Vase licno misljenje o virusu covid-19

Korona virus danas
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14897

Re: Vase licno misljenje o virusu covid-19

Post Postao/la Socrates »

Strasno.
4
4 slika
Tražili smo se po prethodnim životima
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

:muhadzir
3
3 slika
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber
Reactions: 8651

Post Postao/la R4IN »

779A53F8-DAE7-4138-B06B-FED707F376D9.jpeg
E2C5BBBC-8ADB-4166-A330-CB11790A6E09.jpeg
2
2 slika
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
ALPHA ET OMEGA🔥
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17242

Post Postao/la Ommadawn »

Pa sad, čim vidim ovo “blogspot”, počinjem da sumnjam u vjerodostojnost vijesti.
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
uvijek_kontra
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 6621

Post Postao/la uvijek_kontra »

Za sve koji su do sad umirali - od bilo cega, a bili su pozitivni, razlog smrti je bio covid. Znaci umre od infarkta, umro je od korone. Jer je takav bio dogovor. Javno je receno.

Neki dan vakcinisali gospodju, umrla poslije sest sati. Komisija istrazila - razlog smrti, infarkt. Zamisli ti to. Poslije godinu dana neko da umre i od infarkta. :sok

Are you fucking kiddin me.

Dodajem sliku, troskove ljecenja za razlicite oblike ljecenja pacienata oboljelih od korone.

I to je samo par stvari zbog kojih se ne oglasavam na ovakvim temama jer bi se posvadjala sa najrodjenijim koji upija i vjeruje sve sto mu se plasira. Pun mi q vise i lazi i politike i svega sto se krije iza neceg sto je namjero pusteno.
3
2 slika 1 slika
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber

Post Postao/la R4IN »

uvijek_kontra je napisao/la: 09 jan 2021, 23:07 Za sve koji su do sad umirali - od bilo cega, a bili su pozitivni, razlog smrti je bio covid. Znaci umre od infarkta, umro je od korone. Jer je takav bio dogovor. Javno je receno.

Neki dan vakcinisali gospodju, umrla poslije sest sati. Komisija istrazila - razlog smrti, infarkt. Zamisli ti to. Poslije godinu dana neko da umre i od infarkta. :sok

Are you fucking kiddin me.

Dodajem sliku, troskove ljecenja za razlicite oblike ljecenja pacienata oboljelih od korone.

I to je samo par stvari zbog kojih se ne oglasavam na ovakvim temama jer bi se posvadjala sa najrodjenijim koji upija i vjeruje sve sto mu se plasira. Pun mi q vise i lazi i politike i svega sto se krije iza neceg sto je namjero pusteno.
Ma
Toga ce stalno biti sad..
0
ALPHA ET OMEGA🔥
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber

Post Postao/la R4IN »

Ommadawn je napisao/la: 09 jan 2021, 22:52 Pa sad, čim vidim ovo “blogspot”, počinjem da sumnjam u vjerodostojnost vijesti.
Nista dok ne potvrde americki naucnici.. :oo
0
ALPHA ET OMEGA🔥
uvijek_kontra
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 6621

Post Postao/la uvijek_kontra »

Socrates je napisao/la: 08 jan 2021, 18:52 Da, bila je u medjuvremenu I tvrdnja da nas sve zele pobiti koronom, ali je bila I tvrdnja da korona uopste nije toliko opasna. Which the fuck is it?

I ja tako mogu lupati sta mi padne napamet.
Pa lupaj. Slobodno. Ali kao sto oni ne mogu da dokazu sve sto si naveo, ne mozes ni ti suprotno. Niti ce moci ko skoro.

Umiru ljudi i od raka pa ne vidim da se protestuje sto lijek i dalje nije dostupan. A da, ne postoji. Hrpe i hrpe novca, istrazivanja ali tog lijeka nema. Dodje korona, hop.. evo vam razlicite vrste cjepiva, za samo par mjeseci. Dajte rame, da se zastitite, i oni nesebicni sa sijom iznad glave sto bi, eto, da se vakcinisu da zastite druge pa ce se vakcinisati zbog njih pa sta bude bude, jelte. *smajli koji povraca*

Ljudi umrli od covida, jadni. Nesretna sudbina. Ljudi koji ce umrjeti od vakcinisanja, naci cemo neki drugi razlog ali uglavnom je sve for the better good.

:out

I zar stvarno neko ocekuje da ce javno pisati o posljedicama, umrlima i svemu sto ce se sad desavati? I sto je najgore, vec je pocela diskriminacija i etikiranje ljudi, pa cak i ovdje na forumu. Vi sto cete u korak s vremenom, vi ste super.. a eto, mi ostali majmuni cemo se majmunisati jer smo priglupi i razmisljamo drugacije. Sreca pa se mozemo distancirat od takve stigme. U ovom slucaju, izaci s foruma.

