United States of America

Geopolitika, države, novi svjetski poredak i zavjere...
Fatih
PRObehar
PRObehar
Reactions: 6876

Re: USA, Donald Trump

Post Postao/la Fatih »

Mehaning je napisao/la: 22 sep 2020, 12:43
Fatih je napisao/la: 22 sep 2020, 10:34 I,@Mehaning, pricamo o mojoj zemlji. Necete vi nama zakone donositi. Eto, rekoh ti, zbog kineza. :D
Kad bi barem "vama" to isto netko rekao... :djed

A za propagandu oružja, Kinez je još i malo... :kava
Svaka cast, dosad najkraci post u kome je mnogo receno u samo jednoj (prvoj recenici)! :cool

A oruzje mi ne diraj, pa makar stavio i Vijetnamca. :stop :crni
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

Trafalgar Law je napisao/la: 22 sep 2020, 11:55 Dobro, utvrdili smo da je to društvo koje dijelom teži da je naoružano do zuba,
Njhov mi strah od Orvelove Amerike dijelom i jeste opravdan,
mada kod njih manje više postoji jedna policijska država, plus ove redneck jedinice patriJota. E njih neka, Bogom su dani...
Bolje upućeni govore o vladaviti elite, oligarhiji,
koja istim patriJotama prodaje oružje. Ali eto, valjda njihovi su, pa makar će novac završiti u američkim džepovima,
a i američkim oružjem se obračunavati" američki", pa šta ima loše u tome?
A i Bog im "dopušta", ako se bukvalno tumači sadržaj Biblije.
I možda nedovoljno razrađen amandman.
Jedino o ovome se i moze pricati. Drugi nacin ne postoji.
1
1 slika
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 10059

Post Postao/la WhiskeyPete »

Fatih je napisao/la: 22 sep 2020, 12:58
Trafalgar Law je napisao/la: 22 sep 2020, 11:55 Dobro, utvrdili smo da je to društvo koje dijelom teži da je naoružano do zuba,
Njhov mi strah od Orvelove Amerike dijelom i jeste opravdan,
mada kod njih manje više postoji jedna policijska država, plus ove redneck jedinice patriJota. E njih neka, Bogom su dani...
Bolje upućeni govore o vladaviti elite, oligarhiji,
koja istim patriJotama prodaje oružje. Ali eto, valjda njihovi su, pa makar će novac završiti u američkim džepovima,
a i američkim oružjem se obračunavati" američki", pa šta ima loše u tome?
A i Bog im "dopušta", ako se bukvalno tumači sadržaj Biblije.
I možda nedovoljno razrađen amandman.
Pročitao si mišljenje onoga suca po pitanju tumačenja Gun Law.a. Sve ti je je jasno, tu najbolje prolaze ovi desno orijentisani proizvođači oružja. Zato je njima Trump glavni poglavica, pa čemu onda tolika uloga senata, a tu nikako ne manjkaj lobist, koji umjesto zjenica imaju simbol dolara...
0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

Trafalgar Law je napisao/la: 22 sep 2020, 15:06
Fatih je napisao/la: 22 sep 2020, 12:58

Pročitao si mišljenje onoga suca po pitanju tumačenja Gun Law.a. Sve ti je je jasno, tu najbolje prolaze ovi desno orijentisani proizvođači oružja. Zato je njima Trump glavni poglavica, pa čemu onda tolika uloga senata, a tu nikako ne manjkaj lobist, koji umjesto zjenica imaju simbol dolara...
To ti je to. Sve se ipak svodi na novac. NRA vrijedi koliko i 1/3 senata, kada se tice uticaja. Tu je ogroman novac u pitanju.

"The Constitution provides that an amendment may be proposed either by the Congress with a two-thirds majority vote in both the House of Representatives and the Senate or by a constitutional convention called for by two-thirds of the State legislatures".

Ovo, naocigled izgleda skoro pa nemoguce postici. Ali da se novac, koliko ga se potrosi u pro-gun" usmjeri u tom smjeru, ne bi dugo proslo do te mogucnosti. Ali, znamo ko tamo ima pare i u cijem je interesu da se sto vise oruzja proda.
1
1 slika
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31149

Post Postao/la hani_jong_un »

zna donald sta valja
FB_IMG_1601138484789.jpg
3
3 slika
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
1811
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict
Reactions: 27201

Post Postao/la Heidi »

Ma oni uce samo Founding Fathers. :D
0
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

Heidi je napisao/la: 26 sep 2020, 18:53 Ma oni uce samo Founding Fathers. :D
A i to, neki misle da je Nixon jedan od njih. :oo
0
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14899

Post Postao/la Socrates »

Veceras je prva od tri predsjednicke debate Biden vs Trump.

Trump je u defanzivi jer je New York Times objavio clanak da nije platio nikakav porez na zaradu u deset od posljednjih 15 godina. Otkako je postao predsjednik, platio je 1500 dolara poreza. :valja U dugovima je stotine miliona dolara.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
Socrates
PRO behar
PRO behar

Biden pobjedjuje u debati. Trump je ovo morao zakucati za pobjedu, a to se nije desilo.

