sta cu ja reci
imam jednu recenicu spremnu, meni smijesnu naravno
kad i nju zaboravim
Uglavnom da. Ja bih, možda, oduzeo 10% od hvalospjeva.Slažete li se s kritikama, komentarima o filmu i IMDB ocjenom?
Ako film nosi neku simboliku, ja je nisam prepoznao. Što se mene tiče, film je o muzici i vampirima.O čemu je film zapravo?
Atmosfera, ona starinska, južnjačka...Koji aspekt filma vam je najupečatljiviji (npr. gluma, scenarij, muzika)?
Jedan kratak, ali efektan...Koji citat ili stih ste zapamtili (hvala smajlic na inspiraciji)?
Lijepo izvedeno. Vremenska distanca zna fino začiniti filmski doživljaj. Slično je napravljeno u Titanicu, kad ona stara, mnogo godina nakon svega, baci ogrlicu u more.Kako ste shvatili epilog filma?
Možda se moglo malo više poraditi na scenariju. Učiniti dijaloge bar trunkicu zanimljivijim.Da li biste dodali ili oduzeli nešto filmu, npr. više ili manje likova, da traje duže ili kraće, cenzura, drugačija režija i sl.
Mary <3Najseksi lik u filmu:
Ne bih rekao da ima nešto nikad viđeno. Film je lijep splet različitih uticaja. Najviše vuče od From Dusk till Dawn. Možda možemo govoriti o originalnosti u kontekstu načina na koji su brojni posuđeni elementi posloženi?Ima li nešto da je nikad prije viđeno u ovom filmu i kad vas je zadnji put neki film oduševio?
Vrlo dobar.Opšti dojam?
Žestok i krvav okršaj, obojen muzikom, prožet strašću.Ako vam nije mrsko i opis filma u par riječi al' da je efektno![]()
1

Jeste.
Al' se ne zna jesu li uznemiravali ostali svijet.John Cleese je napisao/la: ↑31 mar 2026, 19:28Jeste.
Vampir je obecao bratu (koji mu je tom prilikom i postedio "zivot") da nece uznemiravati rodjaka![]()
1
1
Ovo mi zvuči kao precizno objašnjenje ideje filma, da među vampirima nema diskriminacije.