Koliko brakovi/veze mijenjaju ljude?

Ona-on, ona- ona, on- on, i tome slično...
medvjed23
Administrator
Reactions: 10285
Kontakt:

Koliko brakovi/veze mijenjaju ljude?

Post Postao/la medvjed23 »

Jesi li se ti, zbog svojih veza, mijenjao/mijenjala? Znaš li nekoga ko jeste? Kako gledaš na takve promjene? Sa odobravanjem? Ili ne?
1
1 slika
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31152

Re: O čemu trenutno razmišljate

Post Postao/la hani_jong_un »

bio sam sad s drugom prvi put na kafi kako se ozenio, sa zenom je doso na kafu. cijelu vece smo pricali o ozbiljnim temama, nije bilo glupiranja ko prije. i eto razmisljam kako se stvari tako brzo promijene, i kako cu morat prekrizit jos jednog jarana 🙁
3
1 slika 2 slika
1811
smajlic
Administrator
Reactions: 47921

Post Postao/la smajlic »

Hannibal je napisao/la: 19 aug 2025, 00:22 bio sam sad s drugom prvi put na kafi kako se ozenio, sa zenom je doso na kafu. cijelu vece smo pricali o ozbiljnim temama, nije bilo glupiranja ko prije. i eto razmisljam kako se stvari tako brzo promijene, i kako cu morat prekrizit jos jednog jarana 🙁
nemoj
cuvaj ga da imas kad se ozenis
3
2 slika 1 slika
Zivot se desava sada, a ravan stomak nam ne treba da ga zivimo. :sret
Bobi
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 3965
Kontakt:

Post Postao/la Bobi »

Da da, kad se igraju karti u cetvoro da mogu mijenjat timove .
3
2 slika 1 slika
:danny
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks

bgm ja sam veceras vidio da sam daleko od zenidbe, nisam ja jos za ovih prica
3
1 slika 2 slika
1811
exliberal
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 6608

Post Postao/la exliberal »

Hannibal je napisao/la: 19 aug 2025, 00:22 bio sam sad s drugom prvi put na kafi kako se ozenio, sa zenom je doso na kafu. cijelu vece smo pricali o ozbiljnim temama, nije bilo glupiranja ko prije. i eto razmisljam kako se stvari tako brzo promijene, i kako cu morat prekrizit jos jednog jarana 🙁
Ma kad je ckapi....nikad mi nije bilo jasno kako se preko noci tako uozbilje pa od jednostavne muske zajebancije pocnu odjednom ozbiljne price o vrsti plocica za kuhinje . Nije problem pricat i plocicama ali nije niko umro pa odjednom sve ozbiljno. A tek djevojke kad nadju momke ili se udaju...e to je vec posebna tema
1
1 slika
Spock
Moderator
Moderator
Reactions: 741

Post Postao/la Spock »

exliberal je napisao/la: 19 aug 2025, 12:55
Ma kad je ckapi....nikad mi nije bilo jasno kako se preko noci tako uozbilje pa od jednostavne muske zajebancije pocnu odjednom ozbiljne price o vrsti plocica za kuhinje . Nije problem pricat i plocicama ali nije niko umro pa odjednom sve ozbiljno. A tek djevojke kad nadju momke ili se udaju...e to je vec posebna tema
Ovo jeste jako zanimljivo, kako se ljudi odjednom promijene. Ja razumijem da neke promjene dodju prirodno samim tim sto se zivot mijenja, ali neke mi promjene djeluju na silu i isforsirano.
Meni je tu jedan od najboljih primjera kako mnogi odustaju od nekih svojih interesovanja i hobija kad se vjencaju, samo se posvete iskljucivo poslu i kuci, i zanemare sve neke druge stvari koje ih ispunjavaju. Neki odustaju sami od sebe, a neki pod pritiskom partnera, recimo zene cesto imaju problem sa tim kad im muzevi imaju neki hobi na koji trose pare i vrijeme, pa im zvocaju i brane, a oni onda odustaju od toga, prihvate to kao sad su ozenjeni i sad vise to ne mogu.
Sve su to gluposti i pristajanje na stereotipe. Treba covjek biti ono sto jeste, ako partner ne moze da te prihvati takvog onda i nije za tebe.
2
2 slika
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 10396

Post Postao/la WhiskeyPete »

Pa i ti se promijeni, čitaj Šopenhauera.
0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks

Spock je napisao/la: 19 aug 2025, 13:15
exliberal je napisao/la: 19 aug 2025, 12:55

