Masovna priznanja Palestine

Geopolitika, države, novi svjetski poredak i zavjere...
grunf
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 1052

Re: Masovna priznanja Palestine

Post Postao/la grunf »

Sarajka je napisao/la: 23 sep 2025, 00:53
Hannibal je napisao/la: 23 sep 2025, 00:51

a ko ce sankcionisat brt, nemoj zezat
Pa postoje medjunarodni sudovi za ovo. Promjena vlasti naravno u USA, ovog majmuna valjda drmne neki mozdani uskoro. A onda ih sve po redu postaviti na optuznice. Za nesprecavanje. A USA za podrsku i pomoc. Bukvalno sufliranje. Ne mislim ja da se sudi USA narodu ili cijeloj Francuskoj.
Promjena vlasti ne znaci apsolutno nista. Americka spoljna politika i dalje ostaje ista.

Pola americkog Kongresa ima izraelski pasos.

Cisto sumnjam da bi njihovi pasosi zavrsili u kanti za smece, da su odsjeli u sarajevskom hotelu Hills.
0
Kako se pise "Ti si idiot"?
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 4747

Post Postao/la Sarajka »

grunf je napisao/la: 23 sep 2025, 15:01
Sarajka je napisao/la: 23 sep 2025, 00:53

Pa postoje medjunarodni sudovi za ovo. Promjena vlasti naravno u USA, ovog majmuna valjda drmne neki mozdani uskoro. A onda ih sve po redu postaviti na optuznice. Za nesprecavanje. A USA za podrsku i pomoc. Bukvalno sufliranje. Ne mislim ja da se sudi USA narodu ili cijeloj Francuskoj.
Promjena vlasti ne znaci apsolutno nista. Americka spoljna politika i dalje ostaje ista.

Pola americkog Kongresa ima izraelski pasos.

Cisto sumnjam da bi njihovi pasosi zavrsili u kanti za smece, da su odsjeli u sarajevskom hotelu Hills.
Postoje stvari Koje de mogu tolerirati i djelomicno, cak i u potpunosti „sanirati“. Ali postoje i stvari i crvena linija. Nije da Zidovi i dosad nisu pravili s..nja. Ali to je sve bilo ispod crvene linije. Ovo sada debelo je preslo sve dosad vidjeno. Zato ja mislim da ce oni na kraju dozvoliti da se na njihovom politickim i vojnom vrhu slome kola. A da ce i USA zrtvovati ove trenutne pulene. Ne moze ovo u Gazi proci tek tako.
0
A sad adio :sara
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

Đimšiti je napisao/la: 23 sep 2025, 14:06 Da samo prekopiram moj skromi utisak sa drugog foruma, jer mi je iznimno frustrirajuće iznova pisati. Uvijek pišem u najkraćoj formi, negdje bi dopunio, ali općenito bolje je da se posavi sub-pitanje.

---------------------------------

Nema mi nikakvog smisla da je Velika Britanija u dobroj namjeri glasala nakon nedavne posjete Hercoga, meni se sve vrti po glavi da je to manje više preinaka ono što je ranije i u Camp Davidu bilo nuđeno da prihvate Palestinci, sa tim da ne bi ništa dobili od nezavisnosti, i dalje bi pristup vanjskom svijetu išlo preko odobrenja iz Tel Aviva, granice bi bile isključivo kontrolisane od strane IDF.a, ka i granični prelazi u Rafi prema Egiptu. Sada bi bilo nemoguće da prihvate nešto manje od toga, to jeste noviju verziju bez zapadne obale, a tada su im bile nuđene separativne zone koje su prije toga planski bije iscjepkane koridorima i naseljima sa isključivom doseljeničkom većinom. I ove prijetnje da će zbog ovih odluka na UN besjedi zapravo brže anektirati zapadnu obalu mi i ima nekog smisla, kasnije bi eventualno pristali na neki kompromis u svoju korist. Ali istorijski gledano, da ovaj put ponude Palestincima "državnost" ne znači da bi Izrael zapravo odustao od ultimativnog mesijanskog cilja, jer i "pristanak" na tu iluzivnu nezavisnost bi mogla biti samo periodična, ili privremena, kao što je to u suštini Djetonski sporazum, primirje bez oružja, sve dok se Izrael iznova vojno ne oporavi i konsoliduje za daljnji nastavak. Izarel je poznat po kršenju dogovora, i ne možete se samo zadovoljiti pristankom uz šrkipu zuba i neki labavi stisak ruke, stvar je da li zaista istinski i bez unutarnjeg kolebanja i sumnje želite da nekome date njegova ljudska prava nazad u ruke. Ja lično u ovakvim uslovima ne bi pristao da sam imao prava da glasam, ali uz detaljno obrazloženje prisutnima i onima koji su napustili sjednicu. Jer, patnja Palestinaca neće prestati volontarnom raspoloženjnu Tel Aviva, već isključivo kroz suočavanje sa vlastitim istorijskim odgovornostima i pravdom, u suprotnom nikada se neće postići željeni cilj.

