Katolička crkva

Vjeroispovijesti, i smisao...
Tokmak
Novi behar
Novi behar
Reactions: 78

Re: Katolička crkva

Post Postao/la Tokmak »

carobnjak_N je napisao/la: 02 aug 2020, 16:51
Tokmak je napisao/la: 02 aug 2020, 16:43

Nije to bitno,više svećenika dođe samo ako je neka važnija ličnost,valjda...
A 40 dana nakon sprovoda obično obitelj plati misu zadušnicu ili u novije vrijeme objavi sjećanje ,čitulju na osmrtnica.ba.
Cuj, znaci ima i kod vas ceteresnica .

Kazes li ti bas sve svecenku u ispovjedaonici ili nesto ipak presutis ?
Kažem skoro sve,a ponekada i sve... :klap
0
Vuk dlaku mijenja,ćud nikada.
storm
Administrator
Reactions: 38012

Post Postao/la storm »

Tokmak je napisao/la: 02 aug 2020, 16:43

Nije to bitno,više svećenika dođe samo ako je neka važnija ličnost,valjda...
A 40 dana nakon sprovoda obično obitelj plati misu zadušnicu ili u novije vrijeme objavi sjećanje ,čitulju na osmrtnica.ba.

Kažeš sve, ne misliš li, nema svrhe ni sjesti u ispovjedaonicu...
A ima ponegdje i kolektivna... Svi zajedno traže oprost, a svako u sebi prizna grijehe... Mada dosta klera to ne priznaje al eto...
0
Fatih
PRObehar
PRObehar
Reactions: 6876

Post Postao/la Fatih »

storm je napisao/la: 03 aug 2020, 09:18

A ima ponegdje i kolektivna... Svi zajedno traže oprost, a svako u sebi prizna grijehe... Mada dosta klera to ne priznaje al eto...
Ma priznavali, ne priznavali, samo ti kolektivno. Neces valjda da svestenik dobije srcani. Bio bi ti veci grijeh. :haha
1
1 slika
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Fatih je napisao/la: 04 aug 2020, 12:57
storm je napisao/la: 03 aug 2020, 09:18

Ma priznavali, ne priznavali, samo ti kolektivno. Neces valjda da svestenik dobije srcani. Bio bi ti veci grijeh. :haha
Joj što ima viceva na tu temu :ha
0
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

storm je napisao/la: 04 aug 2020, 13:00
Fatih je napisao/la: 04 aug 2020, 12:57

Joj što ima viceva na tu temu :ha
Cuo sam ih i ja silu... sto o hodzama, sto o popovima. :D
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 10049

Post Postao/la WhiskeyPete »

Anegdota sa Stupa: jeste li ikada čuli da je u kapelici nakon sahrane kršćaninu prisutno bilo 12 muslimana, i samo 2 kršćanina: sveštenik i žena preminulog? To vam je živa istina, i sam sam prisustvova istoj.
1
1 slika
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1170

Post Postao/la laga-nini »

..zar je komsic umra.. :klanja :klanja
1
1 slika
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 10049

Post Postao/la WhiskeyPete »

Nije baš za zajebancije, pošta mrtvima. To je bio bliski prijatelj moga pijatelja.
0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

laga-nini je napisao/la: 04 aug 2020, 21:29 ..zar je komsic umra.. :klanja :klanja
Hajde bolan...kao da Komsica bas toliko mrze Hrvati. Mnogo Hrvata u SA postuje Komsica.
0
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član

..sva tri..zena mu se ne konta.. :)
0
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

BTW, na PDF o islamuse napisalo poprlicno. Laganini (pa i ostali katolici - ovo ovako kazem, jer ne zelim da p(r)ozivam po pretpostavkama o necijoj religiji.

Dajte doprinos i za ovu temu. Neka pisu oni koji znaju ponesto. Svi cemo mozda nesto nauciti. Ja licno znam Bibliju poprilicno, ali, kada se tice, recimo nekih rituala i obicaja, tu sam mnogo tanji.

Idemo...laganini, kad stignes na sve drugo, mozes i ovdje. Hajd' da te ne moram moliti. :)
0
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član

..mislis razlike između religija..??
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Fatih je napisao/la: 08 aug 2020, 13:46 BTW, na PDF o islamuse napisalo poprlicno. Laganini (pa i ostali katolici - ovo ovako kazem, jer ne zelim da p(r)ozivam po pretpostavkama o necijoj religiji.

Dajte doprinos i za ovu temu. Neka pisu oni koji znaju ponesto. Svi cemo mozda nesto nauciti. Ja licno znam Bibliju poprilicno, ali, kada se tice, recimo nekih rituala i obicaja, tu sam mnogo tanji.

Idemo...laganini, kad stignes na sve drugo, mozes i ovdje. Hajd' da te ne moram moliti. :)
Mene ne pitaš, jes to ti mene prepisao već :valja
2
2 slika
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

storm je napisao/la: 08 aug 2020, 13:57
Fatih je napisao/la: 08 aug 2020, 13:46 BTW, na PDF o islamuse napisalo poprlicno. Laganini (pa i ostali katolici - ovo ovako kazem, jer ne zelim da p(r)ozivam po pretpostavkama o necijoj religiji.

Mene ne pitaš, jes to ti mene prepisao već :valja
Ovaj...cuj...nije da sam bas...ma naravno, da trebas i ti pisati. Nekako sam te zaboravio pomenuti, to je sve, "casna pionirska". :haha
1
1 slika
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član

Alah je, naravno, Bog – isti onaj Bog kojeg Židovi i kršćani poznaju i štuju. ..jel točno..
1
1 slika
Spreca
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 352

Post Postao/la Spreca »

carobnjak_N je napisao/la: 02 aug 2020, 15:33 Misa zadusnica je vjerovatno isto po formi kao i kod nas kad se uci poglavlje iz Kur'ana za umrle, pa to onda hodza procita petkom i svi vicu amin.
To je obicno 20km .

Ako hoces da ti dodje puno hodza na dzenazu to je 50 km po hodzi , pa se tako i malo pokazuje ugled.
Bilo mu kaze 10 hodza na dzenazi.
Jel kod vas bitno u raji to koliko dodje svecenika na pogreb ? I ima li kakva ceremonija 40 dana nakon pogreba ?
Ima ali sve manje ,jer to smo preuzeli od susjeda i komsija i sa Ialamom nema nikakve veze,mada je to nas stari obicaj ,svakom na volju ko kako hoce
1
1 slika
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član

..ako je tako onda i i kršćanstvo i islam u korijenu od židovske vjere jer mi je to prirodni put kod nas je Isus prorok i od njega ide novi zavjet a muhamed je tumačio Isusove rijeci i pozvan od boga da ih tumači preko kurana..evo laički sam preša početke da bi mogli analizirati..
1
1 slika
Odgovori

Natrag na “Religija”