Da li to ista znaci u ludnici kao sto je Amerika danas ostaje da se vidi.
0
Socrates
PRO behar
PRO behar

Moderator debate, Chris Wallace, je sa Fox News, medijske kuce koja podrzava Republikansku Stranku, ali je vjerovatno naobjektivniji politicki komentator na americkoj televiziji.

Zbog njega ova debata se nije pretvorila u kompletan Trumpov cirkus.
1
1 slika
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict

Post Postao/la Heidi »

Nesto mi u zadnje vrijeme Trump sposobniji od Bidena spavaca :roll
0
storm
Administrator
Reactions: 38012

Post Postao/la storm »

Heidi je napisao/la: 30 sep 2020, 08:06 Nesto mi u zadnje vrijeme Trump sposobniji od Bidena spavaca :roll
Obojica metuzalemi.
Netko je napisao, bolje da se igraju sa unucima, praunucima, nego sa svijetom...
1
1 slika
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict

Post Postao/la Heidi »

Uzas. Biden jedva prica, ko da je pod drogama.

Kraj takvog predsjednika se odlicno vode ratovi.
1
1 slika
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

Heidi je napisao/la: 30 sep 2020, 08:11 Uzas. Biden jedva prica, ko da je pod drogama.

Kraj takvog predsjednika se odlicno vode ratovi.
Da, istina. On jedva prica, a od ovoga drugog je tesko i mogao. Da je bio bilo ko drugi umjesto Wallace-a, ona budala ne bi dopuutila da ga iko prekine. Egoista jednostavno nije to nikad morao u zivotu. Zabravio da to nije bio nejgov riJAliti.

Ko je pratio debatu pomno, najvecu gresku je napravio Trump, kada se nije htio ograditi od Bijelih supremacista, nego je rekao "stand back, stand by". I ta se recenica evo vec slavi po njihovim brlozima, jer im je to zvucalo da "imaju babu sa bezjbol palicom da ih brani".
0
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict

Post Postao/la Heidi »

Nesto malo sam gledala na yt.
Kontam, nesto mi I ne smetaju te Trumpove ispadice dok ne ide u rat. Nek laprda.

Ali za Bidenov office nisam sigurna da nece odmah negdje plasirati cijev.

I demokrati su davno izgubili kredibilitet za mir I dokazali da demokratija postoji samo na papiru.

Sve je to jedan veliku vic I predstava za mase, ako mene pitate. Vrijedja mi inteligenciju da uopste komentarisem.
0
Socrates
PRO behar
PRO behar

To sto je rekao za Proud Boys, "stand back and stand by" otprilike oznacava kraj bilo kakvog pretvaranja.

Trump je spreman ici u gradjanski rat u Americi. A nakon toga sinoc nije iskljuceno ni da vojska reagira ako se situacija bude zaostravala. Ima tu nekoliko scenarija, ali ne volim prejudicirati.

Biden ce najvjerovatnije otkazati jos dvije planirane debate.
0
Fatih
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Fatih »

Socrates je napisao/la: 30 sep 2020, 19:47 To sto je rekao za Proud Boys, "stand back and stand by" otprilike oznacava kraj bilo kakvog pretvaranja.

Trump je spreman ici u gradjanski rat u Americi. A nakon toga sinoc nije iskljuceno ni da vojska reagira ako se situacija bude zaostravala. Ima tu nekoliko scenarija, ali ne volim prejudicirati.

Biden ce najvjerovatnije otkazati jos dvije planirane debate.
Naravno. Evo, Heidi (razumljivo je, da me ne shvati pogresno) brine o nekom novom ratu koji bi Biden mozda pokrenuo. Prvo, ja to ne vidim, bar ne u situaciji u kojoj se svijet trentuno nalazi.

Ali, za ovo sto si napisao da je Trump spreman zapoceti i gradjanski rat u Americi, nema rijeci kojima se moze opisati koliko je to tacno, i koliko je REALNO opasno, i to u bliskoj buducnosti. Vidjelo se i u dijelu gdje govori o priznavanju rezultata izbora da bi se zasita svasta moglo desiti. Siguran sam da sigurnosne sluzbe vec uveliko pokusaju "pokriti" svaki moguci scenarij.

A da sam ja na Biden-ovom mjestu, ni ja ne bih rizikivao vise debata, gdje bih i sam napravio poneki krupan gaf, nakon sto je vecina ipak osupnuta (@heidi trademark) Trumpovim ponasanjem na ovoj prvoj debati, i tako moze da ima razlog za odbijanje.

Medjutim, mislim da ce Biden ipak prihvatiti ostale debate. On zna (ako ne on, sigurno ce tako biti savjetovan) da bi Trump to mogao iskoristiti svojim klasicnim stilom.
0
Odgovori

Natrag na “Svijet”