Mađarska: kraj Orbanove vlasti – pobjeda Magyara
Re: Mađarska: kraj Orbanove vlasti – pobjeda Magyara
Kod mene se kolega cudio kako to da su Rusi poslali covjeka u vasionu a nikada nisu proizveli ni jedan auto da valja.
1
1
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
-
John Cleese
- Moderator

- Reactions: 2265
I to bi bila posljednja uvreda i općenito posljednje što si napisao na ovom forumu. Allahimanet.
1
1
Davno bilo vrijeme.
Konačno neko.
Konačno neko.
1
1
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Ne bi bio nikakav problem voziti Jugu, Stojadina, Fiću i konačno Floridu da su ta auta imala kvalitet i pratila tehnološki razvoj.
Problem je što oni koji su nas ubjeđivali da moramo ta auta kupovati i voziti te samim tim biti i sretni zbog toga, su kupovali i vozili se u mnogo luksuznijim autima.
Nije da su i nama takva auta bila potpuno nedostupna ali su kao prvo koštala duplo više nego na drugim tržištima a naše plate bile daleko manje nego od ovih na Zapadu.
Nego ono hoće da vlada i udara kurcem po glavi svakoga.
Ne možeš jarane. Je li socijalistički sistem? Jeste. Jesmo li svi jednaki? Jesmo.
Eh pa sjedi i ti u Stojadina, Fiću, Jugu ili Floridu pa se vozikaj.
Možda bi Zastava tako i poradila na kvaliteti a država uložila u tehnološki razvoj. Možda bi bolje prošli na stranom tržištu a ne postali predmet ismijavanja.
Problem je što oni koji su nas ubjeđivali da moramo ta auta kupovati i voziti te samim tim biti i sretni zbog toga, su kupovali i vozili se u mnogo luksuznijim autima.
Nije da su i nama takva auta bila potpuno nedostupna ali su kao prvo koštala duplo više nego na drugim tržištima a naše plate bile daleko manje nego od ovih na Zapadu.
Nego ono hoće da vlada i udara kurcem po glavi svakoga.
Ne možeš jarane. Je li socijalistički sistem? Jeste. Jesmo li svi jednaki? Jesmo.
Eh pa sjedi i ti u Stojadina, Fiću, Jugu ili Floridu pa se vozikaj.
Možda bi Zastava tako i poradila na kvaliteti a država uložila u tehnološki razvoj. Možda bi bolje prošli na stranom tržištu a ne postali predmet ismijavanja.
2
2
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
I ovi što sad seru po pitanju bošnjačkog nacionalizma.
Jarane, nisu Bošnjaci (iliti bosanski muslimani kako su se tada zvali) vikali da hoće oružje, crtali mape po neumskim i bugojanskim vilama i vikendicama, niti su usmjeravali topovske cijevi ka Srbiji i Hrvatskoj.
Bošnjački nacionalizam, koliko god se i ja sam grozio istog, je direktna posljedica onog što je započeto u Srbiji odnosno Hrvatskoj a što traje i danas.
Jarane, nisu Bošnjaci (iliti bosanski muslimani kako su se tada zvali) vikali da hoće oružje, crtali mape po neumskim i bugojanskim vilama i vikendicama, niti su usmjeravali topovske cijevi ka Srbiji i Hrvatskoj.
Bošnjački nacionalizam, koliko god se i ja sam grozio istog, je direktna posljedica onog što je započeto u Srbiji odnosno Hrvatskoj a što traje i danas.
3
3
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Pa sta. Nek me spijunira. Zaboli me strina.Šabović Adis je napisao/la: ↑18 apr 2026, 15:58Ne budi smiješna, ne znaš ko ti nad glavom zvrnda i ko te satelitom špijunira, sekunda ti fali da te dronom opali po vugli a ovamo se voze Čironi i SF- devedesetke?
Klasični sindrom papagaja u zlatnom kavezu...
Vise volim da me spijunira dok zivim na zapadu; nego da zivim u Rusiji i da me tamo spijunira. Meni samo nije jasno zasto ni jedan virtuelni forumski rusoljubac do sada nije otisao da zivi u Rusiji.
3
3
Točno to.Ommadawn je napisao/la: ↑18 apr 2026, 15:59 I ovi što sad seru po pitanju bošnjačkog nacionalizma.
0
U čemu je problem?Šabović Adis je napisao/la: ↑18 apr 2026, 17:03Svaka beznačajna sitna boranija ikad.
Vise volim da me spijunira dok zivim na zapadu; nego da zivim u Rusiji i da me tamo spijunira.
Pa jes, na zapadu te špijunira za tvoje dobro a u Rusiji za njegovo. Ima logike.Iz istog razloga iz kojeg i svaki virtuelni behaljubac živi u inostranstvu a ne u beha.Meni samo nije jasno zasto ni jedan virtuelni forumski rusoljubac do sada nije otisao da zivi u Rusiji.![]()
Ideš gdje ti je bolje, ali zašto bi to isključivalo, da i dalje voliš svoju zemlju i ljude?
