Spinerka je napisao/la: ↑23 aug 2020, 13:10
..ne sjecam se... ali.. mislim da je lakse, ako prvo tijesto umjesash, pa pred kraj dodas orahe..
Ja umjesilaa sve skupa. Evo.pece se.
Misli s da j bolje bilo kad sam.ga trebala u tepsiju...onda dodati?
Vidiš...možda i jeste
..kako si gnjecila tijesto s jezgrama .. vjerujem da moze- sad kad pravim bez glutina hljeb- tecniji je- ide jedan sloj tijesta -pa dodasm sta hocu i na to drugi sloj.... ili kad je vec u tepsiji -dodajem - ubacis u tijesto prstom... valjda je jasno..
Misli s da j bolje bilo kad sam.ga trebala u tepsiju...onda dodati?
Vidiš...možda i jeste
..kako si gnjecila tijesto s jezgrama .. vjerujem da moze- sad kad pravim bez glutina hljeb- tecniji je- ide jedan sloj tijesta -pa dodasm sta hocu i na to drugi sloj.... ili kad je vec u tepsiji -dodajem - ubacis u tijesto prstom... valjda je jasno..
Ja to.kasikom .drvenom, pola bijelo brašno.pola raz, i onako polovice i četvrtine oraha...umjesimse.normalno
Spinerka je napisao/la: ↑23 aug 2020, 13:17
Ja to.kasikom .drvenom, pola bijelo brašno.pola raz, i onako polovice i četvrtine oraha...umjesimse.normalno
blinkonce je napisao/la: ↑23 aug 2020, 13:49
Ja kupujem hljeb, a li bi voljela da znam praviti. Mozda se nekad i nakanim da naucim.
I ja sam nedavno.pocela..pokušaj. nije teško a zabavno je
Pravila sam 2 puta neku slatku pletenicu i svu su rekli da je dobro ispala i onda sam izgubila knjigu u kojoj se nalazio recept za tu pletenicu. Pokusala sam onda opet napraviti isto slaku pletenicu po drugom nekom receptu i nista nije valjala :cek
I ja sam nedavno.pocela..pokušaj. nije teško a zabavno je
Pravila sam 2 puta neku slatku pletenicu i svu su rekli da je dobro ispala i onda sam izgubila knjigu u kojoj se nalazio recept za tu pletenicu. Pokusala sam onda opet napraviti isto slaku pletenicu po drugom nekom receptu i nista nije valjala :cek
Pa to je neminovnost dok se ne ispraksiras. Nekad će uspjeti a nekad ne. Ne zamaraj se.