Gadi mi se kad se zivot bilo koga umanjije i vrjednost istog ako je "kolateralna steta" i to se cini prihvatljivo jer, eto, mi cemo ostat zivi zbog toga i njihove zrtve. Sutra nitko nece tim ljudima da zna ime. Ni ko su bili. Ni zasto su umrli. Ali bitno je pricati o tome kao da je nekome zaista stalo.

I'm out.
2
1 slika 1 slika
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber

Post Postao/la R4IN »

uvijek_kontra je napisao/la: 09 jan 2021, 23:28
Socrates je napisao/la: 08 jan 2021, 18:52 Da, bila je u medjuvremenu I tvrdnja da nas sve zele pobiti koronom, ali je bila I tvrdnja da korona uopste nije toliko opasna. Which the fuck is it?

Pa lupaj. Slobodno. Ali kao sto oni ne mogu da dokazu sve sto si naveo, ne mozes ni ti suprotno. Niti ce moci ko skoro.

Umiru ljudi i od raka pa ne vidim da se protestuje sto lijek i dalje nije dostupan. A da, ne postoji. Hrpe i hrpe novca, istrazivanja ali tog lijeka nema. Dodje korona, hop.. evo vam razlicite vrste cjepiva, za samo par mjeseci. Dajte rame, da se zastitite, i oni nesebicni sa sijom iznad glave sto bi, eto, da se vakcinisu da zastite druge pa ce se vakcinisati zbog njih pa sta bude bude, jelte. *smajli koji povraca*

Ljudi umrli od covida, jadni. Nesretna sudbina. Ljudi koji ce umrjeti od vakcinisanja, naci cemo neki drugi razlog ali uglavnom je sve for the better good.

I zar stvarno neko ocekuje da ce javno pisati o posljedicama, umrlima i svemu sto ce se sad desavati? I sto je najgore, vec je pocela diskriminacija i etikiranje ljudi, pa cak i ovdje na forumu. Vi sto cete u korak s vremenom, vi ste super.. a eto, mi ostali majmuni cemo se majmunisati jer smo priglupi i razmisljamo drugacije. Sreca pa se mozemo distancirat od takve stigme. U ovom slucaju, izaci s foruma.

Gadi mi se kad se zivot bilo koga umanjije i vrjednost istog ako je "kolateralna steta" i to se cini prihvatljivo jer, eto, mi cemo ostat zivi zbog toga i njihove zrtve. Sutra nitko nece tim ljudima da zna ime. Ni ko su bili. Ni zasto su umrli. Ali bitno je pricati o tome kao da je nekome zaista stalo.

I'm out.
Ma bice svega, svakakvih ljudi,sirice vise paniku..
Treba ostati hladne glave,ti sto etiketiraju samo pokazuju kakvi su,na njihov obraz...

Da ima dosta lazi i nelogicnosti oko ovoga ima..
Prvo ni jedan virus ovoliko ne opstaje,on mutira ibto vise nisu isti simptomi.. ne moze ovoliko trajati.. kao i pticija ,svinjska,kravlja ,itd .. toga ce biti uvjek.. samonkako si krenuli covjek ce izgubiti normalan zivot...

Lazu za imunitet kad ga prebolis prebolovao si ga..

Kapitalizam,bolesno drustvo..

Truju nas sa svih strana kroz,vazduh,hranu,vodu...
Samo zaprasuju..
0
ALPHA ET OMEGA🔥
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

vakcinacija1.jpg
Da malo.procitamo, usput razbijrmo mit da je ikad iko rekao da ne postoji mogucnost nus pojava i komplikacija

Rizici i nuspojave cjepiva protiv korone

Jesu li cjepiva, koja su brzo razvijena, zaista sigurna? S kojim normalnim reakcijama na cijepljenje moram računati? Koje nuspojave postoje?

Širom svijeta se milioni ljudi nadaju skorom cijepljenju protiv virusa korona. Istodobno su brojni ljudi u nedoumici jer se s jedne strane žele zaštiti od infekcije, s druge strane strahuju od mogućih nuspojava. Oni sumnjaju u to da li je cjepivo dovoljno ispitano, s obzirom da je izuzetno brzo pronađeno i razvijeno. Pitanja koja se postavljaju su: Koje reakcije na cijepljenje su dakle normalne. Koje nuspojave su moguće? Trebam li primiti cjepivo?