Nego je žešći mindfuck, kad živiš na zapadu,a svršavaš na diktature i autokrate, no opet ne odlaziš tamo...
Te mi logike ne igraju...
3
3
Ebe im se za tolarom. Ljudi imaju euro.
I ti bi imao ruble da imas muda da se odselis u Rusiju.
I ti bi imao ruble da imas muda da se odselis u Rusiju.
1
1
Pa ja. Zato nije tebe primio.
Pustio te da ga volis iz daleka.
Bizi ba, opaucit cu te lopatom. Rerne mi tvoje, hocu.
0
ŠabovićuŠabović Adis je napisao/la: ↑18 apr 2026, 17:17E, Zmajček, da te ne pitam je li preča Slovenija ili Jugoslavija, znam šta ćeš reći. Pitaću te je li preča Slovenija ili EU? Eto, Orbanu je preča bila Mađarska nego EU, a tebi?
Znaš ono kad nisi mogo bit Slovenac na prvom mjestu, kad si izigravo nacionalistu u Jugoslaviji pa se bunio, kofrčio i izigravo heroja? Morel to proć i u EU - prvo Slovenija? Znaš ono kad vam nije valjo Dinar pa ste stvorili Tolar? Đe vam je Tolar sad? Državne granice? Vojska na njima da ih čuva? Znatel đe vam ulazi uopšte?
Aj pričaj malo o diktaturi i autokratima...
Nemoj trolat, izjest će te bijes.
Vidiš ja sa Jugoslavijom i nemam neki problem, a ponajmanje je uništena iz Slovenije.
Slovenija se samo nije dala više prcati Beogradu, od kojeg su u međuvremenu pobjegli svi.
Znači nije baš isključivo do Slovenije bilo, zar ne?
Najpreči sam jedino ja sebi i moja obitelj.
Da radim, uživam, putujem, te da me ni jedna ideologija ne jebe u zdrav mozak
I da... apsolutno ti može proći Slovenija first, čak dobiješ i poticaj za razvoj infrastrukture, kulture, prepoznatljivosti, ali kad si u zakonskom okviru, na koji si pristao prilikom ulaska u EU.
Nešto se ne mogu sjetiti, da je netko natjeran u istu.
Tvoj drug orban je to dobro znao, no volio je gušiti medijske slobode, odbijanje zajedničkih stavova, blokade svega i svačega, no što je najbolje, madžarima je bilo dosta.
Negdje pročitah znakovit status.
Orban je pao zbog kobasica!
Desetljećima su dolazili hrvati i ostali kupovati kobasice u Hun...zadnjih godina madžari dolaze u hr kupovati kobasice, a i ostalo.
Onda besramno bogaćenje fidesz klike...a na kraju, eto vidiš, tu ima ideologije - kontriraš civilizaciji šurujuči sa autokratom, od Vučića do Putina.
Možeš koliko hoćeš, ne i dokle hoćeš .
A čemu vojska na granicama, pitao bih te?
Kad možeš preko granice cestom, bez da te netko nešto pita?
Jesi ti već bio uopće u EU?
Ili samo neke naučene mantre tjeraš?
2
2
Imamo?Šabović Adis je napisao/la: ↑18 apr 2026, 17:53Šta bolan...ti fakat ne razumiješ šta te pitam?storm je napisao/la: ↑18 apr 2026, 17:38
Šaboviću
Nemoj trolat, izjest će te bijes.
Vidiš ja sa Jugoslavijom i nemam neki problem, a ponajmanje je uništena iz Slovenije.
Slovenija se samo nije dala više prcati Beogradu, od kojeg su u međuvremenu pobjegli svi.
Znači nije baš isključivo do Slovenije bilo, zar ne?
Najpreči sam jedino ja sebi i moja obitelj.
Da radim, uživam, putujem, te da me ni jedna ideologija ne jebe u zdrav mozak
I da... apsolutno ti može proći Slovenija first, čak dobiješ i poticaj za razvoj infrastrukture, kulture, prepoznatljivosti, ali kad si u zakonskom okviru, na koji si pristao prilikom ulaska u EU.
Nešto se ne mogu sjetiti, da je netko natjeran u istu.
Tvoj drug orban je to dobro znao, no volio je gušiti medijske slobode, odbijanje zajedničkih stavova, blokade svega i svačega, no što je najbolje, madžarima je bilo dosta.
Negdje pročitah znakovit status.
Orban je pao zbog kobasica!
Desetljećima su dolazili hrvati i ostali kupovati kobasice u Hun...zadnjih godina madžari dolaze u hr kupovati kobasice, a i ostalo.
Onda besramno bogaćenje fidesz klike...a na kraju, eto vidiš, tu ima ideologije - kontriraš civilizaciji šurujuči sa autokratom, od Vučića do Putina.
Možeš koliko hoćeš, ne i dokle hoćeš .
A čemu vojska na granicama, pitao bih te?
Kad možeš preko granice cestom, bez da te netko nešto pita?
Jesi ti već bio uopće u EU?
Ili samo neke naučene mantre tjeraš?
