Mitovi o SFRJ

Mog'o si na klupi spavat'....
MunDzi
PRObehar
PRObehar
Reactions: 10956

Re: Mitovi o SFRJ

Post Postao/la MunDzi »

Nije ti to lijepo. Nisi fer. Na prosloj stranici trazis od njega da prestane vrijedjati, a na ovoj stranici ti njega vrijedjas.
0
Duh
PRObehar
PRObehar
Reactions: 5478

Post Postao/la Duh »

:djed Odgovaranje na provokacije provokacijama često može dovesti do eskalacije sukoba i dodatnog stresa. Ponekad je bolje ostati smiren i racionalan, te naći konstruktivniji način da se odgovori. U zavisnosti od situacije, može biti korisno ignorisati provokacije ili reagovati na način koji ne doprinosi tenziji.
1
1 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17343

Post Postao/la Ommadawn »

MunDzi je napisao/la: 22 dec 2024, 18:09 Nije ti to lijepo. Nisi fer. Na prosloj stranici trazis od njega da prestane vrijedjati, a na ovoj stranici ti njega vrijedjas.
Da.
I?
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Duh
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Duh »

Svi znamo da su raspad Jugoslavije izazvali komunisti.
Uglavnom kroz samu epohu se pricalo o svetosti partije.
Poslije zakletve se obicno radilo o krkanluku, pecenju i kako ce ko kome kresnuti zenu ili ljubavnicu.
Mnogo sukoba, mogo optuzbi za izdaju je dovelo do toga da su : Sloga, Bratstvo, Jedinstvo... u stvari bili nazivi za klubovi i preduzeci.
1
1 slika
MunDzi
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la MunDzi »

Ommadawn je napisao/la: 22 dec 2024, 18:55 Da.
I?
Nista. Nastavi ako ti pase.
0
Pekmeza
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2063

Post Postao/la Pekmeza »

Sebi su gradili Kupare a nama plažu nemžeš peškir od guzve stavit

Kao i svaka vlast komunisti su bili nadasve namazani i manipulativni i to sve pod parolom patriotizma, a ovaca po livadama je bilo dosta
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Pekmeza je napisao/la: 22 dec 2024, 20:14 Sebi su gradili Kupare a nama plažu nemžeš peškir od guzve stavit

Kao i svaka vlast komunisti su bili nadasve namazani i manipulativni i to sve pod parolom patriotizma, a ovaca po livadama je bilo dosta
Svi smo bili jednaki.
Samo što su neki bili malo više jednakiji.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Pekmeza
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Pekmeza »

Šabović Adis je napisao/la: 22 dec 2024, 21:55
Pekmeza je napisao/la: 22 dec 2024, 20:14 Sebi su gradili Kupare a nama plažu nemžeš peškir od guzve stavit

To je naravno krivica livada a ne ovaca, jel tako? :o
Adise lutak, svi te napadaju, samo jos uvijek imas moju podrsku. Zivio Adis !
0
Duh
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Duh »

Pekmeza je napisao/la: 22 dec 2024, 22:38
Šabović Adis je napisao/la: 22 dec 2024, 21:55

To je naravno krivica livada a ne ovaca, jel tako? :o
Mnogi ljudi smatraju da su svi ljudi proizvod svojih okolnosti, iskustava i unutarnje borbe. Saosećanje može biti način da se prepozna ljudska slabost i kompleksnost, a ne samo pojedinačne greške ili postupci. Ovo saosjećanje može doći iz želje da se razumiju uzroci lošeg ponašanja, ili iz želje da se pomogne osobi da se promijeni i pronađe put ka boljem.

U širem smislu, saosjećanje može biti i izraz empatije, gdje ljudi žele olakšati patnje drugih, bez obzira na njihove izbore.
1
1 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Šabović Adis je napisao/la: 22 dec 2024, 21:52
Ommadawn je napisao/la: 22 dec 2024, 17:50 Ti Šaboviću ili si trol ili nisi sasvim psihički stabilan.
Definitivno sa tobom nešto nije u redu.
Trol? A jel vjeruješ i u neka druga mitska bića, poput vještica naprimjer? Vjeruješ u babarogu? E taj sam! :valja

Nego da ja tebe priupitam, štaš ti na ovoj temi a nisi Jugosloven? A? :oo
Znači da ne trebamo otvoriti temu o bivšem DDR-u jer zaboga niti jesmo niti smo bili njeni građani?
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Pekmeza
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Pekmeza »

Duh je napisao/la: 22 dec 2024, 23:05
Pekmeza je napisao/la: 22 dec 2024, 22:38

Mnogi ljudi smatraju da su svi ljudi proizvod svojih okolnosti, iskustava i unutarnje borbe. Saosećanje može biti način da se prepozna ljudska slabost i kompleksnost, a ne samo pojedinačne greške ili postupci. Ovo saosjećanje može doći iz želje da se razumiju uzroci lošeg ponašanja, ili iz želje da se pomogne osobi da se promijeni i pronađe put ka boljem.