Uobičajene reakcije na cijepljenje

Uobičajeno je da se nakon cijepljenja mogu pojaviti određene reakcije: Na mjestu uboda iglom može doći do pojave crvenila, otoka ili bolova. I umor, temperatura, glavobolja i bolovi u tijelu u prva tri dana nakon cijepljenja nisu neuobičajeni. Ove uobičajene reakcije najčešće protiču blago i nestaju nakon nekoliko dana. One pokazuju da cjepivo djeluje, jer ono stimulira imunološki sistem i tijelo stvara antitijela protiv infekta koji je cijepljenjem "simuliran". Sukladno tome se o takvim tipičnim reakcijama izvještava i nakon primanja cjepiva firmi BioNTech-Pfizer, Moderna, AstraZeneca i ruskog Sputnika V.

- pročitajte i ovo: Njemačka: Nada i skepsa na početku vakcinacije

Rijetko ozbiljne nuspojave

Osim tipičnih reakcija na cijepljenje postoje i pojedinačni slučajevi djelomice teških nuspojava nakon cijepljenja, poput alergijskog šoka, o kojima se detaljno izvještava. Ali to su pojedinačni slučajevi. Sveukupno gledano su dozvoljena cjepiva prema mišljenju Europske agencije za lijekove (EMA), Agencije za lijekove SAD-a (FDA) ili Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) sigurna, inače ove ustanove ne bi dale dozvolu za njihovo korištenje.

Neka cjepiva – tzv. mRNA-cjepiva – se pri tome bitno razlikuju od etabliranih vakcina: Ona ne sadrže oslabljene ili ubijene viruse, već samo "uputstvo za upotrebu" jedne komponente patogena COVID-19.

Druga su tzv. vektor cjepiva koja koriste bezopasne adenoviruse (poput virusa prehlade koji zarazi samo šimpanze) kao transportere kako bi se uvukli u Spike-protein SARS-CoV-2 i time izazvali imunološku reakciju.

Treba li se izložiti riziku cijepljenja?

O ovom pitanju mora u konačnici odlučiti svako za sebe. Tu se radi o individualnoj procjeni rizika i prednosti. Da li mi je važnije sebe i druge zaštititi cijepljenjem i ponovo voditi normalan život? Ili su mi rizici tog još uvijek novog cjepiva preveliki?

Svi do sada registrirani rizici i nuspojave su samo trenutna slika stanja proteklih mjeseci – to se mora primijetiti i pored sve euforije zbog brzog razvoja cjepiva. Moguće dugoročne posljedice pojedinačnih cjepiva još nisu poznate. To će vjerojatno biti jasno tek nakon dugoročnih studija koje prate cijepljenje širom svijeta i koje će biti nastavljene i nakon odobrenja za korištenje cjepiva.

Za sada nedostaju informacije o rijetkim, mogućim teškim nuspojavama, kod rijetkih prethodnih bolesti ili kod određenih rizičnih grupa poput alergičara.

Ovakve nuspojave će biti poznate tek nakon cijepljenja brojnih ljudi i duže vremena promatranja. "Postoji zbog toga preostali dio rizika", kaže Christian Bogdan, direktor Instituta za kliničku mikrobiologiju, imunologiju i higijenu Univerzitetske klinike Erlangen. "Koliko je on veliki mora se ispitati u narednim mjesecima i godinama".

Odvagati korist i rizike

Odluka se u osnovi uvijek bazira na odmjeravanju koristi i rizika, kaže Bogdan, koji je i član Stalne komisije za cjepiva (STIKO) Instituta Robert-Koch. On je za agenciju DPA rekao sljedeće: Ako jedan stariji čovjek u slučaju infekcije koronom umire sa vjerojatnošću od 20 posto, a rizik da dobije tešku nuspojavu u slučaju cijepljenja iznosi 1:50.000 ili još manje onda bi trebalo prezeti rizik, kaže on.

S druge strane Bogdan kaže da djecu ne bi cijepio jer je za njih rizik da umru usljede posljedica koronom ravan nuli i u isto vrijeme ispred sebe još uvijek imaju dug život.

I žene koje su trudne ili dojilje se prema njegovom mišljenju, a na osnovu sadašnjih podataka, iz predstrožnosti ne bi trebale cijepiti. S druge strane američka Agencija za zaštitu od bolesti (CDC) ne isključuje cijepljenje trudnica i dojilja nakon liječničke pretrage i savjetovanja.

