Mitovi o SFRJ
Re: Mitovi o SFRJ
Nije ti to lijepo. Nisi fer. Na prosloj stranici trazis od njega da prestane vrijedjati, a na ovoj stranici ti njega vrijedjas.
0
1
1
Da.
I?
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Svi znamo da su raspad Jugoslavije izazvali komunisti.
Uglavnom kroz samu epohu se pricalo o svetosti partije.
Poslije zakletve se obicno radilo o krkanluku, pecenju i kako ce ko kome kresnuti zenu ili ljubavnicu.
Mnogo sukoba, mogo optuzbi za izdaju je dovelo do toga da su : Sloga, Bratstvo, Jedinstvo... u stvari bili nazivi za klubovi i preduzeci.
Uglavnom kroz samu epohu se pricalo o svetosti partije.
Poslije zakletve se obicno radilo o krkanluku, pecenju i kako ce ko kome kresnuti zenu ili ljubavnicu.
Mnogo sukoba, mogo optuzbi za izdaju je dovelo do toga da su : Sloga, Bratstvo, Jedinstvo... u stvari bili nazivi za klubovi i preduzeci.
1
1
Sebi su gradili Kupare a nama plažu nemžeš peškir od guzve stavit
Kao i svaka vlast komunisti su bili nadasve namazani i manipulativni i to sve pod parolom patriotizma, a ovaca po livadama je bilo dosta
Kao i svaka vlast komunisti su bili nadasve namazani i manipulativni i to sve pod parolom patriotizma, a ovaca po livadama je bilo dosta
0
Svi smo bili jednaki.
Samo što su neki bili malo više jednakiji.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Adise lutak, svi te napadaju, samo jos uvijek imas moju podrsku. Zivio Adis !
0
Mnogi ljudi smatraju da su svi ljudi proizvod svojih okolnosti, iskustava i unutarnje borbe. Saosećanje može biti način da se prepozna ljudska slabost i kompleksnost, a ne samo pojedinačne greške ili postupci. Ovo saosjećanje može doći iz želje da se razumiju uzroci lošeg ponašanja, ili iz želje da se pomogne osobi da se promijeni i pronađe put ka boljem.
U širem smislu, saosjećanje može biti i izraz empatije, gdje ljudi žele olakšati patnje drugih, bez obzira na njihove izbore.
1
1
Znači da ne trebamo otvoriti temu o bivšem DDR-u jer zaboga niti jesmo niti smo bili njeni građani?Šabović Adis je napisao/la: ↑22 dec 2024, 21:52Trol? A jel vjeruješ i u neka druga mitska bića, poput vještica naprimjer? Vjeruješ u babarogu? E taj sam!
Nego da ja tebe priupitam, štaš ti na ovoj temi a nisi Jugosloven? A?![]()
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Uzroci loseg ponasanja mogu biti ko zna gdje. Vrijedi nekada i saslusati drugi stranu i naci razumjevanja za to kao i prezentovati svoju stranu i pokazati drugoj osobi da njegova bol i nije samo njegova nego da i drugi ljudi imaju svoje uzroke i svoje sopstvene boli. Moramo malo svi pokusati i vidjeti kako je to i zasto u tudjim cipelama.Duh je napisao/la: ↑22 dec 2024, 23:05Mnogi ljudi smatraju da su svi ljudi proizvod svojih okolnosti, iskustava i unutarnje borbe. Saosećanje može biti način da se prepozna ljudska slabost i kompleksnost, a ne samo pojedinačne greške ili postupci. Ovo saosjećanje može doći iz želje da se razumiju uzroci lošeg ponašanja, ili iz želje da se pomogne osobi da se promijeni i pronađe put ka boljem.
U širem smislu, saosjećanje može biti i izraz empatije, gdje ljudi žele olakšati patnje drugih, bez obzira na njihove izbore.
0
Zadnja izmjena: Pekmeza, dana/u 22 dec 2024, 23:49, ukupno mijenjano 1 put.