Ovo jeste jako zanimljivo, kako se ljudi odjednom promijene. Ja razumijem da neke promjene dodju prirodno samim tim sto se zivot mijenja, ali neke mi promjene djeluju na silu i isforsirano.
Meni je tu jedan od najboljih primjera kako mnogi odustaju od nekih svojih interesovanja i hobija kad se vjencaju, samo se posvete iskljucivo poslu i kuci, i zanemare sve neke druge stvari koje ih ispunjavaju. Neki odustaju sami od sebe, a neki pod pritiskom partnera, recimo zene cesto imaju problem sa tim kad im muzevi imaju neki hobi na koji trose pare i vrijeme, pa im zvocaju i brane, a oni onda odustaju od toga, prihvate to kao sad su ozenjeni i sad vise to ne mogu.
Sve su to gluposti i pristajanje na stereotipe. Treba covjek biti ono sto jeste, ako partner ne moze da te prihvati takvog onda i nije za tebe.
ima i dosta ovog ckapi sto exliberal rece, moje misljenje. konkretno ovaj momak, moje je godiste, dakle mlad, al bio par godina bez cure i umislio da se nikad nece ozenit. onda nadje ovu curu i pristajo je na sve da bi sacuvo vezu, nije znao rec ne. to je ono da se ozenis pod svaku cijenu.
2
1 slika 1 slika
1811
dmr
Progressed Mars
Progressed Mars
Reactions: 37232

Post Postao/la dmr »

Jbt, na koliko nivoa je to pogresno :caj
0
make your move :damir
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 10396

Post Postao/la WhiskeyPete »

Hobi se ne ostavlja nikada! Makar slamu jeo!
0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Spock
Moderator
Moderator

Post Postao/la Spock »

Hannibal je napisao/la: 19 aug 2025, 22:20
Spock je napisao/la: 19 aug 2025, 13:15

ima i dosta ovog ckapi sto exliberal rece, moje misljenje. konkretno ovaj momak, moje je godiste, dakle mlad, al bio par godina bez cure i umislio da se nikad nece ozenit. onda nadje ovu curu i pristajo je na sve da bi sacuvo vezu, nije znao rec ne. to je ono da se ozenis pod svaku cijenu.
To je to, hoce pod svaku cijenu da gu... hocu reci da se ozeni i pristaje na sve. :oo
Ne valja to nikako i nije svjestan koliko ga taj pristup moze kostati.
1
1 slika
Spock
Moderator
Moderator

Post Postao/la Spock »

Đimšiti je napisao/la: 20 aug 2025, 08:39 Hobi se ne ostavlja nikada! Makar slamu jeo!
:ok Tako je, hobiji bi trebali da budu jedna od najvaznijih stvari u zivotu, koje nas cine onim sto jesmo. U poslu se covjek cesto mora prostituisati, cak i ako radis u struci za koju si se skolovao i koju si zelio, uvijek je tu neko prilagodjavanje trzistu, klijentima, onome sto se trazi. U hobijima mozemo biti ono sto jesmo, ne moramo se nikom prilagodjavati, radimo nesto samo za svoj cejf.
4
4 slika
medvjed23
Administrator
Reactions: 10285
Kontakt:

Re: Koliko brakovi/veze mijenjaju ljude?

Post Postao/la medvjed23 »

Ja sam, nekako, ni tamo ni vamo. Jeste, važno je biti svoj, ne odustajati od života kakav ti prija. Al s druge strane, ako nekog zaista voliš i ako znaš da će određena promjena u tvom životu tom nekom prijati, onda ti ta primjena djeluje poželjno.

Valjda bi trebalo naći neki balans. Mijenjati se, ali do neke razumne mjere. I ostati, u jednom bitnom dijelu, svoj.
1
1 slika
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks

ahaa balans ko u svemu. normalno je da se ne mozes isto ponasat kad si u vezi i kad si slobodan. ako vec hoces da se ponasas isto onda ovako mahnitas ko ja sa 27 godina 😂
1
1 slika
1811
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks

pa i ja bgm kontam da je brak dobar kao privremeno rjesenje, nikako trajno. to ako se oduzi uglavnom donosi probleme
2
1 slika 1 slika
1811
Russki
prince of idiotism
prince of idiotism
Reactions: 25358

Post Postao/la Russki »

Nakon dva braka vam mogu reći..vama muškim.

Nemojte braćo, ne padajte pod naletima zla!
5
1 slika 4 slika
abysmal depths are flooded
Odgovori

Natrag na “Ljubav i veze”