Hoću da pitam..
- pink floydd
- Prvi Valentajn foruma

- Reactions: 17029
Re: Hoću da pitam..
Remen vrlo rijetko strada "samostalno", osim ako je baš star. Većinom strada remenica (lezaj remenice), ili španer, ovisno o kojem je autu riječ jer kod nekih se automatski zateze remen pri postavljanju. Posto je novije auto pretpostavljam da je automatski.
Ili neki vanjski faktor kao kod mene pa ga samelje
Ili neki vanjski faktor kao kod mene pa ga samelje
0
Kod mene je lanac, pa kad zimi ujutro prilikom paljenja zazvoni, probudi komšijepink floydd je napisao/la: ↑13 sep 2020, 09:00 Remen vrlo rijetko strada "samostalno", osim ako je baš star. Većinom strada remenica (lezaj remenice), ili španer, ovisno o kojem je autu riječ jer kod nekih se automatski zateze remen pri postavljanju. Posto je novije auto pretpostavljam da je automatski.
Ili neki vanjski faktor kao kod mene pa ga samelje![]()
Ja se prvi put prepao, kontam otišao, kad veli mi majstor “pa i ti bi škripao da se u hladnoći probudiš. Samo vozi” :hohoho
Ti španeri su znali crkavati na nekim VW motorima što su imali lanac. Obično 1,4 motor je stradao, valjda upravo zbog tih španera.
Znam da se ovdje dosta raje žalilo na te motore baš na Škodi Superb, 1,4.
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
- Moonlight
- Menadžerska legenda

- Reactions: 15625
I meni preko telefona dali dijagnozu... Propalo kvacilo.
Ali ja sama popravila
Ali ja sama popravila
1
1
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
Propalo kvačilo?
Sajla ili je cilindar?
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
- Moonlight
- Menadžerska legenda

Izvukla prostirku koja se podvukla pod kvacilo
5
5
Control + Alt + Delete
- pink floydd
- Prvi Valentajn foruma

- Reactions: 17029
pink floydd je napisao/la: ↑13 sep 2020, 08:54 Može se tu svašta desiti, meni je jednom ne znam ni ja kako (jednom u milion slucajeva moguce) odpojila se zica sa kompresora klime i uhvatio je remen alternatora![]()
Ma sutra će na servis i ćao. Meni šta god da majstor kaže ja vjerujem, kad se u ništa osim.medicine ne razumijem
0
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31134
- Moonlight
- Menadžerska legenda

Bordo
3
2
1
1
Control + Alt + Delete
Hahahaha isto mi se desilo samo sa gasom. Nikada nisam imao sa prostirkama problema. I jednom iznajmio auto u Beogradu, krenuo za Tuzlu, uhvatila me noć, kiša i još hipten peripetija usput.
Taman na Majevici uzbrdo, da prešaltam u treću kad auto odjednom “Wrooooooooooooo!” reko šta je sad, otkačim papučicu gasa i polako nastavim. I još vidim na nekom parkingu dva auta, nešto pretovaraju iz gepeka, garant dilaju. Vidim diže se i temperatura motora, puknem grijanje na maksimalu i otvorim prozor.
Kad par dana nakon toga, ono se zakačila prostirka...
1
1
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
- Moonlight
- Menadžerska legenda