Problem sa Zidovima je u tome, da i pregaze Gazu i uniste palestince vecinski, oni se nece zaustaviti samo na tome. I opet za koju godinu bice isti ili slican problem. Kao sto kazes oni ne postuju nikakve sporazume, dogovore ili primirja. Jer jednostavno ne postoje konsekvence koje bilo ko poduzima kad izigraju dogovor i nastave genocid i agresiju.
I Slobo ne bi tek tako stao ni u BiH, a kasnije ni na Kosovu da nije bilo „faktora prisile“. Taj faktor u slucaju Zidova nedostaje. Ove svinjarije koje rade trenutno moraju biti kaznjene i zbog buducnosti.
2
2 slika
BeogradjanIN
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1407

Post Postao/la BeogradjanIN »

Sve sto bi kontrolisali NATO-vci bila bi prevara i na strani zlocinaca. Oni sami su pocinili bezbroj zlocina a sada ce da sprovode pravdu. Palestinci su moja braca. I dace Bog da istraju i oslobode se svog tog olosa
0
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 9936

Post Postao/la WhiskeyPete »

Cionistima se ne žuri jer nepokolebljivo računaju na pomoć saveznika, ja vjerujem, a uz to i tvrdim, jedini način da se Izrael defnitivno uspori u velikoj mjeri je uvođenje i doslijedno sprovođenje sankcija. No, nailazimo na druge probleme da oni mogu pod zastavom drugih država tajno uvoziti neophodno kontigent naoružanja. Ako je mjeriti naspravm toga kako ne priznaju odluke međunarodnog krivičnog suda, kao i njihovi saveznici u kriminalu, mjerodavnije je vjerovati da ipak, što je nekako najmrža krajnja nužda, Izraelu treba odgovoriti silom, pošto oni jedino razumiju jezik sile, kao što im je to Iran u nekoliko navrata žestoko isporučio, pa su moljakali saveznike da im priskoče u pomoć... Ono što se još zanemaruje u medijima je to kako se smatra da je Izrael u par navrata koristio američke baze na Kipru za koordinisanje napada na Iran. Naravno, i Britanci su im u zadnjih 2 godine obilato bili od pomoći, tako što su vršili tajne letove iznad pojasa Gaze, zbog prikupljanja informacija, koje su kasnije proslijeđivali Tel Avivu.
1
1 slika
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

Đimšiti je napisao/la: 23 sep 2025, 16:28 Cionistima se ne žuri jer nepokolebljivo računaju na pomoć saveznika, ja vjerujem, a uz to i tvrdim, jedini način da se Izrael defnitivno uspori u velikoj mjeri je uvođenje i doslijedno sprovođenje sankcija. No, nailazimo na druge probleme da oni mogu pod zastavom drugih država tajno uvoziti neophodno kontigent naoružanja. Ako je mjeriti naspravm toga kako ne priznaju odluke međunarodnog krivičnog suda, kao i njihovi saveznici u kriminalu, mjerodavnije je vjerovati da ipak, što je nekako najmrža krajnja nužda, Izraelu treba odgovoriti silom, pošto oni jedino razumiju jezik sile, kao što im je to Iran u nekoliko navrata žestoko isporučio, pa su moljakali saveznike da im priskoče u pomoć... Ono što se još zanemaruje u medijima je to kako se smatra da je Izrael u par navrata koristio američke baze na Kipru za koordinisanje napada na Iran. Naravno, i Britanci su im u zadnjih 2 godine obilato bili od pomoći, tako što su vršili tajne letove iznad pojasa Gaze, zbog prikupljanja informacija, koje su kasnije proslijeđivali Tel Avivu.
Za dosljedno provodjenje sankcija i onaj „faktor prisile“ treba USA. Sve drugo je nazalost bezveze i nesprovedivo. Ova USA pod Donaldom je obicni cirkus s klaunom na celu. Lik govori da je Sedan ratova sprijecio. A pri tome ne moze zapamtiti nazive drzave koje su kao ratovale a on uspostavio mir. Bolesni egomanijak. Tako da ocekivanja id njega takvog su mj nikakva.
0
MunDzi
PRObehar
PRObehar
Reactions: 10245

