Američki predsjednik Donald Trump

Geopolitika, države, novi svjetski poredak i zavjere...
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 9939

Re: Američki predsjednik, Joe Biden

Post Postao/la WhiskeyPete »

Hvala, hvala. :respekt
4
4 slika
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31122

Post Postao/la hani_jong_un »

cestitke bajdenu na uguranciji
2
1 slika 1 slika
1811
Desperado
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1721

Post Postao/la Desperado »

Neka se i to više završilo.
3
3 slika
storm
Administrator
Reactions: 38010

Post Postao/la storm »

MarlboroGold je napisao/la: 20 jan 2021, 21:25 Neka se i to više završilo.
Lik je rasturio medijski prostor diljem svijeta :D
Mada ne miriše ovo na kraj trakavice, mislim da će on i dalje hraniti medije, dok ga se konačno ne smjesti gdje mu je mjesto...
1
1 slika
Desperado
Etablirani član
Etablirani član

storm je napisao/la: 20 jan 2021, 21:27
MarlboroGold je napisao/la: 20 jan 2021, 21:25 Neka se i to više završilo.
Mada ne miriše ovo na kraj trakavice, mislim da će on i dalje hraniti medije, dok ga se konačno ne smjesti gdje mu je mjesto...
Makar se republikanci mogu tješiti time što su u Trumpu imali prvog postmodernog predsjednika :oo
0
storm
Administrator
Reactions: 38010

Post Postao/la storm »

MarlboroGold je napisao/la: 20 jan 2021, 21:46
storm je napisao/la: 20 jan 2021, 21:27

Makar se republikanci mogu tješiti time što su u Trumpu imali prvog postmodernog predsjednika :oo
Ako ih to tješi :D
Pa realno su upravo republikanci najveći gubitnici izbora...fino ih je potrošio za svoje ludorije, i trebati će im opako dobar igrač, da ih izvuče i vrati nemali broj birača...plus što je Trump svojim ponašanjem aktivirao i fini broj demokratskih spavača...mada uvijek kažem, i demokrati nemaju nešto u rukavu, kad Biden ode...
Ako se možda Kamala Harris ne ubaci u igru...treba vidjeti, kako će se snaći i koju ulogu već sad preuzeti.
Uglavnom, nek se vala svršilo i to .oo
0
Desperado
Etablirani član
Etablirani član

storm je napisao/la: 20 jan 2021, 21:52
MarlboroGold je napisao/la: 20 jan 2021, 21:46
Ako ih to tješi :D
Pa realno su upravo republikanci najveći gubitnici izbora...fino ih je potrošio za svoje ludorije, i trebati će im opako dobar igrač, da ih izvuče i vrati nemali broj birača...plus što je Trump svojim ponašanjem aktivirao i fini broj demokratskih spavača...mada uvijek kažem, i demokrati nemaju nešto u rukavu, kad Biden ode...
Ako se možda Kamala Harris ne ubaci u igru...treba vidjeti, kako će se snaći i koju ulogu već sad preuzeti.
Uglavnom, nek se vala svršilo i to .oo
Ja do sad nisam vidio američkog predsjednika kao Trumpa, a koji se toliko bavio interpretacijama svega onoga za šta su ga teretili uz odbacivanje svih činjenica i uz konstantnu kuknjavu i populizam pretežno putem twittera. Razlog zašto je ipak dobio toliko glasova spram ostalih republikanskih kandidata u prošlosti ne leži u njegovoj zasluzi (kako to mnogi predstavljaju), već o inatu republikanaca prema demokratama i agresivnim ideološkim pokretima koji su se okupili oko njih i taj razdor je jači nego ikad prije ili bar zadnjih 20 godina. Trump je svojim mandatom i ponašanjem samo intenzivirao taj razdor. Koliko je probudio demokrate spavače toliko su demokrate svojim reakcijama probudili republikanske spavače... nešto poput chain reaction. Ipak nije imao dovoljan broj glasova. Iskreno mislim da bi u ovom vremenu i Bush dobio jednak broj glasova ako ne i više.

Bar ja mislim da je u ovim trenucima Americi potrebno malo više free thinking zasnovan na zdravoj i racionalnoj jezgri, a ne da ljude po defaultu etiketiraju pripadnicima nekih grupa jer se ne slažu sa njihovim mišljenjima i činjenicama i ovo je veoma čest slučaj kod onih koji upravo zagovaraju politike identiteta. Ono što je Trump radio sa odbacivanjem činjenica se često može vidjeti i kod onih demokrata koji su ostrašćeni određenim ideologijama. Prelako se koriste termini rasista, ksenofob itd. i na bazi toga se osoba s druge strane često po defaultu diskredituje odmah u startu. Ne cvjetaju ruže ni na strani demokrata sa agresivnom politikom identiteta, cancel kulturom koja predstavlja i jedan vid cenzure koja je karakteristična za totalitarne sisteme i komunizam, a zna se da je za Amerikance pogotovo komunizam the big bad - naročito za republikance.

Biden je čovjek od starog kova i vjerujem da će riješiti mnoge probleme i sukobljene strane približiti.
2
2 slika
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict
Reactions: 27201

Post Postao/la Heidi »

:hihi
4
1 slika 3 slika
bagra
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1406

Post Postao/la bagra »

brate puna usta nesto kad kazes:
Dzo Bajden, americki presednik
jelde :) :heidi2
0
moja cura slusa narodnjake slika
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14897

Post Postao/la Socrates »

Ne treba padati u zamku kukanja nekih Republikanaca oko "cancel culture".