Ma ja sam prvo na to pomislila. Ali kontam u ovom autu imaju one zakačke za prostirku I ne pomjera se. A bila u žurbi, zovem brata, kaze propalo ti kvacilo. Ma rekoh nije (jer znam kako je to, prošle god mi se desilo), ja puštam kvacilo, auto krene, ali nema jos malo onog hoda kao inace.
On kaže spremi pare, gotovo ti je.zamantalo mi se. Neki dan akomulator kupila, moram ga na redovni servis...
Ja kasnije u auto kad vidim fkt se pomjerila, ali jedva malo. Izvučem, vratim kvacilo prema gore... Može. Obiđem krug, sve super
On kaže spremi pare, gotovo ti je.zamantalo mi se. Neki dan akomulator kupila, moram ga na redovni servis...
Ja kasnije u auto kad vidim fkt se pomjerila, ali jedva malo. Izvučem, vratim kvacilo prema gore... Može. Obiđem krug, sve super
2
1
1
1
Control + Alt + Delete
Imao moj stari nekog jarana, čovjek bio vozač autobusa, često išao u Njemačku a šminker svjetski. To tenisice, to La Costa majica, ma yebo Borisa Beckera šta je on. Pametuje ovo, pametuje ono.Iskra je napisao/la: ↑13 sep 2020, 10:29pink floydd je napisao/la: ↑13 sep 2020, 08:54 Može se tu svašta desiti, meni je jednom ne znam ni ja kako (jednom u milion slucajeva moguce) odpojila se zica sa kompresora klime i uhvatio je remen alternatora![]()
Ma sutra će na servis i ćao. Meni šta god da majstor kaže ja vjerujem, kad se u ništa osim.medicine ne razumijem![]()
Kod nas u mahali bio jedan komšija mehaničar i stari je često visio kod njega, da mu pomogne a on opet starog volio jer je po prirodi zajebant.
I dolazi taj, kupio novog Stojadina, hvali se nešto, kad njemu stari “De ga ovamo na kanal da vidimo je li sve kako treba”. U to vrijeme se znalo desiti da, ko kupi novu Zastavu, neće sve štimati kako treba, čak i ako bude imao sreće da mu ne fali ni jedan dio.
Elem on fino utjera auto u garažu, stari ode pod kanal i veli “Bogami, trebao bi ti ovaj kardan podmazati. Odvezi ovaj auto u Zastavin servis na Malti (Banjalučkoj) pa neka ti tamo podmažu i dotegnu krst na kardanu”. Kardan je osovina koja se nalazi na autima sa pogonom na zadnje točkove i prolazi dužinom od motora naprijed do zadnje osovine. Stojadin ima pogon na prednje točkove i nema kardan.
Par dana kasnije dolazi neki neki čovjek u tu radnju i veli “Koji je taj zajebant što nam posla onog tenisera sa Stojadinom, jedva se budale riješili, navalio ko budala da mu provjerimo kardan?”
To se plakalo od smijeha.
2
2
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Meni je tako otišlo kvačilo na jednom službenom Volvu i šaltao bez kvačila, nasavjetovao me drug.Moonlight je napisao/la: ↑13 sep 2020, 10:50 Ma ja sam prvo na to pomislila. Ali kontam u ovom autu imaju one zakačke za prostirku I ne pomjera se. A bila u žurbi, zovem brata, kaze propalo ti kvacilo. Ma rekoh nije (jer znam kako je to, prošle god mi se desilo), ja puštam kvacilo, auto krene, ali nema jos malo onog hoda kao inace.
On kaže spremi pare, gotovo ti je.zamantalo mi se. Neki dan akomulator kupila, moram ga na redovni servis...![]()
Ja kasnije u auto kad vidim fkt se pomjerila, ali jedva malo. Izvučem, vratim kvacilo prema gore... Može. Obiđem krug, sve super![]()
“Samo gledaj da nigdje ne staješ”.
Ma imam ti ja avantura sa autima...
1
1
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
- Moonlight
- Menadžerska legenda

Ih meni na semaforu propalo, zalijepilo se za pod. Jos 3 semafora do kuće. Čim kocim ugasi se. Uspijem doći pred zgradu, i tu mu je bio kraj. Neka baterija pregorila jer sam ga prvom vozila, valjda preforsirala. Popravim I prodam.
To mi je bilo baksuzno, svaki mjesec kod majstora.
To mi je bilo baksuzno, svaki mjesec kod majstora.
2
1
1
1
Control + Alt + Delete
Meni nije problem reći da se u neke stvari ne razumijem ali sam.naucila da to i ne treba uvijek reći. Meni tata dogovorio s nekom firmom da mi stave alarm i video nadzor. Kad sam.pogledala.pred račun nekako mi kao laiku baš bilo puno. Zovem.ovog rodjaka. Došao vidio i nazvao lika i mrsnuo ga. 
Našao neke druge ljude koji su mi extra uradili a znatno povoljnije.
Našao neke druge ljude koji su mi extra uradili a znatno povoljnije.
1
1