Upoznavanje partnera i djece
- Moonlight
- Menadžerska legenda

- Reactions: 15629
Upoznavanje partnera i djece
Kada je pravo vrijeme da predstavite svog partnera djeci? Na koji način?
Da li djeca uopste treba da ih upoznaju i provode sa njima vrijeme?
Da li djeca uopste treba da ih upoznaju i provode sa njima vrijeme?
0
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31150
Re: Upoznavanje partnera i djece
ja vala sina ne krijem, cak ga i povedem sa sobom na prvi dejt
7
5
2
2
1811
Pa ja mislim da djeca treba da znaju da roditelji imaju nekog s kim.izlaze. isto tako mislim.da djecu ne treba upoznavati s partnerom s kojim roditelji nisu baš u ozniljnoj vezi.
1
1
tako i ja mislim .. zavisi od starosti djece i ozbiljnosti veze
0
Love like you'll never be hurt
Sing like there's nobody listening
And live like it's heaven on earth
Sing like there's nobody listening
And live like it's heaven on earth
To je zejebano bas, najbolje kad je bas ozbiljna veza, da djeca ne gledaju svako malo neko novi,pa ih zbuni ne znaju sta se desava, a ne mozes ni svakoga pustiti sa njima..
4
4
ALPHA ET OMEGA
U zadnjih sedam godina samo sam jednu partnericu upoznao sa kcerkom, ostale nisu prosle test. 
4
4
koji dio testa ako nije tajna?
0
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

Meni nije problem za dijete, veci mi je problem predstaviti je zeni. 
12
12
Stop askin' me questions, I just wanna feel alive
Until I die!
Until I die!
- Moonlight
- Menadžerska legenda

- Reactions: 15629
Ja nisam nikad nijednog upoznala sa djecom, doduše nije tu bio neki izbor. Moj bivši već drugu sa njima upoznaje, noći tu kad su i oni kod njega. Već su malo zbunjeni...al šta ja tu mogu 
6
1
1
4
1
4
Control + Alt + Delete
Moji prijatelji su to bas zrelo odradili ... oboje imaju po jedan komad djece iz ranijih brakova pa su se prvo zabavljali, i postepeno se priblizavali djeci kao jako dobri prijatelji. Zatim su krenuli sa zajednickim izletima, da se djeca igraju i upoznaju. Zatim je kcerka pitala tatu - A tata zasto ti nju ne zenis, ona je jako dobra prema nama? Na slican nacin se on dopao sinu od buduce zene, kao muskarac u kuci spreman da se nasali i pomogne, postao je idol malome. I onda su krenuli pregovori sa djecom koja su insistirala da oni budu zajedno a oni se kao dvoume ... i na kraju su djeca pobijedila. 
10
8
2
2
- lejlamo
- Komorebi

- Reactions: 13993
zavisi od načina odgoja i komunikacije s djecom.
znaju li zašto roditelji nisu zajedno, je li im objašnjeno da u toku zajedničkog života dvije odrasle osobe mogu spoznati da nisu jedno za drugo, da ne mogu zajedno živjeti, te da se nakon toga nastavljaju njihovi životi normalnim tokom...i emotivni/ljubavni, prijateljski.,...?
kada to shvate, kada im bude jasno da su njihovi roditelji zauvijek njihovi roditelji, ali da njih dvoje ne moraju provesti život zajedno, te da nastavak normalnog i zdravog života uključuje i upoznavanje nekog drugog partnera onda je moguće i upoznati ih sa tom osobom.
važno je stvoriti emotivnu stabilnost. sigurnost djeteta u ljubav i zaštitu od strane roditelja, ali i razumjeti da je roditelju potrebna i ljubav partnera koji ne mora biti njihov roditelj.
sve su to životne, svakodnevne situacije i djeci treba (u zavisnosti od uzrasta prilagoditi način) objasniti i otvoreno govoriti o životu.
znaju li zašto roditelji nisu zajedno, je li im objašnjeno da u toku zajedničkog života dvije odrasle osobe mogu spoznati da nisu jedno za drugo, da ne mogu zajedno živjeti, te da se nakon toga nastavljaju njihovi životi normalnim tokom...i emotivni/ljubavni, prijateljski.,...?
kada to shvate, kada im bude jasno da su njihovi roditelji zauvijek njihovi roditelji, ali da njih dvoje ne moraju provesti život zajedno, te da nastavak normalnog i zdravog života uključuje i upoznavanje nekog drugog partnera onda je moguće i upoznati ih sa tom osobom.
važno je stvoriti emotivnu stabilnost. sigurnost djeteta u ljubav i zaštitu od strane roditelja, ali i razumjeti da je roditelju potrebna i ljubav partnera koji ne mora biti njihov roditelj.
sve su to životne, svakodnevne situacije i djeci treba (u zavisnosti od uzrasta prilagoditi način) objasniti i otvoreno govoriti o životu.
4
3
1
1
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31150
i meni je nekako kao razvedenom covjeku sa sinom iz tog braka prirodnije da trazim zenu koja takodjer ima.dijete iz prethodnog braka 
1
1
1811
Moj mali je isto bio okružen nekim likovima, koje je samo on vidio...
5
4
1
1
Imaginarni prijatelji.. normalna pojava ... I razgovori također sa tim "prijateljima"..
prode taj period samo što kod našeg Hannia, taj period još traje..
6
6