moj kolega je smrsao samo jer je jeo samo kad je bas gladan, al bez zezanja. kaze nekad nije jeo do podne, nekad je jeo u ponoc, ali slusao je svoj organizam. puno tečnosti, hodanje i voće umjesto slatkiša.
3
3
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran
Miss Y. je napisao/la: ↑14 aug 2026, 11:03
moj kolega je smrsao samo jer je jeo samo kad je bas gladan, al bez zezanja. kaze nekad nije jeo do podne, nekad je jeo u ponoc, ali slusao je svoj organizam. puno tečnosti, hodanje i voće umjesto slatkiša.
Ja kad bih jela svaki put kad sam gladna, imala bih 300 kg.
Miss Y. je napisao/la: ↑14 aug 2026, 11:03
rekla sam bas gladna često jedemo iz dosade/usput ili kad mislimo da je vrijeme za obrok, čak i kad nismo gladni.
3
3
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran
rekla sam bas gladna često jedemo iz dosade/usput ili kad mislimo da je vrijeme za obrok, čak i kad nismo gladni.
To je tačno.
Ali kod mene je takav metabolizam oduvijek, svaka 3 sata moram nešto jesti. I nije nikad bio problem do prošle godine, jer sam jela po nešto malo ta svaka 3h.
Ali u međuvremenu mi se pojačao apetit, pa nije više bilo po malo, i slatkiši se pojačali, kasno naveče gladna pred spavanje itd. a ne mogu spavati gladna i tako...