Kućna smetala - naši ljubimci
Re: Kućna smetala - naši ljubimci
obojica
2
1
1
1
Zivot se desava sada, a ravan stomak nam ne treba da ga zivimo. 
Ljubimci se ne prodaju. Oni se vole I njeguju do kraja njihovog prirodnog zivota.
2
2
Nejestivi ljubimci 
Mada je jestivost rastegnut pojam, neko voli jesti zmije, hrcke, tarantule, ….
Ne znam za slucaj ljubimca ovce ili krave koje je uginulo od starosti
Mada je jestivost rastegnut pojam, neko voli jesti zmije, hrcke, tarantule, ….
Ne znam za slucaj ljubimca ovce ili krave koje je uginulo od starosti
0
Poslao muz sliku.....nase krme naslo sebi novu logu. Tu je nekad bila salata.
5
2
3
3
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Nek to bude vase. Pa vidi bolan kako je lijep na livadi medju poljskim cvijecem.
0
Dobro, prenijet cu svojima da ga ne diraju
Nek mu daju sobu u kuci
Nek mu daju sobu u kuci
1
1
Ne pretjeruj. Njemu je lijepo i u stali. Samo nek ga ne prodaju niti u klaonicu vode.
1
1
Ja sam odlučila da ću uskoro (septembar/oktobar, kad završimo s putovanjima) nabaviti macu. 
Imali smo psa 11 godina, uginuo je prije 2 godine, bio je u dvorištu.
Macu želim u kući da mazim i gnjavim. A kažu i da su dobre za anksiozne.
Ne planiram je puštati vani. Da li mislite da je to ok ili okrutno?
Prijateljica koja ima macu kućnu kaže da osjeća ponekad krivicu, jer kad ode u Bihać gdje joj mama živi maca uživa u prirodi oko kuće i pošandrca od uzbuđenja...
Macu želim u kući da mazim i gnjavim. A kažu i da su dobre za anksiozne.
Prijateljica koja ima macu kućnu kaže da osjeća ponekad krivicu, jer kad ode u Bihać gdje joj mama živi maca uživa u prirodi oko kuće i pošandrca od uzbuđenja...
3
3
Zao mi je za tvog psasikiriki je napisao/la: ↑14 aug 2026, 12:08 Ja sam odlučila da ću uskoro (septembar/oktobar, kad završimo s putovanjima) nabaviti macu.
Macu želim u kući da mazim i gnjavim. A kažu i da su dobre za anksiozne.![]()
A sto se tice mace da bude u kuci, iskreno slobodno neka bude kucna maca, puno ce sigurnija biti. Moja maca prije ove sad je bila iskljucivo kucna macka, nikad je vani nismo pustali. I nista joj nije falilo. Meni su macke iskreno za kuce, previse ima opasnosti van, ne znas hoce li je autu udarit, hoce li je pas napasti itd. Drugo je ako neko ima ogradjeno dvoriste iz kojeg macka ne moze izaci, ali to rijetko ko kod nas ima....
1
1
I ja sam kontala da je sigurno bolje zbog opasnosti, još uvijek ima uličnih pasa okolo itd. A imamo i dvorište ograđeno, pa možda može tu malo biti ponekad.Polaris je napisao/la: ↑14 aug 2026, 12:48Zao mi je za tvog psasikiriki je napisao/la: ↑14 aug 2026, 12:08 Ja sam odlučila da ću uskoro (septembar/oktobar, kad završimo s putovanjima) nabaviti macu.
Macu želim u kući da mazim i gnjavim. A kažu i da su dobre za anksiozne.![]()
A sto se tice mace da bude u kuci, iskreno slobodno neka bude kucna maca, puno ce sigurnija biti. Moja maca prije ove sad je bila iskljucivo kucna macka, nikad je vani nismo pustali. I nista joj nije falilo. Meni su macke iskreno za kuce, previse ima opasnosti van, ne znas hoce li je autu udarit, hoce li je pas napasti itd. Drugo je ako neko ima ogradjeno dvoriste iz kojeg macka ne moze izaci, ali to rijetko ko kod nas ima....
Nego više me muči ta neka "priroda" mace, žao mi da se osjećam kao da je držim u kavezu, ali što kažeš, u kući je svakako sigurnija.
0
oooo sikiriki 
nauci ga/je na putovanja s vama
od malena
odmah ces sebi olaksati
a macku nikakva ograda ne moze zadrzati
moje izlaze a voljela bih da im nikad polje nisam pokazala
samo se sikiram
nauci ga/je na putovanja s vama
od malena
odmah ces sebi olaksati
a macku nikakva ograda ne moze zadrzati
moje izlaze a voljela bih da im nikad polje nisam pokazala
samo se sikiram

1
1
Zivot se desava sada, a ravan stomak nam ne treba da ga zivimo. 
Ma ne bih je vodila sa sobom, može je neko iz porodice pričuvati po par dana, ni psa nismo nikad vodili sa sobom.
E ništa onda od dvorišta, ne treba mi joše sekiracije
kućna i tačka.
E ništa onda od dvorišta, ne treba mi joše sekiracije
2
2