Bez američke hrane i kamiona, teško bi sovjeti i svoj teritorij oslobodili, a bez btitanaca, kanađana i amerikanaca, ni europa ne bi nikad riješila nacizam i fašizamŠabović Adis je napisao/la: ↑22 dec 2024, 21:50Dobro je, ja konto da proslavljate Dan pobjede nad fašizmom, pa da uletim klizeći s pitanjem a koga ste to vi pobijedili devetog maja, matereti?![]()
Naravno, neću nikad negirati i sovjetski čavao u lijes nacizma, nisam zaslijepljen poput tebe
Jedino bih se osvrnuo na sitnicu koja je prethodila svjetskom ratu, potpisivanje Ribbentrop Molotov pakta, nakon čega su drugarski rasturili Poljsku, gdje se i nije uočavala neka bitna razlika između nacizma i komunizma tj autokrat uvijek voli drugog autokrata
Sad mi je i jasno otkud tvoja fascinacija "trijebljenjem", jer su oba režima zdušno trijebila među svojim nacijama
1
1
A vama totalitarcima da upravljate tuđim životima i igrate se mini-bogova.Šabović Adis je napisao/la: ↑22 dec 2024, 23:49Pa ako ti je cilj mlatimuđenje onda otvaraj.
Znaš šta je generalno problem s vama demokratama? To što biste da palamudite u svačije ime, i da vam se to još pika. Ono, dreka stoji s tribina, ofsjad, penal, aut, ovo-ono...ko te bolan šta pita, sjedi i gledaj kad već nisi na terenu.![]()
Zabranite ljudima vjeru da bi stvarali kult ličnosti i idolopoklonstvo sebe.
Jer eto jelo se korijenje, patilo od tifusa, “…gazili hladnu rijeku, jeli koru s drveća” tako da se mora.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Jaka neka pravda…
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Mislim da je vrijeme da se prestanemo ovdje baviti povjesnim, istorijskim i historijskim cinjenicama.storm je napisao/la: ↑23 dec 2024, 05:00Bez američke hrane i kamiona, teško bi sovjeti i svoj teritorij oslobodili, a bez btitanaca, kanađana i amerikanaca, ni europa ne bi nikad riješila nacizam i fašizamŠabović Adis je napisao/la: ↑22 dec 2024, 21:50
Dobro je, ja konto da proslavljate Dan pobjede nad fašizmom, pa da uletim klizeći s pitanjem a koga ste to vi pobijedili devetog maja, matereti?![]()
Naravno, neću nikad negirati i sovjetski čavao u lijes nacizma, nisam zaslijepljen poput tebe
Jedino bih se osvrnuo na sitnicu koja je prethodila svjetskom ratu, potpisivanje Ribbentrop Molotov pakta, nakon čega su drugarski rasturili Poljsku, gdje se i nije uočavala neka bitna razlika između nacizma i komunizma tj autokrat uvijek voli drugog autokrata
Sad mi je i jasno otkud tvoja fascinacija "trijebljenjem", jer su oba režima zdušno trijebila među svojim nacijama
Iznjeli smo cinjenice da Jugoslavija ne postoji.
Proslave pobjeda nad fasizmom su farse, jer fasizam nije nestao.
Fasizam, kao ideologija, jos uvijek postoji iz nekoliko razloga:
1. Politička manipulacija-Neki politicari koriste fasisticke ideje kako bi dobili podrsku, cesto koristeci retoriku koja dijeli drustvo i stvara neprijateljstvo prema odredenim skupinama ili politickim protivnicima.
2. Nestabilnost - U vrijeme ekonomske krize i socijalne nepravde ljudi cesto traze jednostavna rjesenja za slozene probleme, sto moze dovesti do porasta nacionalizma i ekstremizma.
3. Revizionizam i nostalgija - Postoje skupine koje romantiziraju proslost i ideologije koje su bile prisutne u proslim vremenima, sto moze rezultirati ozivljavanjem fasistickih stavova.
Drustvene mreze i internet omogucuju sirenje ekstremnih ideja i povezivanje razlicitih skupina koje dijele slicne stavove, sto moze dovesti do jacanja takvih pokreta.
I tako dalje...i tako dalje.
I sve ovo ne koristi.
U daljoj analizi se mora koristiti-ignorisanje nepodobnih. Pristupiti kao zrtvama.
Razlog -jer er su zrtve komunisticke propagande i njihovog kolektivnog nesvjesnog.
Neuspjeh je zagarantovan istog momenta kada zrtva podje tvrditi strucnjacima-da su oni zrtve.
1
1
Fasizam nije u kukuruzima i njivama.
Fasizam je pod asfaltom, u blatu nasih predaka.
To je krvna grupa koja svima daje a najlakse se prima kod onog sto se lafo otima.
Fasizam je pod asfaltom, u blatu nasih predaka.
To je krvna grupa koja svima daje a najlakse se prima kod onog sto se lafo otima.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem