Neka te emotikoniji ne zbunjuju po pitanju sprdnje i segacenja uvijek, bez njih su forumi i svaka virtuelna konverzacija bezlicni, moje skromno misljenjeMunDzi je napisao/la: ↑14 dec 2025, 12:56Najlakse je segaciti se i sprdati. Al ga ti pojednostavi, i jos udari paralelu sa ljudskom djecom i njihovim odrastanjem. :face Ja ba, kupus ne umije vristati kad ga kolju. :faceXeno je napisao/la: ↑14 dec 2025, 11:51
Pustimo dijete da odraste, pa ga roknimo kao mladica ili covjeka, nek' malo prozivi
Citav svijet od pamtivjeka zivi od hrane koja je data na raspolaganje
Sada, kada smo se malo modernizovali, od dosade i zelje za razlicitoscu smo izmislili sijaset gluposti kojima cemo se baviti
Cak smo i struke izmislili za to
Ako vec necemo da budemo shupci, onda budimo dosljedni svome kodu postovanja i empatije i ne dirajmo ni povrce, kao zivuce organizme, a ne odmah pod noz samo iz razloga jer nisu u stanju ispustati zvukove
Zivimo na vodi![]()
Kao prvo, nema potrebe da se konzumira tolika kolicina mesa koja se konzumira kod nekih. Uostalom, i nije bas zdravo konzumirati crveno meso puno i cesto. Ali bez obzira na sve to, opet ne vidim potrebu da se jedu mladuncad.
Ja npr nikad nisam htjela da jedem teletinu, niti je jedem. Govedinu da i jesam mesozder. I nisam nikad previse razmisljala o vegeterijanstvu i sl. Ali ako se covjek malo udubi u tu tematiku i istrazi sta i kako, vala doci ce do zakljucka da smo supci zbog konzumacije zivotinja.
Ljudi bez razloga komplikuju toliko toga sto je jako jednostavno
Paralela se moze povuci izmedju toliko toga, to se ne radi, jer je tako lakse oprati hipokriticnu savjest
Sve one koji vriste, treba zaposliti da rade nesto konkretno i to prekovremeno, pa im razne gluposti ne bi ni padale na pamet, a bili bi drustveno korisni
Sve na ovom svijetu ima svoju svrhu i razlog, ali zato smo mi tu da pravimo tragedije od toga on daily basis i pravimo asshole od drugih
Kad smo vec kod konzumiranja
Meso je svakako preporucljivo unositi u organizam, kako bijelo, tako i crveno
A prekomjerno nista nije zdravo niti postoji ijedan vitamin koji se nalaze za overdose
Jedino mucenja nekoga ili necega nisu eticki ispravni postupci, ali takve stvari se nikada nece istrijebiti, kada bi se na glavu izvrnuli, kako u covjecanstvu, tako ni u flora/fauna svijetu, pa ni bezdusno cupanje jadnog kupusa nece prestati

1