Post Postao/la MunDzi »

Potpuno nebitno ko je predsjednik USA. Jevreji imaju svoje ljude na svim kljucnim pozicijama, tako da je izraelska politika zasticena od strane USA. A i od ostalih "bitnih" drzava.
1
1 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17112

Post Postao/la Ommadawn »

Problem je sto na Zapadu jaca desnica i to cak ekstremna desnica do te mjere da je rasizam postao skoro normalizovan, sto je uvijek islo u prilog, a pogotovo sada, Izraelu.
Svedska, ako iko, je najbolji primjer toga.
Obit ce se ovo nekome o glavu kad-tad.
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict
Reactions: 27273

Post Postao/la Heidi »

Sve jbn Hollywood.
Ovo samo nuklearka može da riješi.
0
MunDzi
PRObehar
PRObehar
Reactions: 10245

Post Postao/la MunDzi »

Ommadawn je napisao/la: 23 sep 2025, 17:06 Problem je sto na Zapadu jaca desnica i to cak ekstremna desnica do te mjere da je rasizam postao skoro normalizovan, sto je uvijek islo u prilog, a pogotovo sada, Izraelu.
Obit ce se svima nama. Logican slijed dogadjaja. Kad moze fasizam fercerati na zvanicnom drzavnom nivou jedne drzave uz nijemu podrsku ostalih drzava, logika kaze da to daje vjetar u ledja svim desnicarima.
1
1 slika
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31158

Post Postao/la hani_jong_un »

Đimšiti je napisao/la: 23 sep 2025, 14:06 Da samo prekopiram moj skromi utisak sa drugog foruma, jer mi je iznimno frustrirajuće iznova pisati. Uvijek pišem u najkraćoj formi, negdje bi dopunio, ali općenito bolje je da se posavi sub-pitanje.

---------------------------------

Nema mi nikakvog smisla da je Velika Britanija u dobroj namjeri glasala nakon nedavne posjete Hercoga, meni se sve vrti po glavi da je to manje više preinaka ono što je ranije i u Camp Davidu bilo nuđeno da prihvate Palestinci, sa tim da ne bi ništa dobili od nezavisnosti, i dalje bi pristup vanjskom svijetu išlo preko odobrenja iz Tel Aviva, granice bi bile isključivo kontrolisane od strane IDF.a, ka i granični prelazi u Rafi prema Egiptu. Sada bi bilo nemoguće da prihvate nešto manje od toga, to jeste noviju verziju bez zapadne obale, a tada su im bile nuđene separativne zone koje su prije toga planski bije iscjepkane koridorima i naseljima sa isključivom doseljeničkom većinom. I ove prijetnje da će zbog ovih odluka na UN besjedi zapravo brže anektirati zapadnu obalu mi i ima nekog smisla, kasnije bi eventualno pristali na neki kompromis u svoju korist. Ali istorijski gledano, da ovaj put ponude Palestincima "državnost" ne znači da bi Izrael zapravo odustao od ultimativnog mesijanskog cilja, jer i "pristanak" na tu iluzivnu nezavisnost bi mogla biti samo periodična, ili privremena, kao što je to u suštini Djetonski sporazum, primirje bez oružja, sve dok se Izrael iznova vojno ne oporavi i konsoliduje za daljnji nastavak. Izarel je poznat po kršenju dogovora, i ne možete se samo zadovoljiti pristankom uz šrkipu zuba i neki labavi stisak ruke, stvar je da li zaista istinski i bez unutarnjeg kolebanja i sumnje želite da nekome date njegova ljudska prava nazad u ruke. Ja lično u ovakvim uslovima ne bi pristao da sam imao prava da glasam, ali uz detaljno obrazloženje prisutnima i onima koji su napustili sjednicu. Jer, patnja Palestinaca neće prestati volontarnom raspoloženjnu Tel Aviva, već isključivo kroz suočavanje sa vlastitim istorijskim odgovornostima i pravdom, u suprotnom nikada se neće postići željeni cilj.
i treba idf da im kontrolise granice. 1999. godine arafat zove milosevica da proslavi bozic kod njega u palestini, slobo prihvata poziv, ali je morao da sleti na izraelski aerodrom i tad mu cifutski premijer zaprijeti hapsenjem jer je bio pod potjernicom pa sloba ipak ne ide arafatu. inace da je bilo do palestinaca otiso bi. 1999. godine poslije srebrenice, prijedora, sarajeva...
0
1811
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