Alexander Freund
0
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber

Post Postao/la R4IN »

Ma iskra ja im ne vjerujem,ogromne su pare u pitanju veliki biznis.. naravno da ce hvaliti , ljudi su kvarna roba..
0
ALPHA ET OMEGA🔥
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber

Post Postao/la R4IN »

Osamdesete i devedesete godine su bile raj na zemlji m,ovo danas je katastrofa, tolika kontorla ljudi,oduzimanje slobode, pohlepnosti,trcanje za materijalnim, bolesti,patokracija.. oni koji nas vode odjednom su odlicili kako je ljudi previse na ovom planetu..
1
1 slika
ALPHA ET OMEGA🔥
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14897

Post Postao/la Socrates »

uvijek_kontra je napisao/la: 09 jan 2021, 23:28

I'm out.
A sta ja ne mogu da dokazem? Da ljudi umiru od covid-19?

Ja sam licno vidio ljude koji se bore sa ovim virusom, i gledao sam kako ne mogu da udahnu, i bukvalno se guse. Znao sam i neke koji su umrli. Mama mi je imala direktno iskustvo sa vise oboljelih. Sestra vec skoro osam mjeseci radi na proucavanju genetike ovog virusa. Itd.

Umanjivanje necijeg zivota upravo rade oni koji nalaze sve razloge da umanjuju ubilacku prirodu ovog virusa, i koji izmedju vodecih virologa i drugih strucnjaka na svijetu biraju stranu Ace Lukasa i Jelene Karleuse, i slicnih idiota koji ni srednju nisu zavrsili kako treba. Ja na to ne mogu sutiti sve i da hocu.

Sve sto ja znam je da virus ubija, da ima potencijal da zagusi zdravstvene sisteme veoma brzo, i da onda stradaju i oni ciji zivoti ovise od normalnog funkcioniranja tih zdravstvenih sistema. Dakle, ako ne primjenjujemo mjere koje su propisane, manje cijenimo zivote onih koji su u rizicnim skupinama zbog virusa, kao i one kojima zivot zavisi od normalnog funkcioniranja zdravstvenih sistema.

Sto se mene tice, radite sta hocete, ne nosite maske, pravite se da znate sta vam je volja, ne slusajte poruke javnih zdravstvenih radnika, who the hell cares.

Vjerovati u zavjeru u kojoj bi moralo ucestvovati milioni visoko obrazovanih ljudi sirom svijeta je, sto se mene tice, potpuni gubitak razuma. To, naravno, ako vjerujete, da korona ne postoji ili da nije ozbiljna kako je predstavljaju. Dakle, samo naprijed, ne nosite maske, zarazujte druge, naici cete na nekoga koga cete pokositi, pa, eto. Mission Accomplished.

Sto se tice vakcine, i tu vam potpuno dajem za pravo da se ne vakcinisete. Niste rizicna grupa, who the hell cares. Nisam ni ja. Jednom cete biti. Bicu i ja. Red je da sad, na vrijeme, pobijemo sve one koji jesu. :djed Zar ne? I mean, sta imaju zivjeti kojeg vraga vise.

Dakle, ne znam zapravo sta zelite dokazati, i kome. :zbunj

I vi nas etiketirate, mada ja ne znam ni ko smo mi ni ko ste vi.

Niti je prva niti zadnja pandemija na ovom svijetu. Sve na kraju na svoje dodje.

Btw, uspjesni tretmani raka danas nikako nisu izuzeci, nego pravilo. Naravno, treba biti discipliniran i obavljati redovne ljekarske preglede, da bi se na vrijeme otkrilo. Dakle, treba slusati zdravstvene radnike. I oni nekad znaju biti dobronamjerni. U rijetkim pauzama, kad ne ucestvuju u masovnim zavjerama svjetskih razmjera.
6
5 slika 1 slika
Tražili smo se po prethodnim životima
storm
Administrator
Reactions: 38010

Post Postao/la storm »

:best @Socrates

Konačno da svrsishodno mogu iskoristiti ovaj smajli :ok
2
2 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

R4IN je napisao/la: 10 jan 2021, 00:08 Osamdesete i devedesete godine su bile raj na zemlji m,ovo danas je katastrofa, tolika kontorla ljudi,oduzimanje slobode, pohlepnosti,trcanje za materijalnim, bolesti,patokracija.. oni koji nas vode odjednom su odlicili kako je ljudi previse na ovom planetu..
Osamdesete i devedesete su godine koje ja lično a i dobar dio ljudi želimo da zaboravimo. Pogotovo devedesete.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

@Socrates svaka čast!
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

@Socrates mene je tvoj post rastuzio. Zao mi je sto moram citati, uslovno receno opravdavanje misljenja ljudi koji vjeruju u nauku. Antivakseri su toliko glasni, toliko agresivni, ...ne razumijem.

:thanks
1
1 slika
Odgovori

Natrag na “SARS- CoV 2....korona virus”