su ti od onih sto stite okolis, ne griju se na drva
One imaju razlog i izgovor da ne zive u staroj kucici kraj jezera, vec striktno moderno opremljen stan
Sta je sa ostalima
One imaju razlog i izgovor da ne zive u staroj kucici kraj jezera, vec striktno moderno opremljen stan
Sta je sa ostalima
0
Toliko mnogo ljudi za spasiti, premalo spasilaca, spasiteljke rade samo kad dodje vikend, kolaps i alarmantno stanje
Vremena je premalo
Bacaj atomsku
Vremena je premalo
Bacaj atomsku
1
1
Znam da se očekuje napišem neku glupost ali
Šalu nastranu sad iskreno ,
ne da sam prošao to jednom nego više puta,
pojavim se se popravim dane i sve što se može popraviti,vidim da samo ja nosim sve na svojim plećima ako mene nema sve će se srušiti ,
kažem to i da ću otići,
ali nešto mi ne da da prelomim odustanem i ne odem, povjerujem da će nešto zaista biti drugačije
poslije nekog vremena sve kad dodje na svoje mjesto ja sam sebe faktički napravim nebitnim i ostanem sam da gledam kako neko preuzme na gotovo ono u šta sam ja uložio godine i dio sebe.
Ne znam zašto sam ovo napis'o možda me jebe retrogadni merkur.
Šalu nastranu sad iskreno ,
ne da sam prošao to jednom nego više puta,
pojavim se se popravim dane i sve što se može popraviti,vidim da samo ja nosim sve na svojim plećima ako mene nema sve će se srušiti ,
kažem to i da ću otići,
ali nešto mi ne da da prelomim odustanem i ne odem, povjerujem da će nešto zaista biti drugačije
poslije nekog vremena sve kad dodje na svoje mjesto ja sam sebe faktički napravim nebitnim i ostanem sam da gledam kako neko preuzme na gotovo ono u šta sam ja uložio godine i dio sebe.
Ne znam zašto sam ovo napis'o možda me jebe retrogadni merkur.
3
1
2
2
Mnogo puta covjek spasava nesto ili nekoga samo da bi spasio sebe.
Ne miri se s tim da to nista ne valja, nego da bi popravio sebi zivot spasava one oko sebe.
Ne miri se s tim da to nista ne valja, nego da bi popravio sebi zivot spasava one oko sebe.
1
1
nije merkur već je bas tako kako si napisao.
desilo nam se svima vjerovatno nekada, ali je problem ako se obrazac ponavlja.
ako svjesno tražimo te oštećene duše, liječimo njihove traume i na tom putu izgubimo sebe.
onda su razlozi definitivno u nama, i na tome treba poraditi.
nisu ti ljudi krivi sto nas koriste, već mi sto ih biramo i to dopustamo.
samo učiti na svojim greskama i biti bolji svaki dan. to je to.
ako svjesno tražimo te oštećene duše, liječimo njihove traume i na tom putu izgubimo sebe.
7
5
1
1
1
1
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

i da, voljeti malo više sebe, biti malo realniji u pogledu na situaciju, razmisliti zasto smatramo da nismo vrijedni ljubavi i zasto moramo puno dati da bi dobili minimum. koje su to nesigurnosti?
zasto je ljubav - bol, trud, gutanje emocija, i bespotrebno "trpljenje" da bi nas neko volio?
može se na tome raditi. samo je važno priznati sebi sebe.
zasto je ljubav - bol, trud, gutanje emocija, i bespotrebno "trpljenje" da bi nas neko volio?
može se na tome raditi. samo je važno priznati sebi sebe.
3
2
1
1

Znam ja sve ali zaboravim kad treba da to znam i ponovim istu grešku k'o prije 10tak godina,Miss Y. je napisao/la: ↑20 nov 2025, 07:55 nije merkur već je bas tako kako si napisao.
jeste tačno je,do mene je
kad sam razmislio mislim da znam šta, nije mi u kodu da odustanem kad se nečeg primim,
ostanem do zadnjeg trena k'o kapetan na bodu koji tone,jer da odustanem onda bi sebe slomio razmišljanjem štai kako bi bilo da sam ostao,
kud ne pročitah ovo prije jednu dekadu sad bi bio možda bio sretan.
hvala ti
2
1
1
1
kud počeh sa temom, ljudi se rastužiše 
1
1

Ne možeš ti biti kriva što sam ja u bedaku što bi croate rekle.
I svima onima koji su očekivali happy vibru s moje strane ako takvih ima ja se izvinjavam.
I svima onima koji su očekivali happy vibru s moje strane ako takvih ima ja se izvinjavam.
2
1
1
1
ne, super je biti ogoljen. i to je korak.
javi se, tu smo mi i za bedak i za zezu
nek mi moderatori plate za reklamu
javi se, tu smo mi i za bedak i za zezu
nek mi moderatori plate za reklamu
2
1
1
1

Često pomognem drugima bez razmišljanja... spremna sam skočiti i riskirati samo da nekome olakšam situaciju. U tom su trenutku moji postupci dobrodošli i r rado ih prihvate, ali kasnije ih mnogi ne znaju cijeniti.
To se, nažalost, ne događa rijetko , naprotiv vrlo često. Nakon svega ponašaju se kao da nisam ništa učinila za njih. A onda sam ja ta koja ostane povrijeđena.
Ipak, takve me situacije s vremenom ojačaju. Shvatila sam da više ne želim nuditi POMOĆ dok je netko izričito ne zatraži..dosta je ..
To se, nažalost, ne događa rijetko , naprotiv vrlo često. Nakon svega ponašaju se kao da nisam ništa učinila za njih. A onda sam ja ta koja ostane povrijeđena.
Ipak, takve me situacije s vremenom ojačaju. Shvatila sam da više ne želim nuditi POMOĆ dok je netko izričito ne zatraži..dosta je ..
2
1
1
1
emocije su za povlaštene. 
0