Čaj - napitak koji grije i lijeci
- lejlamo
- Komorebi

- Reactions: 13993
Re: Čaj - napitak koji grije i lijeci
Evo ovu sam kutijicu dobila i dosta crnog i cejlon čaja unutra, kojeg ne volim ali piju ukućani.

5
3
2
2
"Treba otimati radost danima što bježe".
- Heidi
- Lemon Addict

- Reactions: 27201
Ceylon Dimbula
Regija Dimbula na Sri Lanki (Ceylon) prostire se na visini od oko 1100-1600 m nadmorske visine.
Za čajeve koji rastu na većim visinama karakteristično je da imaju manje listove, i da sporije rastu zbog nižih temperatura i hladnijih vjetrova, ali isto tako čajevi imaju poseban, istovremeno delikatan i aromatičan karakter.
Dimbula čaj je vjerojatno najpoznatiji od svih cejlonskih čajeva.
Uzgajivači u Dimbuli veliku pažnju posvećuju kvaliteti čaja, više nego samom načinu obrade listića.
Čajevi Dimbule imaju posebnu svježinu i aromu koja ostavlja u ustima osjećaj čistoće nakon što se čaj popije.
Classic Dimbula je fini crni čaj koji možete piti i u jutarnjim i u popodnevnim satima.

1
1
Zeleni čaj je najbolji zimski napitak
Kava i čaj su najpopularnija topla pića. I dok svaki od ovih napitaka ima svoje prednosti, znanstvnici ističu da je zeleni čaj najučinkovitiji i najbolji izbor zimi, a donose nam 3 razloga zbog kojih je zeleni čaj dobro piti zimi.
Mršavljenje
Kod velikog broja ljudi tijekom zime dolazi do nakupljanja suvišnih kilograma. Hladni dani podrazumijevaju unos kaloričnije hrane, a blagdansko doba često uključuje i prejedanje. Zeleni čaj je odlično rješenje jer smanjuje apetit i potiče rad metabolizma, što je prvi korak prema održavanju zdrave tjelesne težine.
Jačanje imuniteta
Istraživanja su pokazala da zeleni čaj ima protuupalna i antivirusna svojstva koja sprječavaju nastanak gripe i prehlade. Ako ćete zeleni čaj piti svaki dan, već nakon šestog dana će se rizik od nastanka gripe i prehlade znatno smanjiti.
Oslobađanje od stresa
Kava velikom broju ljudi predstavlja jutarnji ritual, bez kojega ne mogu. Ipak, prevelika količina kofeina može uzrokovati anksioznost, stres i poteškoće sa spavanjem. Upravo iz tih razloga je zeleni čaj bolji izbor jer sadrži manje kofeina od kave, a istovremeno djeluje umirujuće.
Kava i čaj su najpopularnija topla pića. I dok svaki od ovih napitaka ima svoje prednosti, znanstvnici ističu da je zeleni čaj najučinkovitiji i najbolji izbor zimi, a donose nam 3 razloga zbog kojih je zeleni čaj dobro piti zimi.
Mršavljenje
Kod velikog broja ljudi tijekom zime dolazi do nakupljanja suvišnih kilograma. Hladni dani podrazumijevaju unos kaloričnije hrane, a blagdansko doba često uključuje i prejedanje. Zeleni čaj je odlično rješenje jer smanjuje apetit i potiče rad metabolizma, što je prvi korak prema održavanju zdrave tjelesne težine.
Jačanje imuniteta
Istraživanja su pokazala da zeleni čaj ima protuupalna i antivirusna svojstva koja sprječavaju nastanak gripe i prehlade. Ako ćete zeleni čaj piti svaki dan, već nakon šestog dana će se rizik od nastanka gripe i prehlade znatno smanjiti.
Oslobađanje od stresa
Kava velikom broju ljudi predstavlja jutarnji ritual, bez kojega ne mogu. Ipak, prevelika količina kofeina može uzrokovati anksioznost, stres i poteškoće sa spavanjem. Upravo iz tih razloga je zeleni čaj bolji izbor jer sadrži manje kofeina od kave, a istovremeno djeluje umirujuće.
1
1
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31149
- Heidi
- Lemon Addict

