Kažem skoro sve,a ponekada i sve...carobnjak_N je napisao/la: ↑02 aug 2020, 16:51Cuj, znaci ima i kod vas ceteresnica .
Kazes li ti bas sve svecenku u ispovjedaonici ili nesto ipak presutis ?
Katolička crkva
Re: Katolička crkva
0
Vuk dlaku mijenja,ćud nikada.
Kažeš sve, ne misliš li, nema svrhe ni sjesti u ispovjedaonicu...carobnjak_N je napisao/la: ↑02 aug 2020, 16:51Cuj, znaci ima i kod vas ceteresnica .
A ima ponegdje i kolektivna... Svi zajedno traže oprost, a svako u sebi prizna grijehe... Mada dosta klera to ne priznaje al eto...
0
Ma priznavali, ne priznavali, samo ti kolektivno. Neces valjda da svestenik dobije srcani. Bio bi ti veci grijeh.storm je napisao/la: ↑03 aug 2020, 09:18Kažeš sve, ne misliš li, nema svrhe ni sjesti u ispovjedaonicu...carobnjak_N je napisao/la: ↑02 aug 2020, 16:51
Cuj, znaci ima i kod vas ceteresnica .
A ima ponegdje i kolektivna... Svi zajedno traže oprost, a svako u sebi prizna grijehe... Mada dosta klera to ne priznaje al eto...
1
1
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Joj što ima viceva na tu temu :ha
0
Cuo sam ih i ja silu... sto o hodzama, sto o popovima.
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

- Reactions: 10049
Anegdota sa Stupa: jeste li ikada čuli da je u kapelici nakon sahrane kršćaninu prisutno bilo 12 muslimana, i samo 2 kršćanina: sveštenik i žena preminulog? To vam je živa istina, i sam sam prisustvova istoj.
1
1
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

- Reactions: 10049
Nije baš za zajebancije, pošta mrtvima. To je bio bliski prijatelj moga pijatelja.
0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Hajde bolan...kao da Komsica bas toliko mrze Hrvati. Mnogo Hrvata u SA postuje Komsica.
0
BTW, na PDF o islamuse napisalo poprlicno. Laganini (pa i ostali katolici - ovo ovako kazem, jer ne zelim da p(r)ozivam po pretpostavkama o necijoj religiji.
Dajte doprinos i za ovu temu. Neka pisu oni koji znaju ponesto. Svi cemo mozda nesto nauciti. Ja licno znam Bibliju poprilicno, ali, kada se tice, recimo nekih rituala i obicaja, tu sam mnogo tanji.
Idemo...laganini, kad stignes na sve drugo, mozes i ovdje. Hajd' da te ne moram moliti.
Dajte doprinos i za ovu temu. Neka pisu oni koji znaju ponesto. Svi cemo mozda nesto nauciti. Ja licno znam Bibliju poprilicno, ali, kada se tice, recimo nekih rituala i obicaja, tu sam mnogo tanji.
Idemo...laganini, kad stignes na sve drugo, mozes i ovdje. Hajd' da te ne moram moliti.
0
Mene ne pitaš, jes to ti mene prepisao većFatih je napisao/la: ↑08 aug 2020, 13:46 BTW, na PDF o islamuse napisalo poprlicno. Laganini (pa i ostali katolici - ovo ovako kazem, jer ne zelim da p(r)ozivam po pretpostavkama o necijoj religiji.
Idemo...laganini, kad stignes na sve drugo, mozes i ovdje. Hajd' da te ne moram moliti.![]()
2
2
Ovaj...cuj...nije da sam bas...ma naravno, da trebas i ti pisati. Nekako sam te zaboravio pomenuti, to je sve, "casna pionirska".storm je napisao/la: ↑08 aug 2020, 13:57Mene ne pitaš, jes to ti mene prepisao većFatih je napisao/la: ↑08 aug 2020, 13:46 BTW, na PDF o islamuse napisalo poprlicno. Laganini (pa i ostali katolici - ovo ovako kazem, jer ne zelim da p(r)ozivam po pretpostavkama o necijoj religiji.
Idemo...laganini, kad stignes na sve drugo, mozes i ovdje. Hajd' da te ne moram moliti.![]()
![]()
1
1
Alah je, naravno, Bog – isti onaj Bog kojeg Židovi i kršćani poznaju i štuju. ..jel točno..
1
1
- Spreca
- Perspektivni član

- Reactions: 352
Ima ali sve manje ,jer to smo preuzeli od susjeda i komsija i sa Ialamom nema nikakve veze,mada je to nas stari obicaj ,svakom na volju ko kako hocecarobnjak_N je napisao/la: ↑02 aug 2020, 15:33 Misa zadusnica je vjerovatno isto po formi kao i kod nas kad se uci poglavlje iz Kur'ana za umrle, pa to onda hodza procita petkom i svi vicu amin.
To je obicno 20km .
Ako hoces da ti dodje puno hodza na dzenazu to je 50 km po hodzi , pa se tako i malo pokazuje ugled.
Bilo mu kaze 10 hodza na dzenazi.
Jel kod vas bitno u raji to koliko dodje svecenika na pogreb ? I ima li kakva ceremonija 40 dana nakon pogreba ?
1
1
..ako je tako onda i i kršćanstvo i islam u korijenu od židovske vjere jer mi je to prirodni put kod nas je Isus prorok i od njega ide novi zavjet a muhamed je tumačio Isusove rijeci i pozvan od boga da ih tumači preko kurana..evo laički sam preša početke da bi mogli analizirati..
1
1