Ja kako sam ostala u drugom stanju nisam jednu jedinu noc u cugu odspavala, ono 8 sati, ma kakvi ni 5-6 sati, budim se svakih 2 sata, nekad i satBobi je napisao/la: ↑01 sep 2026, 08:22 Djeca: 6 do 14 puta dnevno
"Mala djeca mogu mokriti od 8 do 14 puta dnevno, a kod starije djece taj se broj smanjuje na 6 do 12 puta", kaže Abboudi. Ako dijete ima potrebu za češćim mokrenjem, uzrok može biti tjeskoba, unos kofeina koji potiče proizvodnju urina i grčenje mišića mjehura, zatvor ili alergija na određenu hranu. Drugi mogući razlozi su predugo zadržavanje mokraće, malen kapacitet mjehura ili anatomske nepravilnosti.
Tinejdžeri: 4 do 6 puta dnevno
Tinejdžeri u prosjeku mokre četiri do šest puta dnevno, no ta brojka može porasti tijekom puberteta zbog hormonalnih promjena. Abboudi ističe da u većini slučajeva nema razloga za zabrinutost i stanje se stabilizira samo od sebe. Ipak, dodaje da to ponekad može biti i znak ozbiljnijeg problema. Ako se učestalo mokrenje nastavi, mogući uzroci su infekcije mokraćnih puteva, dijabetes, prekomjeran unos kofeina ili, u rijetkim slučajevima, rak mjehura.
Odrasli do 60 godina: 6 do 9 puta dnevno
Za većinu odraslih osoba normalno je mokriti pet do osam puta tijekom dana i jednom noću, ovisno o okolnostima. Abboudi navodi da žene uglavnom mokre češće od muškaraca. Jedno je istraživanje pokazalo da žene to čine u prosjeku 5,6 puta dnevno, a muškarci 4,8 puta.
"Kod žena okidač može biti trudnoća, jer pritisak djeteta na maternicu uzrokuje češću potrebu za mokrenjem i nokturiju, odnosno noćno mokrenje", pojašnjava Abboudi. "Upale mokraćnih puteva također su vrlo česte kod žena i mogu dovesti do veće učestalosti mokrenja."
Hoću da kažem!
Re: Hoću da kažem!
1
1
Hahaha izdrzi još malo…
Sve lagano stanje redovno sto kažu ne daj boze gore
0
Ako nemaš stava onda ti ga stave..
Pluto čep do jutra pa da se naspavasPolaris je napisao/la: ↑01 sep 2026, 16:30Ja kako sam ostala u drugom stanju nisam jednu jedinu noc u cugu odspavala, ono 8 sati, ma kakvi ni 5-6 sati, budim se svakih 2 sata, nekad i satBobi je napisao/la: ↑01 sep 2026, 08:22 Djeca: 6 do 14 puta dnevno
"Mala djeca mogu mokriti od 8 do 14 puta dnevno, a kod starije djece taj se broj smanjuje na 6 do 12 puta", kaže Abboudi. Ako dijete ima potrebu za češćim mokrenjem, uzrok može biti tjeskoba, unos kofeina koji potiče proizvodnju urina i grčenje mišića mjehura, zatvor ili alergija na određenu hranu. Drugi mogući razlozi su predugo zadržavanje mokraće, malen kapacitet mjehura ili anatomske nepravilnosti.
Tinejdžeri: 4 do 6 puta dnevno
Tinejdžeri u prosjeku mokre četiri do šest puta dnevno, no ta brojka može porasti tijekom puberteta zbog hormonalnih promjena. Abboudi ističe da u većini slučajeva nema razloga za zabrinutost i stanje se stabilizira samo od sebe. Ipak, dodaje da to ponekad može biti i znak ozbiljnijeg problema. Ako se učestalo mokrenje nastavi, mogući uzroci su infekcije mokraćnih puteva, dijabetes, prekomjeran unos kofeina ili, u rijetkim slučajevima, rak mjehura.
Odrasli do 60 godina: 6 do 9 puta dnevno
Za većinu odraslih osoba normalno je mokriti pet do osam puta tijekom dana i jednom noću, ovisno o okolnostima. Abboudi navodi da žene uglavnom mokre češće od muškaraca. Jedno je istraživanje pokazalo da žene to čine u prosjeku 5,6 puta dnevno, a muškarci 4,8 puta.
"Kod žena okidač može biti trudnoća, jer pritisak djeteta na maternicu uzrokuje češću potrebu za mokrenjem i nokturiju, odnosno noćno mokrenje", pojašnjava Abboudi. "Upale mokraćnih puteva također su vrlo česte kod žena i mogu dovesti do veće učestalosti mokrenja."![]()
0
Ako nemaš stava onda ti ga stave..
Kazu da su tamno smedje oci rijedje od svijetlo smedjih ociju, a ja bas mislila da je obrnuto
1
1
- medvjed23
- Administrator
- Reactions: 10775
- Kontakt:
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

- Reactions: 10612
Ha što raja kupuju fake Skechers patike na jednoj FB grupi. misle da mogu za 27,90 KM dobiti vrhunski kvalitet. Po džonu i industrijskom ljepilu između bžona i platna je prelila čašu.
1
1
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
sto puta sam danas cula pjesmu skola, skola, mene zove 
hB pa i ovaj dan prodje
hB pa i ovaj dan prodje
1
1
Zivot se desava sada, a ravan stomak nam ne treba da ga zivimo. 
Ja sandale skechers platila 140 KM originalWhiskeyPete je napisao/la: ↑01 sep 2026, 21:38 Ha što raja kupuju fake Skechers patike na jednoj FB grupi. misle da mogu za 27,90 KM dobiti vrhunski kvalitet. Po džonu i industrijskom ljepilu između bžona i platna je prelila čašu.
1
1
Šta je ovo gdje su ranoraniovi?
Dobro jutro
Dobro jutro
1
1
Dragulj ne gubi vrijednost i kad padne u blato, a prašina ostaje prašina i kad se do neba digne
maza negdje na moru
mundzi konacno spava lijepo
ostali ne rane
mundzi konacno spava lijepo
ostali ne rane
0
ihhh
poslije mene kad napisete ne broji se
poslije mene kad napisete ne broji se
0
o izvinjavam se, u pravu si
3
3
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.