MunDzi je napisao/la: 23 sep 2025, 17:02 Potpuno nebitno ko je predsjednik USA. Jevreji imaju svoje ljude na svim kljucnim pozicijama, tako da je izraelska politika zasticena od strane USA. A i od ostalih "bitnih" drzava.
Postoje stvari koje ne mozes zastiti, pa da je i u pitanju bliska osoba i clan poridice, ta koja radi takve stvari. A Zidovi su s ovim u Gazi definitivno presli u tu kategorija. Da ne postoji nijedno dovoljno dobro opravdanje i razlog da ih se zastiti. Na kraju to nece moci ni USA. Ne ova pod Donaldom. Nego iduca vjerovatno. Isto je i sa vojnim i politickim vorhom Izraela.
0
BeogradjanIN
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1407

Post Postao/la BeogradjanIN »

Heidi je napisao/la: 23 sep 2025, 17:08 Sve jbn Hollywood.
Ja govorim od samog pocetka da je sve Hollywood i da im nista ne verujem. Televizije te lazu iako zivimo u doba interneta. Svi ti politicari su obicni piuni kojima neko upravlja. I sve sto se desava je unapred napisani scenario. A da li ce im se sve to ostvariti,do naroda je. Nazalost narod je u velikoj meri tupav i veruje u sve sto mu se servira
1
1 slika
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Sarajka »

Ommadawn je napisao/la: 23 sep 2025, 17:06 Problem je sto na Zapadu jaca desnica i to cak ekstremna desnica do te mjere da je rasizam postao skoro normalizovan, sto je uvijek islo u prilog, a pogotovo sada, Izraelu.
Ma ispusili su vec u Gazi odavno i niko sa IQ preko 50 ne vjeruje da oni u Gazi tamane Hamas a ne palestinski civile.
Jednostavno su se zaghebali i ne znaju stati sa unistavanjrm i ubijanjem. Tako da i najveci islamofobi znaju sta se dogadja j Gazi. I da tamo nije borba Zidova i nekih islamskih fanatika.
0
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 9936

Post Postao/la WhiskeyPete »

Možda jeste znali sa AIPAC, no sestrinska podružnica se pojavIla prije 11 godina u EU. Njima se može pripisati dijelom povratak desnice na scenu.Naišao sam na istorijski dokument gdje su cionosti za vrijeme Fuhera pravili dogovore oko preseljenja Židova u Palestinu, iako je dio jevreja bio mišljenja da su dovoljnoj mjeri asimilirani u njemačko društvo, što je Cionistima jako smetalo. Čak su imali stimulacijske grantove od tadašnje Njemačke od preko 5.000 njemačkih maraka, koje su tek mogli podizati nakon migracije na područije tadašnje mandatne Palestine. Ukupan iznos koji je bio izdvojen za taj program prseljenja je bio 3 miliona tadašnjih rajh-maraka.

1
1 slika
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17112

Post Postao/la Ommadawn »

Ovo mi je prije 6-7 godina pricao jedan prijatelj.
1
1 slika
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Šabović Adis
PRObehar
PRObehar
Reactions: 5677

Post Postao/la Šabović Adis »

Heidi je napisao/la: 23 sep 2025, 17:08 Sve jbn Hollywood.
Ja sam to davno reko, al niko nema muda da prvi opali.
0
Ako je jedan bog dobar dva su duplo bolja.
Pod tačku Razno metni: narod treba kenselovat...
Odgovori

Natrag na “Svijet”