U širem smislu, saosjećanje može biti i izraz empatije, gdje ljudi žele olakšati patnje drugih, bez obzira na njihove izbore.
Uzroci loseg ponasanja mogu biti ko zna gdje. Vrijedi nekada i saslusati drugi stranu i naci razumjevanja za to kao i prezentovati svoju stranu i pokazati drugoj osobi da njegova bol i nije samo njegova nego da i drugi ljudi imaju svoje uzroke i svoje sopstvene boli. Moramo malo svi pokusati i vidjeti kako je to i zasto u tudjim cipelama. :cao
0
Zadnja izmjena: Pekmeza, dana/u 22 dec 2024, 23:49, ukupno mijenjano 1 put.
MunDzi
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la MunDzi »

Pekmeza je rjecita. :ok
1
1 slika
storm
Administrator
Reactions: 38019

Post Postao/la storm »

Šabović Adis je napisao/la: 22 dec 2024, 21:50
storm je napisao/la: 22 dec 2024, 17:41

9.maja?
Slavi se deklaracija Roberta Schumanna, koja se smatra temeljem europske unije
Dobro je, ja konto da proslavljate Dan pobjede nad fašizmom, pa da uletim klizeći s pitanjem a koga ste to vi pobijedili devetog maja, matereti? :valja
Bez američke hrane i kamiona, teško bi sovjeti i svoj teritorij oslobodili, a bez btitanaca, kanađana i amerikanaca, ni europa ne bi nikad riješila nacizam i fašizam
Naravno, neću nikad negirati i sovjetski čavao u lijes nacizma, nisam zaslijepljen poput tebe

Jedino bih se osvrnuo na sitnicu koja je prethodila svjetskom ratu, potpisivanje Ribbentrop Molotov pakta, nakon čega su drugarski rasturili Poljsku, gdje se i nije uočavala neka bitna razlika između nacizma i komunizma tj autokrat uvijek voli drugog autokrata

Sad mi je i jasno otkud tvoja fascinacija "trijebljenjem", jer su oba režima zdušno trijebila među svojim nacijama
1
1 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Šabović Adis je napisao/la: 22 dec 2024, 23:49
Ommadawn je napisao/la: 22 dec 2024, 23:24

Znači da ne trebamo otvoriti temu o bivšem DDR-u jer zaboga niti jesmo niti smo bili njeni građani?
Pa ako ti je cilj mlatimuđenje onda otvaraj.
Znaš šta je generalno problem s vama demokratama? To što biste da palamudite u svačije ime, i da vam se to još pika. Ono, dreka stoji s tribina, ofsjad, penal, aut, ovo-ono...ko te bolan šta pita, sjedi i gledaj kad već nisi na terenu. :oo
A vama totalitarcima da upravljate tuđim životima i igrate se mini-bogova.
Zabranite ljudima vjeru da bi stvarali kult ličnosti i idolopoklonstvo sebe.
Jer eto jelo se korijenje, patilo od tifusa, “…gazili hladnu rijeku, jeli koru s drveća” tako da se mora.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Jaka neka pravda…
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Duh
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Duh »

storm je napisao/la: 23 dec 2024, 05:00
Šabović Adis je napisao/la: 22 dec 2024, 21:50

Dobro je, ja konto da proslavljate Dan pobjede nad fašizmom, pa da uletim klizeći s pitanjem a koga ste to vi pobijedili devetog maja, matereti? :valja
Bez američke hrane i kamiona, teško bi sovjeti i svoj teritorij oslobodili, a bez btitanaca, kanađana i amerikanaca, ni europa ne bi nikad riješila nacizam i fašizam
Naravno, neću nikad negirati i sovjetski čavao u lijes nacizma, nisam zaslijepljen poput tebe

Jedino bih se osvrnuo na sitnicu koja je prethodila svjetskom ratu, potpisivanje Ribbentrop Molotov pakta, nakon čega su drugarski rasturili Poljsku, gdje se i nije uočavala neka bitna razlika između nacizma i komunizma tj autokrat uvijek voli drugog autokrata

Sad mi je i jasno otkud tvoja fascinacija "trijebljenjem", jer su oba režima zdušno trijebila među svojim nacijama
Mislim da je vrijeme da se prestanemo ovdje baviti povjesnim, istorijskim i historijskim cinjenicama.

Iznjeli smo cinjenice da Jugoslavija ne postoji.
Proslave pobjeda nad fasizmom su farse, jer fasizam nije nestao.

Fasizam, kao ideologija, jos uvijek postoji iz nekoliko razloga:
1. Politička manipulacija-Neki politicari koriste fasisticke ideje kako bi dobili podrsku, cesto koristeci retoriku koja dijeli drustvo i stvara neprijateljstvo prema odredenim skupinama ili politickim protivnicima.

2. Nestabilnost - U vrijeme ekonomske krize i socijalne nepravde ljudi cesto traze jednostavna rjesenja za slozene probleme, sto moze dovesti do porasta nacionalizma i ekstremizma.

3. Revizionizam i nostalgija - Postoje skupine koje romantiziraju proslost i ideologije koje su bile prisutne u proslim vremenima, sto moze rezultirati ozivljavanjem fasistickih stavova.

Drustvene mreze i internet omogucuju sirenje ekstremnih ideja i povezivanje razlicitih skupina koje dijele slicne stavove, sto moze dovesti do jacanja takvih pokreta.

I tako dalje...i tako dalje.

I sve ovo ne koristi.

U daljoj analizi se mora koristiti-ignorisanje nepodobnih. Pristupiti kao zrtvama.
Razlog -jer er su zrtve komunisticke propagande i njihovog kolektivnog nesvjesnog.
Neuspjeh je zagarantovan istog momenta kada zrtva podje tvrditi strucnjacima-da su oni zrtve.
1
1 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Fasizam nije u kukuruzima i njivama.
Fasizam je pod asfaltom, u blatu nasih predaka.
To je krvna grupa koja svima daje a najlakse se prima kod onog sto se lafo otima.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Odgovori

Natrag na “Bilo jednom u Jugoslaviji”