Prva šalica čaja vlaži mi usne i grlo. Druga šalica čaja plaši moju usamljenost, treća prodire u moju neplodnu unutrašnjost ne pronalazeći više od nekoliko pet tisuća svezaka čudnih ideograma. Četvrta šalica izazvala je lagano znojenje - sve loše u životu nestaje mi kroz pore. Petom čašom sam pročišćen, šesta me čaša poziva u carstvo besmrtnika. Sedma šalica - oh, ne mogu dalje piti. Osjećam samo lagani i prohladni vjetrić koji se hvata za moje rukave. Oh, Horaisan, gdje je? Pustite me da plovim i lebdim tamo s ovim divnim vjetrićem.
Lo-Tung
Lo-Tung
1
1
- Heidi
- Lemon Addict

Neki trgovac cajem zellio ustedjeti novac I pakirao je cajno bilje u male svilene vrecice umjesto u skupe metalne limenke koje su bile uobicajene u to vrijeme. Zatim ih je slao kupcima na probu, koji su bili uglsvnom evropljani. Mislili su da vrecicu moraju staviti izravno u vodu I tako je vrecica caja izumljena.
Ponekad je slucaj najbolja ideja.
Ali ne pijem caj iz vrecica.
Danas kadulja.

Ali ne pijem caj iz vrecica.
Danas kadulja.

3
1
2
2
Meni uz doručak Menta. 
2
1
1
1
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

Oj kadulju baš ne volim, ponekad je ubacim sa mentom da ne osjetim gorčinu.
Trenutno pijem majčinu dušicu
Trenutno pijem majčinu dušicu
1
1
"Treba otimati radost danima što bježe".
volim sve cajeve
imam u kuci neznam ni sam koliko vrsti
kad vidim u trgovini finu kutiju,pomirisem...i kupim
pored toga imam i onih sto naberem,raznih trava,voca ....
svaku vece,obavezno,i ljeti....caj je neizostavan prije spavanja
imam u kuci neznam ni sam koliko vrsti
kad vidim u trgovini finu kutiju,pomirisem...i kupim
pored toga imam i onih sto naberem,raznih trava,voca ....
svaku vece,obavezno,i ljeti....caj je neizostavan prije spavanja
0
Menta, majčina dušica, kamilica i zeleni čaj...
Zeleni sam jedno vrijeme pila umjesto kafe, ali od njega dobijem osjećaj da sam gladna...
Čak i kada nisam
Volim i voćne čajeve, oni su mi onako neutralni a osvježavajući...
Zeleni sam jedno vrijeme pila umjesto kafe, ali od njega dobijem osjećaj da sam gladna...
Čak i kada nisam
Volim i voćne čajeve, oni su mi onako neutralni a osvježavajući...
3
3
Zadnja izmjena: Dina, dana/u 08 okt 2020, 21:01, ukupno mijenjano 1 put.
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
- Heidi
- Lemon Addict

Ovo su cajevi koje moja mama meni osusi 
Neven, djetelina, maslacak, zova, zalfija, kantarion itd.
Kad dodjem u Njemacku, prebacim ih u kutije.
Neven, djetelina, maslacak, zova, zalfija, kantarion itd.
Kad dodjem u Njemacku, prebacim ih u kutije.
5
4
1
1
Zadnja izmjena: Heidi, dana/u 08 okt 2020, 19:19, ukupno mijenjano 1 put.
koliko vidim,sad su IN cajevi u refuzi,kupis onako...na vagu
probao sam,izgledaju mi ukusniji,djelotvorniji ..
probao sam,izgledaju mi ukusniji,djelotvorniji ..
0
Ja sam mislila da se žalfija ne pije, nego samo služi za ispiranje i grgljanje 
@Heidi
I ja dobijem od svoje mame, kantarion uvijek imam jer mi je želudac osjetljiv...
@Heidi
I ja dobijem od svoje mame, kantarion uvijek imam jer mi je želudac osjetljiv...
1
1
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
- Heidi
- Lemon Addict

@Dina potkuju nas
za svaki slucaj.
Ja pijem caj od zalfije.
Ja pijem caj od zalfije.
2
2