Gdje ti je Tolar kojim doklazuješ neovisni monetarni i ekonomski sistem? Imate li svoj satelit koji je isključivo u vašim rukama, koji ne može neko u Briselu ili Vašingtonu isljučit kad mu se ne svidi to što radite s njim? Svoj avion? Tenk svoj za koji ne plaćate licencu i koji koristite isključivo za vlastite potrebe? Imate jezik i teritoriju, imate li svoj kalibar? Neki slovenački koji nije ni 7,62 ni 5,56? Imate li hljeba? Jel ga sami proizvodite il ga kupujete od najjeftinijeg ponuđača? Sami ga pravite, a jel imate brašno? Šta, nemate pšenice? I to kupujete? Zar nemate oranica? Nemate?
Ništa onda, jbg, jedite Bugatije. I kolače...![]()
Tipično patnja od kolektivizma i ostali egalitarni sindromi
Imamo sa bratom četiri bagera, pet kombija, daf kamion sa hiab dizalicom i tako te opreme.
Kruh je dobar, vidim policija nosa neke pištolje, vjerujem da nisu prazni saržeri...
Eh sad se sjetih razgovora od neki dan ... jesi čuo za pištolj arex?
Aj malo guglaj.
To što ti nešto ne znaš, ili nije sputnjik trol farma pustila u eter, ne znači da ne postoji....
Okrutno je to
0
- medvjed23
- Administrator
- Reactions: 9065
- Kontakt:
Tema otključana.
Ako hoćete da tako i ostane, napadajte stavove, a ne sagovornike.
Nije bitno da li je sagovornik pametan, nepametan, glup, neglup... Ne okupljamo tim za šahovsku olimpijadu.
Ako hoćete da tako i ostane, napadajte stavove, a ne sagovornike.
Nije bitno da li je sagovornik pametan, nepametan, glup, neglup... Ne okupljamo tim za šahovsku olimpijadu.
0
Ne okupljamo ni tim za fašističku propagandu, pa se upravo to dešava i dozvoljava. Objasnite zašto.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
- medvjed23
- Administrator
- Kontakt:
Pomeo sam šta sam smatrao problematičnim. Ako je ostalo još nešto, prijavite, pa ću pročitati i ponovo procijeniti.
Inače, na radiju sam jednom čuo rečenicu koja mi se usjekla u um: borba između dobra i zla odvija se u svakom vremenu.
Danas je pao Orban i to je dobro. Al sutra će se uzdići neki Tommy Robinson ili Marine Le Pen ili neki treći destruktivac pun predrasuda.
I dobri ljudi nikad neće biti rahat. Al nikad neće biti ni poraženi. Borba, dok je svijeta.
Inače, na radiju sam jednom čuo rečenicu koja mi se usjekla u um: borba između dobra i zla odvija se u svakom vremenu.
Danas je pao Orban i to je dobro. Al sutra će se uzdići neki Tommy Robinson ili Marine Le Pen ili neki treći destruktivac pun predrasuda.
I dobri ljudi nikad neće biti rahat. Al nikad neće biti ni poraženi. Borba, dok je svijeta.
0
To je pomalo i nepristojna relativizacija onog što ovaj jasno i glasno radi svaki dan, čim se dohvati politike. Kad sam se tek vratio, čovjek je bukvalno rekao da su Bošnjaci zaslužili da budu žrtve u ratu.
Tad ga niko nije ni opomenuo. Na svakom normalnom forumu bi bio trajni ban. Ako je takva uređivačka politika, aferim. Ili misliš da na takve i slične upise normalan čovjek može voditi normalnu diskusiju? Bilo kakvu?
Tad ga niko nije ni opomenuo. Na svakom normalnom forumu bi bio trajni ban. Ako je takva uređivačka politika, aferim. Ili misliš da na takve i slične upise normalan čovjek može voditi normalnu diskusiju? Bilo kakvu?
1
1
Tražili smo se po prethodnim životima
- medvjed23
- Administrator
- Kontakt:
Razumijem.
I saam sam na nekim drugim forumima čitao svašta i pito se: kako ovo prolazi, kako niko ne reaguje?
Al onda, kad promijeniš stranu, skontaš da jednostavno nemaš vremena da čitaš svaku temu od do. Ne možeš upratiti sve što je problematično. Pa reaguješ prvenstveno po prijavama.
Prijavljujte šta vam smeta.
E sad, ako bismo mogli malo o Mađarskoj, u pristojnom tonu, u skladu sa pravilima foruma, to bi bilo super.
I saam sam na nekim drugim forumima čitao svašta i pito se: kako ovo prolazi, kako niko ne reaguje?
Al onda, kad promijeniš stranu, skontaš da jednostavno nemaš vremena da čitaš svaku temu od do. Ne možeš upratiti sve što je problematično. Pa reaguješ prvenstveno po prijavama.
Prijavljujte šta vam smeta.
E sad, ako bismo mogli malo o Mađarskoj, u pristojnom tonu, u skladu sa pravilima foruma, to bi bilo super.
0