Takozvana "cancel culture" je vid prakticiranja slobode izrazavanja i korporacijske odgovornosti. Svi kukaju na korporacije, a kad pokazu odgovornost, onda opet ne valja.

Ako pokusaj napada na legalno izabrani Kongres i pokusaj unistavanja ustavnog poretka zemlje nije dovoljan razlog da korporacije pokazu svoju snagu tako sto ce onima koji su podrzavali i inicirali takve stvari ukinuti svaku podrsku, sta jeste?

Niko nista ne "canceluje" u potpunosti. Milione nacina ima da se izrazi svoje misljenje. Senator Hawley, koji najvise kuka, moze kad hoce izaci pred kamere i kazati tacno ono sto misli. Kao i svi drugi republikanci. Konzervativni mediji cvjetaju u Americi.

A to sto Hawleyju neki nece stampati knjigu, to je samo njihovo korporacijsko pravo. Neka je sam isprinta. Neka sam ulozi u reklamu. Zasto bi neka korporacija bila odgovorna da nekom budaletini koji je imao jasnu nedvosmislenu namjeru da ponisti rezultate legalnih izbora stampa knjigu?

Zasto bi Twitter, kao privatna firma, bila obavezna da pusti Trumpa da bjesomucno laze mjesecima i godinama i tako iskoristi njihovu platformu za izazivanje ustavne krize?
1
1 slika
Tražili smo se po prethodnim životima
Socrates
PRO behar
PRO behar

Problem Amerike nakon ovih izbora je da je dobar dio republikanskih politicara, neki otvoreno, lazima, a neki sutnjom, podrzavalo Trumpa u namjeri da izvrsi drzavni udar u Americi, i napravi banana republiku.

Republikanci sami moraju da se obracunaju sa tim. Imaju priliku sa ovim impeachmentom, da rasciste sa tim. Mnogi od njih, ne znaju ni na kojoj bi stolici sjedili. Ted Cruz, recimo, nece da se odrekne Trumpove baze glasaca, ali, posto ima predsjednicke ambicije, svjestan je valjda i on sam da u trumpovskoj republikanskoj stranci nema sanse za takvo nesto. Nece nikad biti nominovan za predsjednika ispred takve stranke. Prije ce Trump junior biti nominovan.

Mislim, jbt, to je covjek kojeg je Trump napao zato sto je Latino, lagao da mu je otac ucestvovao u ubistvu Kennedija, a onda je iz ciste obijesti rekao i da mu je zena ruzna. I opet, na kraju, Cruz zavrsi kao jedan od glavnih trumpista. Moguce i kao saucesnik napada na Kongres.

Neko mu treba reci da nikad nece biti predsjednicki kandidat, jer je to jednostavno nemoguce. Mozda ce onda poceti primjenjivati neke principe u politici.

Ted Cruz je, otprilike, presjek problema danasnje Republikanske Stranke. Vecina njih se ne zeli odreci Trumpove baze glasaca, ali moraju biti svjesni i da su njegove zrtve, ili bivse ili buduce. Mike Pence je dobro naucio tu lekciju, jer, iako najodaniji Trumpu, na kraju mu je zbog njega zivot bio u opasnosti.
0
Socrates
PRO behar
PRO behar

Bidenova duznost nije da gubi vrijeme sa takvim glupostima. Raditi sa svakim, ali ovakve sizofrene odnose u Republikanskoj Stranci on ne moze rjesavati.

Stranka ce ih sama rjesiti ili potonuti u Trumpovo blato.

Ima Biden dovoljno problema u svom glasackom tijelu. Okupio je sve, od umjerenih desnicara, do ekstremne ljevice. Ako pritisak bude jak sa lijevog krila stranke, i on popusti, moze dovesti u pitanje sljedecu kongresnu vecinu. To je vec za dvije godine.

S tim da pitanje Trumpovog impeachmenta, saucesnistva dobrog dijela Republikanske Stranke sa Trumpom, i dovodjenje Amerike pred ustavni kolaps nije pitanje lijevog I desnog, nego pitanje zakona i bezakonja. Tako i treba postupati sa tim.
0
Desperado
Etablirani član
Etablirani član

Republikanci su najviše kivni na cenzuru koja ima veze sa Kinom i njihovim tržištem koje je u fokusu američkih korporacija. Mislim da je upravo Ted Cruz bio najglasniji po pitanju toga. Džaba im sad :ooo
1
1 slika
bagra
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1406

Post Postao/la bagra »

ma sve su ovo samo cirkusanti

jedan je Ronald :oho

slika
1
1 slika
moja cura slusa narodnjake slika
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict
Reactions: 27201

Post Postao/la Heidi »

bagra je napisao/la: 25 jan 2021, 18:49 ma sve su ovo samo cirkusanti
Htjedoh isto napisati.

Kakva vic figura I ovaj Bajden.
Ako taj dozivi I 2022.
1
1 slika
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31122

Post Postao/la hani_jong_un »

bajden je nas deduka, on ce nama da otvori fabrike da svi radimo i ne mislimo glavom 🤗
0
1811
Socrates
PRO behar
PRO behar

Nije se ni kandidirao da bude dozivotni predsjednik.

I sam je rekao da je tranzicioni predsjednik.
0
Odgovori

Natrag na “Svijet”