Enigma je napisao/la: ↑25 dec 2025, 19:46
Ommadawn je napisao/la: ↑26 nov 2025, 08:57
Dobro, necu te zezati. Dabogda ti jedina briga u zivotu bila koji ces auto izabrati.
To sa platnom na krovu (neko to zove i nebo) se manje-vise desava na svakom autu. Ali Jaguar, barem oni stariji modeli, je bas imao tu boljku. Doduse imali su oni i drugih boljki ali nebitno. Ja sam malo manijak sto se tice britanskih auta, stoga halali
Sto se tice malo viseg auta, ja sam gledao novu Hondu CR-V, jer bas volim Honde ali nakon par recenzija - odustao sam od kupovine.
Auta iz Volkswagenove grupacije sam nekada vozio ali vise ne. Za iste pare postoji mnogo bolja alternativa. No dobro, to je samo moje misljenje.
@Ommadawn upravo takvo mišljenje mi treba zašto promijeniti VW jer ja sam npr osoba kojoj je VW najpouzdaniji, pa ako ti nije zahmet obrazloži malo mišljenje i daj mi argumente o mojoj eventualnoj zabludi
Moje mišljenje se zasniva na ličnom iskustvu posjedovanja automobila iz VAG grupacije (Volkswagen i Škoda) plus što sam vozio službena auta (VW, Audi, Škoda, Seat).
Jako loša antikorozivna zaštita - a VW je nekad imao pravo dobru antikorozivnu zaštitu i dobar materijal. Od 2005 pa nadalje - užasno loše. Moje Škode su “cvjetale” a da nisu bile starije od 6-7 godina.
Kuburili su sa lošim DSG mjenjačima, to se kasnije popravilo ali se sjećam da su u to vrijeme išli na to da su više koncentrisani na mušterije koje kupe novo auto nego na one koji kupe polovan a pod garancijom je.
Motori 1,2 i 1,4 su imali loše lance koji su pucali i tako izazvali havariju na motorima. To su kasnije korigovali ali im je trebalo pravo dugo vremena.
Slab odabir materijala što se tiče interijera. Tu ne mislim na one luksuznije opremljene nego ove standardne.
Loša zvučna izolacija.
I uz to previsoka cijena u odnosu na konkurente.
Sjećam se prije nekih 12 godina kada sam htio mijenjati auto, gledao sam tad Passata CC. Svidio mi se onako, izgledao mi baš lijep.
Odem da ga probam i vidim da to zapravo nije ništa bolje nego sestrin Passat koji je bio isto godište.
Sjednem u Hondu Accord koja je bila konkurent - limuzinčina po svim mogućim parametrima.
Odaberem nju.
Moj prvi auto bio je Volkswagen Passat iz 1988. Odličan auto s kojim sam prešao mnogo i koji me služio skoro bezprijekorno. Imao sam samo problem sa ABS-senzorom ali i to se dalo napraviti. Kad sam vidio da moram mijenjati neke potrošne dijelove na njemu, uzimajući u obzir godište i vrijednost na tržištu, riješio sam da ga zamijenim za neko bolje. A i dobro se zarađivalo a ja mlad momak…
Tako da čak i kad treba da dužim auto iz flote koja nam stoji na raspolaganju, VW i Seat su zadnja opcija osim ako baš nema ništa drugo.